Ο Μπογδάνος ως new comer «λευκός ιππότης» και ο Κούλης ως ουραγός του αρχηγίσιμου Δένδια

Στο Βίτσι μαζεύτηκε όλος ο εθνικοφασιστικός συρφετός. Από τη διοργανώτρια Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Ελλάδος (που είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, εποπτευόμενο και επιχορηγούμενο από το υπουργείο Αμυνας, και χρησιμοποιεί ως υπαλλήλους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες, που της παραχωρεί το ΓΕΣ) μέχρι τη Χρυσή Αυγή και το νεοναζιστικό μόρφωμα του Κασιδιάρη.

Και βέβαια, η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους «πεσόντες υπέρ πατρίδος καθ’ όλη τη διάρκεια του αντισυμμοριακού πολέμου. Ανδρες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της πρώην Βασιλικής Χωροφυλακής (που) έπεσαν ηρωικώς μαχόμενοι για την ελευθερία της πατρίδας εναντίον των κομμουνιστοσυμμοριτών»! Παρενθετικά, να θυμίσουμε ότι αυτοί οι τύποι έχουν ασκήσει αγωγή κατά του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου, επειδή αναφέρθηκε σε παλαιότερη σύναξή τους, με την ίδια… εθνική σύνθεση.

Στεφάνια κατέθεσαν μεταξύ άλλων: ο Μπογδάνος, εκπρόσωπος του κόμματος Βελόπουλου, τα συνεταιράκια Φ. Κρανιδιώτης και Τζήμερος, ο πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Επιτήδειος, η Βασιλική Ενωση Ελλάδος, η Χρυσή Αυγή, ο Κασιδιάρης δι’ εκπροσώπου. Αν αντέχουν τα νεύρα σας και το στομάχι σας, δείτε το βίντεο που έφτιαξαν οι διοργανωτές (προς το τέλος εμφανίζονται κάτι ξυρισμένοι, ο χρυσαυγίτης και άλλα φασιστοειδή, με μπλούζες που γράφουν το όνομα του μορφώματός τους).

Το γεγονός αυτό δεν ενόχλησε καθόλου την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο υπουργός Αμυνας Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε την παρουσία του Μπογδάνου… «πρωτοβουλία εθνικής συμφιλίωσης»! Απαντώντας σε κοινοβουλευτική Ερώτηση, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «ενθαρρύνει τις πρωτοβουλίες εθνικής συμφιλίωσης και θεωρεί ότι οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις, που γίνονται από όλες τις πλευρές, αποτελούν εορτές μνήμης, περισυλλογής, μακριά από αισθήματα μίσους και έχουν σκοπό την αποφυγή παρόμοιων μελλοντικών καταστάσεων»! Συμπλήρωσε δε, ότι «στις ως άνω εκδηλώσεις δεν παρεισέφρησαν ακραία στοιχεία και τηρήθηκε απολύτως η δημόσια τάξη»! Προφανώς η ΧΑ και οι παραφυάδες της δεν είναι «ακραία στοιχεία»…

Από τον Μπογδάνο μάθαμε ότι δεν ήταν ο μόνος νεοδημοκράτης στην εθνικοφασιστική σύναξη. Παρέα με τους νεοναζιστές, τους μοναρχοφασίσες και τον υπόλοιπο εσμό, ήταν η επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου και ο βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ Ζήσης Τζηκαλάγιας (δείτε τη φωτογραφία).

Αυτά έγιναν πριν από δύο εβδομάδες και πέρασαν μετ’ επαίνων από την κυβέρνηση, με το γνωστό σκεπτικό: πρέπει να κερδίσουμε τις εθνικοφασιστικές, νεοναζιστικές, ακροδεξιές ψήφους και ο Μπογδάνος είναι το καλύτερο όχημα, μια και η τριπλέτα ΛΑΟΣ (Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης) βρίσκεται στην κυβέρνηση και δεν μπορεί να εκδηλώνεται ανοιχτά.

Το πιθανότερο είναι ότι και το νέο φασιστικό παραλήρημα του Μπογδάνου, μέσα στη Βουλή, θα περνούσε στο ντούκου, αν δεν υπήρχε η παρέμβαση του Δένδια, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να απευθυνθεί και στον «μεσαίο χώρο», ενισχύοντας το αρχηγικό προφίλ που μεθοδικά οικοδομεί.

Μετά την παρέμβαση Δένδια, ο Μητσοτάκης δεν είχε άλλη επιλογή από το να διαγράψει τον Μπογδάνο από την ΚΟ της ΝΔ (ευρισκόμενος στη Λουμπλιάνα μάλιστα). Aπό τη ΝΔ, πάντως, δεν τον διέγραψαν τον Μπογδάνο, ο οποίος επανήλθε με… ηρωική ανάρτηση στο Τουίτερ: «Λυπάμαι για τη διαγραφή μου από την Κ.Ο. της ΝΔ. Δυστυχώς, στην πολιτική οι ξεκάθαρες ιδεολογικές τοποθετήσεις έχουν κόστος και ορισμένες αλήθειες δεν λέγονται χωρίς επιπτώσεις».

Πού το πάει; Θέλει να γίνει ο new comer «λευκός ιππότης» που θα μαζέψει όλες τις γκρούπες της εθνικοφασιστικής Ακροδεξιάς, για να φτιάξει «μια σοβαρή Χρυσή Αυγή», όπως συμβούλευε πριν από μερικές εβδομάδες ο Χαρβαλιάς από τις στήλες του Συγκροτήματος Φιλιππάκη; Μπορεί και να το πιστεύει. Δε διακρίνεται, άλλωστε, ούτε για την εξυπνάδα του ούτε για την πολιτική του οξυδέρκεια. Σιγά μην παραχωρήσουν ο Κασιδιάρης ή το δίδυμο Φαήλου-Τζήμερου την αρχηγία στον «χτεσινό» Μπογδάνο. Αυτός, όμως, μπορεί να το πιστεύει.

Ο Δένδιας πάντως το «έκανε το κομμάτι του». «Η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη και η κατάθεση στεφανιού με την Χρυσή Αυγή δεν είναι ανεκτή», είπε. Δεν ήξερε, άραγε, ότι δίπλα στον Μπογδάνο ήταν και η διευθύντρια του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη; Δεν ήξερε την τοποθέτηση του συναδέλφου του υπουργού Αμυνας πριν από μερικές μέρες; Φυσικά και τα ήξερε (ειδικά το τελευταίο). Βρέθηκε, όμως, με μια εξαιρετική ευκαιρία στα χέρια του και δεν την άφησε να πάει χαμένη (το σκέφτηκε πολύ, μάλιστα, προτού μιλήσει). Και καταπώς το συνηθίζει, έγραψε και ένα τουίτ το βράδυ, για να πει ότι είναι υπουργός του Μητσοτάκη και εφαρμόζει την πολιτική του, γι’ αυτό να σταματήσουν τη σπέκουλα οι συριζαίοι.

Οχι, δεν έχει αντιφασιστικό προσανατολισμό η ΝΔ του Κούλη. Πέρα από την ανάγκη συλλογής των «κρίσιμων» ακροδεξιών, φασιστικών ψήφων, βλέπει στα νεοναζιστικά μορφώματα μια δύναμη κρούσης του συστήματος, απαραίτητη για την τρομοκράτηση τμημάτων του λαού, όπως φάνηκε καθαρά από τους χειρισμούς του υπουργείου Παιδείας στην υπόθεση του τάγματος εφόδου στα ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης. Η Κεραμέως αγκάλισε τους χρυσαυγίτες σαν «δικά της παιδιά».

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Μία απάντηση στο “Ο Μπογδάνος ως new comer «λευκός ιππότης» και ο Κούλης ως ουραγός του αρχηγίσιμου Δένδια”

  1. E.E.E. – ΝΑΖΙΣΤΟΧΟΥΝΤΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ – ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ – ΧΙΤΕΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ – ΛΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ – Ε.Ρ.Ε. – ΛΑΟΣ – ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ… ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ – ΜΟΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ (ΑΠΕΥΧΟΜΑΙ), ΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΕΝΟΠΛΑ ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΑ ΓΕΝΝΑΕΙ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *