Θεοδωρικάκος: Πιο σκληρό το δόγμα «νόμος και τάξη»

Κάθε φορά που γίνεται ένα αστυνομικό «συμβάν» που συγκλονίζει την κοινωνία και απασχολεί (αναγκαστικά) τα αστικά ΜΜΕ, η κυβέρνηση, ο αρμόδιος υπουργός, βγαίνει και ανακοινώνει «παρεμβάσεις βελτίωσης της αστυνόμευσης», που θα αυξήσουν «το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών» και θα ενισχύσουν «την ασφάλεια δικαίου των πολιτών έναντι τυχόν αστυνομικών αυθαιρεσιών».

Τον περασμένο Μάρτη, μετά τον ξυλοδαρμό πολιτών από μπάτσους της ΔΙΑΣ στη Νέα Σμύρνη (που θα τον έκαναν αβαβά, αν δεν τον κατέγραφαν ερασιτεχνικές κάμερες), ο Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ένα… μεγαλόπνοο σχέδιο, το οποίο –εκτός των άλλων- περιλάμβανε και την τοποθέτηση περισσότερων από 500 καμερών σε περιπολικά και στα κράνη των μπάτσων των ΜΑΤ, της ΔΙΑΣ και της ΔΡΑΣΗΣ. 

Την περασμένη Δευτέρα, βγήκε ο Θεοδωρικάκος και εξήγγειλε τα ίδια: «Θα υπάρξει πλήρης αναμόρφωση του Κανονισμού Λειτουργίας της Αμεσης Δράσης με αξιοποίηση των βέλτιστων πρακτικών ευρωπαϊκών κρατών»! Θα βάλει και τις κάμερες σε ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ και περιπολικά, που είχε ανακοινώσει ο Χρυσοχοΐδης. Πότε; Θα… εξαντληθεί κάθε δυνατότητα ώστε η προμήθεια να γίνει «μέσα στο 2022».

Εννοείται πως αν δεν υπήρχε η –εγκληματική ανεύθυνη- καταδίωξη που κατέληξε στον καταιγισμό των 36 σφαιρών με στόχο τα ανήλικα τσιγγανόπουλα, αν δεν υπήρχε το ερασιτεχνικό βίντεο με τον ΜΑΤατζή να σπάει «για πλάκα» τη τζαμαρία μαγαζιού στα Εξάρχεια και η καταγγελία ενός δικηγόρου για τη μπουνιά στο πρόσωπο και τον προπηλακισμό του από ΜΑΤατζήδες (τη μπουνιά τού την έριξε αξιωματικός), δε θα είχαμε το σόου Θεοδωρικάκου.

Ο Θεοδωρικάκος, μετά την αμηχανία των πρώτων ωρών μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη, έδειξε τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης: ενίσχυση του δόγματος «νόμος και τάξη», που βοηθάει στην παραπέρα φασιστικοποίηση των συντηρητικών στρωμάτων της κοινωνίας και στην πρόσδεσή τους στο εκλογικό άρμα της ΝΔ. Δεν είναι, όμως, μόνο εκλογική αυτή η στόχευση. Είναι και στόχευση διακυβέρνησης, καθώς αποσπά κοινωνική συναίνεση στην ακραία καταστολή που χαρακτηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Μετά την αμηχανία, λοιπόν, ο Θεοδωρικάκος επισκέφτηκε τους μπάτσους-δολοφόνους στη ΓΑΔΑ και μοίρασε… αθωώσεις: «Δεν πρόκειται ούτε μία στιγμή να αφήσω ανυπεράσπιστους τους έλληνες αστυνομικούς. Θα ξαναπήγαινα στη ΓΑΔΑ στους κατηγορούμενους αστυνομικούς, γιατί δεν πιστεύω ότι υπάρχει ούτε ένας στην ΕΛΑΣ που να θέλει να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή»!

Μετά, φρόντισε να γίνει γνωστό ότι έδιωξε τον ανώτατο αξιωματικό που φερόταν να έδωσε διαταγή να σταματήσει η καταδίωξη, δικαιώνοντας έτσι τους μπάτσους που παράκουσαν τον επικεφαλής! Το ότι έβαλαν σε άμεσο κίνδυνο άγνωστο αριθμό ανθρώπων και κατέληξαν να γαζώνουν με 36 σφαίρες το αυτοκίνητο και τους επιβάτες του, είναι προς έπαινο, όχι προς κριτική!

Δεν παρέλειψε να ανακοινώσει την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων των μπάτσων. Αλλά αυτό είναι πταίσμα, μπροστά στο ρατσιστικό υπαινιγμό για μηδενική ανοχή σε περιοχές και ομάδες υψηλής παραβατικότητας! Για να μην υπάρξει μάλιστα… παρεξήγηση του ρατσιστικού υπαινιγμού, ανακοίνωσε με ύφος χιλίων Ιαβέρηδων ότι θα εισηγηθεί να μετατραπεί σε κακούργημα το αδίκημα της «κατ’ επάγγελμα» κλοπής (δηλαδή, τη δεύτερη φορά ο Γιάννης Αγιάννης θα τρώει τουλάχιστον πέντε χρόνια κάθειρξη και θα οδηγείται στη φυλακή), καθώς και να προβλεφθεί ειδικό αδίκημα για την παραβατική συμπεριφορά εποχούμενων καταδιωκόμενων, με αυστηρότερες ποινές και χωρίς η έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα!

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *