Για το δικαίωμα στη ζωή και τη δουλειά


Για το δικαίωμα στη ζωή και τη δουλειά με αξιοπρέπεια, για να αρθεί η αδικία εις βάρος των ίδιων και χιλιάδων άλλων, οι δεκαπέντε πρόσφυγες συνεχίζουν στο κέντρο των Χανίων την απεργία πείνας που έχουν ξεκινήσει από τις 11 Νοέμβρη. Η κατάσταση της υγείας πολλών από αυτών είναι κρίσιμη και σε ανακοίνωσή τους η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων επισημαίνει:

«Κάτι παραπάνω από πιθανό» είναι το ενδεχόμενο να υποστούν οι 15 απεργοί πείνας «μόνιμες βλάβες στην υγεία τους. Αποκλειστικά υπεύθυνη για ό,τι θα συμβεί από δω και στο εξής είναι η κυβέρνηση, η οποία αντιμετωπίζει την απεργία πείνας με παγερή αδιαφορία και προφανή εχθρικότητα.

Μαζί με αυτούς που τουφεκίζονται στα σύνορα, πνίγονται στο πέλαγος, πέφτουν σε ναρκοπέδια ή σκοτώνονται σε εργατικά ατυχήματα τι πειράζει κι αν προστεθούν μερικοί απεργοί πείνας; Έτσι κι αλλιώς για την ελληνική Πολιτεία οι άνθρωποι αυτοί είναι ανύπαρκτοι….

Η απεργία πείνας των 15 μεταναστών στα Χανιά έρχεται να μας θυμίσει τον διευρυμένο κοινωνικό μας ρόλο ως γιατροί του ΕΣΥ.
Η συμπαράστασή μας στον αγώνα τους είναι αυτονόητη και η θέση μας ως θεραπευτές είναι δίπλα τους πριν ακόμα αρχίσει η απεργία πείνας για να προλάβουμε και να αντιμετωπίσουμε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που θα παρουσιαστεί.
Σ’ αυτόν το δύσκολο και οριακό αγώνα τους θα υπερασπίσουμε την υγεία τους με κάθε τρόπο….

Απαιτείται η αλληλεγγύη όλης της κοινωνίας, η συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματά τους. Πάνω απ’ όλα όμως χρειάζεται καθένας μας να αναζητήσει και να συντρίψει κάθε μικρό ή μεγάλο ρατσιστικό και ξενοφοβικό στερεότυπο που κουβαλάει μέσα του»,

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *