Την Παρασκευή 16/9 η δίκη της Gulaferit Ünsal

Η Gulaferit Ünsal στη διάρκεια της μεγάλης απεργίας πείνας μέχρι θανάτου

Συνάντηση με τον Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Κανελλόπουλο

Την Τρίτη 13/9/2011 αντιπροσωπεία εκπροσώπων συνδικάτων από την ΟΛΜΕ, τη ΔΟΕ, τους Δικαστικούς Υπαλλήλους, το Δικηγορικό σύλλογο, την ΕΛΜΕ Πειραιά, την Επιτροπή αλληλεγγύης των Τούρκων και Κούρδων πολιτικών κρατούμενων καθώς και τον βουλευτή του Σύριζα Δρίτσα Θοδωρή συναντήθηκε με τον Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Κανελλόπουλο με αίτημα την απελευθέρωση της αγωνίστριας συνδικαλίστριας από την Τουρκία Gulaferit Ünsal και τη μη έκδοση της στη Γερμανία.

Το ένταλμα σύλληψης του Γερμανικού κράτους κατά της αγωνίστριας δεν περιέχει καμιά κατηγορία που να δικαιολογεί την έκδοση της στη Γερμανία που αποδεδειγμένα θα θέσει τη ζωή της σε κίνδυνο καθώς οι Γερμανικές αρχές θα την προωθήσουν αμέσως στην Τουρκία, όπου την περιμένουν τα λευκά κελιά και ο θάνατος. Ζητήθηκε από τον Γραμματέα να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να της δοθεί πολιτικό άσυλο που έχει αιτηθεί από τη μέρα της σύλληψης της μετά την είσοδο της στην Ελλάδα και να παρέμβει το Υπουργείο ώστε να μην εκδοθεί στις γερμανικές αρχές.

Ο Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσε στην αντιπροσωπεία τη σύμφωνη γνώμη του για την αθωότητα της πολιτικής κρατούμενης αλλά παράλληλα εξέφρασε αδυναμία παρέμβασης στη δικαιοσύνη. Η αντιπροσωπεία του επισήμανε ότι και η δικαιοσύνη πρέπει να λειτουργεί με γνώμονα το γενικό αίσθημα δικαίου. Παράλληλα επισημάνθηκε το γεγονός ότι οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφήνουν μεγάλα περιθώρια αυθαιρεσίας που καταργούν ακόμη και την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία της χώρας μας.

Η Τουρκάλα συνδικαλίστρια δεν πρέπει να εκδοθεί στη Γερμανία. Καλούμε όλους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον Άρειο Πάγο την Παρασκευή 16/9/2011 στις 9:30 το πρωί για να συμπαρασταθούμε στην Gulaferit Ünsal που δικάζεται μετά την πρωτόδικη απόφαση του εφετείου Θεσσαλονίκης για την έκδοσή της στη Γερμανία.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  στις 9.30 π.μ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *