Το φεγγάρι και το δάχτυλο!

Κρατηθείτε! Ο Πολάκης ανακάλυψε ότι «ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ “κλέβουν“ ΝΕΚΡΟΥΣ!!! Από 1/11 έως σήμερα..Τα στοιχεία από τα ημερήσια δελτία του ΕΟΔΥ! Είναι ΑΙΣΧΡΟΙ». Κάπου κάτι άκουσε ή κάποιος του είπε και το «κοπάνησε» στο facebook, λέγοντας τη μισή αλήθεια και χωρίς να εξηγήσει τι ακριβώς γίνεται (γιατί ούτε κατάλαβε τι ακριβώς γίνεται ούτε τον ενδιαφέρει να καταλάβει).

Είναι η μισή αλήθεια να λες ότι αυτό γίνεται από την 1η Νοέμβρη, ενώ γίνεται εδώ και πάρα πολύ καιρό. Και οφείλεις να εξηγήσεις τι ακριβώς γίνεται με το κόλπο της (δήθεν) καθυστερημένης αναγραφής θανάτων στο περιβόητο Εθνικό Μητρώο CoviD-19, οι οποίοι «πνίγονται» και δεν ανακοινώνονται. Κι επίσης, είναι μισή αλήθεια να μην αναφέρεις ότι αυτό γίνεται και με τα κρούσματα. Οτι ειδικά κάθε Τρίτη μπαίνουν στη ζούλα στο σύνολο ακόμα και εκατοντάδες κρούσματα, τα οποία δεν ανακοινώνονται, με το επιχείρημα ότι αφορούσαν προηγούμενες μέρες και καταγράφηκαν στο Μητρώο με καθυστέρηση.

Οταν δεν έχεις κατανοήσει το μηχανισμό της απάτης και δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι αυτό γίνεται για λόγους κυβερνητικής προπαγάνδας και όταν το μόνο που σ’ ενδιαφέρει είναι να δημιουργήσεις πρόσκαιρες εντυπώσεις σε βάρος της κυβέρνησης, προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ, επόμενο είναι να στέκεσαι με απορία και να γράφεις, όπως το Documento σήμερα (η έμφαση δική μας): «Είναι άγνωστο γιατί συμβαίνει αυτό και γιατί συμβαίνει αυτό. Αν, απλά μπαίνουν την τελευταία στιγμή νέα στοιχεία, γιατί τότε δεν προσμετρώνται αυτόματα στον αριθμό των ημερήσιων νεκρών; Οπως και να έχει είναι πολύ περίεργο»!

Οπως γνωρίζουν οι αναγνώστες μας, αυτό (όπως και πολλά ακόμη) το ανακαλύψαμε και το αποκαλύψαμε εμείς, πριν από πολλούς μήνες. Αλλά δεν μείναμε με την απορία. Στρώσαμε τον κώλο μας και ψάξαμε. Ετσι βρήκαμε και πώς γίνεται η προπαγανδιστική κομπίνα του ΕΟΔΥ και τα πολλά μητρώα που υπάρχουν (πριν από ένα χρόνο αρχίσαμε να ασχολούμαστε με το ζήτημα). Γιατί δεν μπήκαν στον κόπο να αναδημοσιεύσουν τα ρεπορτάζ και τις έρευνές μας; ‘Η έστω, αν τους πέφτει… κομματάκι βαρύ να αναφερθούν στην Κόντρα και το eksegersi.gr, να πάρουν τα στοιχεία από εμάς και να τα παρουσιάσουν σαν δικά τους;

Η απάντηση είναι απλή: άλλοι δεν πίστευαν ότι μπορεί να γίνονται τέτοιες απάτες, άλλοι δεν ήθελαν να αποκαλύψουν αυτού του τύπου τις βρομιές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των κυβερνητικών λοιμωξιολόγων και επιδημιολόγων και άλλοι απλώς θεωρούσαν… ευτελές να ασχολούνται με τέτοια… ταπεινά πράγματα. Αισθανόμαστε, ασφαλώς, ικανοποίηση που πλέον ασχολούνται και άλλοι μ’ αυτές τις προκλητικές «μαϊμουδιές», με τις οποίες για πολύ καιρό ήμασταν οι μόνοι που ασχολούνταν. 

Την ίδια ικανοποίηση αισθανόμαστε, επίσης, για το γεγονός ότι στο τέταρτο κύμα της πανδημίας είναι πολλοί αυτοί που μιλούν για τους διασωληνωμένους που απλώς περιμένουν το θάνατο σε έναν απλό θάλαμο, χωρίς την απαραίτητη ιατρονοσηλευτική υποστήριξη. Οι αναγνώστες μας θυμούνται πολύ καλά ότι από πέρσι τέτοια εποχή μιλάμε γι’ αυτό το έγκλημα. Το πρώτο αναλυτικό δημοσίευμά μας ήταν στις 7 Δεκέμβρη του 2021: Σε απλές κλίνες (όχι σε κλίνες ΜΕΘ) η συντριπτική πλειοψηφία των θανάτων από Covid-19!

Τότε βρισκόμασταν στο φούντωμα του δεύτερου κύματος της πανδημίας (ως γνωστόν, στο πρώτο κύμα η χώρα μας επλήγη πολύ λίγο, για συγκεκριμένους λόγους). Συνεχίσαμε να χτυπάμε το καμπανάκι όλους τους επόμενους μήνες. Και στο δεύτερο και στο τρίτο κύμα. Δεν κυνηγούσαμε τη δημοσιογραφική επιτυχία, αλλά προσπαθούσαμε να σηκώσουμε ένα ευρύ μέτωπο καταγγελίας και διεκδίκησης, ώστε να υποχρεωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να ενισχύσει τα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Γι’ αυτό και ασκήσαμε σκληρή κριτική στα συνδικαλιστικά όργανα των νοσοκομειακών γιατρών, ζητώντας να γίνουν φορέας αντιπληροφόρησης, διότι έχουν επαφή με τα πραγματικά στοιχεία, τα οποία -κατά τη γνώμη μας- θα έπρεπε να τα συστηματοποιούν και να τα δημοσιοποιούν για να μαθαίνει ο ελληνικός λαός τι συμβαίνει και να ασκηθεί έτσι πίεση στην κυβέρνηση για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Σήμερα, αποτελεί πλέον κοινό τόπο ότι ασθενείς διασωληνώνονται και παραμένουν εκτός ΜΕΘ, γιατί το σύστημα έχει καταρρεύσει και πάλι. Δίνονται σκόρπιοι αριθμοί διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ σε διάφορα νοσοκομεία, χωρίς και πάλι να υπάρχει συστηματοποίηση των στοιχείων (πόσοι ασθενείς πεθαίνουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και πόσοι στις ΜΕΘ, ποιο είναι το ποσοστό θνησιμότητας στις ΜΕΘ και ποιο εκτός ΜΕΘ, ποιος ο μέσος χρόνος νοσηλείας των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ και ποιο εκτός ΜΕΘ). Εγινε ένα βήμα στην κατεύθυνση που εμείς ακολουθούμε και υποδεικνύουμε εδώ και ένα χρόνο (χωρίς να ολοκληρωθεί με τα επόμενα απαραίτητα βήματα) κι αυτό είναι θετικό. Είναι θετικό το να μιλούν πολλοί για τους ασθενείς που διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ.

Οι καταγγελίες γι’ αυτά τα θέματα, όμως, πρέπει να είναι συνεχείς και κυρίως να πατάνε στην αλήθεια και όχι να γίνονται ευκαιριακά για δημιουργία αντιπολιτευτικών εντυπώσεων. Οποιος απλά πετάει πυροτεχνήματα και δεν κάνει συστηματική ζύμωση, θυμίζει τον ηλίθιο που κοίταζε το δάχτυλο, όταν αυτό έδειχνε το φεγγάρι.

ΥΓ. Πριν από λίγη ώρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 88 θανάτους το τελευταίο 24ωρο. Ο πραγματικός αριθμός είναι 90. Συνεχίζουν το κόλπο του Ταμτάκου: να μην ξεκινάει από 9 ο διψήφιος αριθμός θανάτων, αλλά από 8…

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *