Επίδειξη κατασταλτικής βαρβαρότητας από τα ΜΑΤ του Θεοδωρικάκου

«Ο Αστυνομικός Διαμεσολαβητής τους κάλεσε να περιορισθούν σε μία λωρίδα και στο πεζοδρόμιο, προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη και ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας και να μην διαταραχθεί η κοινωνικοοικονομική ζωή στο κέντρο της πόλης των Αθηνών. Επιπρόσθετα για να διευκολυνθεί η μετακίνηση των πολιτών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και για να απεμπλακούν από τυχόν καθυστερήσεις όσοι ασχολούνται με την υγεία των πολιτών (ΕΚΑΒ κλπ). Οι πορευόμενοι αγνόησαν την ανωτέρω έκκληση και οι Αστυνομικές Δυνάμεις που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο, προκειμένου να οριοθετήσουν την πορεία, με κατάλληλες κινήσεις και περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, απώθησαν τους συγκεντρωμένους και αποκαταστάθηκε με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου, η οποία είχε διακοπεί επί πεντάλεπτο. Εν συνεχεία οι συγκεντρωμένοι, μέσω της οδού Βασιλέως Γεωργίου, πορεύθηκαν στην οδό Πανεπιστημίου, όπου προσπάθησαν εκ νέου να καταλάβουν όλο το οδόστρωμα, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις με τις κατάλληλες κινήσεις τους οριοθέτησαν σε μία λωρίδα και η συγκέντρωση – πορεία ολοκληρώθηκε την 19.30 ώρα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών».

Μ’ αυτό τον προκλητικό τρόπο περιγράφει η ΓΑΔΑ σε ανακοίνωσή της το όργιο της αστυνομικής βίας σε όλη τη διάρκεια της πορείας που έγινε χθες για την εν ψυχρώ δολοφονία από τους μπάτσους του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα.

Ηταν φανερό από την αρχή ότι οι μπάτσοι είχαν εντολή «τσακίστε τους». Οσοι έχουμε εμπειρία από πορείες το βλέπουμε από την αρχή. Οταν τα ΜΑΤ τοποθετούνται σε κορδόνι σε απόσταση αναπνοής από τους διαδηλωτές, σε πλήρη εξάρτηση και φορώντας τις αντιασφυξιογόνες μάσκες, καταλαβαίνεις ότι υπάρχει εντολή για χτύπημα. Οταν μάλιστα η πορεία έχει χαρακτήρα καταγγελίας της αστυνομικής βίας, ξέρεις ότι το χτύπημα θα έρθει και χωρίς αφορμή. Οι μπάτσοι είναι ήδη αφιονισμένοι και έτοιμοι να ξεράσουν το μίσος τους πάνω σ’ εκείνους που καταγγέλλουν τους δολοφόνους συναδέλφους τους. Εχουν και προσωπικό λόγο να δείξουν… υπερβάλλοντα ζήλο.

Αυτό έγινε χθες. Τρεις φορές επιτέθηκαν απρόκλητα σε διάφορα σημεία της πορείας. Κι αφού με τα χημικά δημιουργούσαν αδυναμία άμυνας, χτυπούσαν βάρβαρα με τα γκλομπ ακόμα και πάνω στο πεζοδρόμιο. Κεφάλια άνοιξαν, μπράτσα σκίστηκαν, σε κάμποσες περιπτώσεις χρειάστηκε τραυματίες να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για να τους περιποιηθούν τα τραύματα.

Ποιος έδωσε την εντολή; Ο Θεοδωρικάκος αυτοπροσώπως (έτσι γίνεται πάντοτε σε τέτοιες περιπτώσεις). Για να μην τον κατηγορήσουν ότι… ρίχνει το ηθικό των μπάτσων με την ΕΔΕ που διέταξε. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και τη διαρροή ότι οι μπάτσοι που έστησαν την καταδίωξη είχαν εντολή να εγκασταλείψουν, για να μην υπάρξει κάποιο τροχαίο, τη φόρτωσαν σε ανώτερο αξιωματικό, διαρρέοντας ότι αυτός «ελέγχεται». 

Θεοδωρικάκος και Οικονόμου διέψευσαν μετά βδελυγμίας ότι δόθηκε τέτοια εντολή και την παράκουσαν οι «Διάδες». Γιατί το διέψευσαν; Για να ικανοποιήσουν τους θιασώτες του δόγματος «νόμος και τάξη», που είναι το επίσημο κυβερνητικό δόγμα, ανεξάρτητα του αν αυτός που καλείται να το εφαρμόσει λέγεται Χρυσοχοΐδης ή Θεοδωρικάκος. Για τον ίδιο λόγο δόθηκε η εντολή να γίνει επίδειξη κατασταλτικής βαρβαρότητας ενάντια στη διαδήλωση διαμαρτυρίας. Ηταν το σινιάλο προς τον συντηρητικό και ακροδεξιό όχλο.

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *