Το κόμμα «Είμαι πλειοψηφία και κάνω ό,τι γουστάρω»

Οσοι είχαν την προσδοκία ότι με τη συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής για τη λίστα Πέτσα θα μάθουμε τι ακριβώς συνέβη, με ποια κριτήρια δηλαδή μοιράστηκε δημόσιο χρήμα, ποιος ή ποιοι φέρουν την ευθύνη, γιατί αποκλείστηκαν συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, γιατί Μέσα με χαμηλότερη κυκλοφορία και περιορισμένη επισκεψιμότητα πήραν παραπάνω λεφτά από Μέσα με μεγαλύτερη κυκλοφορία και επισκεψιμότητα, γιατί ανύπαρκτες ιστοσελίδες ενισχύθηκαν σκανδαλωδώς, ας προσγειωθούν. Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μείνει όλη η υπόθεση στο σκοτάδι και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι που έδρασαν με προκλητικό, ενδεχομένως και παράνομο, τρόπο θα παραδοθούν στην κοινωνία καθαροί.

Οποιος έχει την αντοχή να παρακολουθήσει για λίγο από το κανάλι της Βουλής τις εργασίες της επιτροπής θα διαπιστώσει ότι τα μέλη που ανήκουν στην πλειοψηφία κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατεύσουν τους υπουργούς και τον προϊστάμενό τους πρωθυπουργό. Με ερωτήσεις-πάσες (πάρε βάλε) στους εκπροσώπους ενώσεων που μπατάρουν δεξιά, με ηχηρές διακοπές στις ερωτήσεις συναδέλφων τους της αντιπολίτευσης για να κερδίσει χρόνο ο εξεταζόμενος και με διαρροές στα φιλικά τους μέσα ενημέρωσης για να αποδείξουν πόσο δίκιο έχει η κυβέρνηση και πόσο άδικο η αντιπολίτευση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της επιτροπής (βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας), ο οποίος θεωρεί καθήκον του να προστατεύει τους μάρτυρες όταν αυτοί δυσκολεύονται να απαντήσουν στις ερωτήσεις βουλευτών των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Δεν λειτουργεί ως πρόεδρος επιτροπής που υποτίθεται πως είναι υπεράνω κομμάτων, αλλά ως συνήγορος των εγκαλούμενων υπουργών και των μαρτύρων που δεν είδαν κάτι στραβό στην ιστορία.

Η καλή μέρα φάνηκε από το πρωί. Μονοκομματική η σύνθεση του προεδρείου (και οι τρεις βουλευτές της Ν.Δ.), αποκλείστηκαν οι περισσότεροι μάρτυρες που πρότειναν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και το πιο εντυπωσιακό; Η πλειοψηφία που πορεύεται με την… ευρύχωρη και… δημοκρατική λογική «Είμαι πλειοψηφία και κάνω ό,τι γουστάρω» έκρινε πως δεν είναι απαραίτητο να κληθούν να καταθέσουν ο υπουργός που συνέταξε τη λίστα (ο κ. Πέτσας) και ο υπουργός που έβαλε την υπογραφή του για να εκταμιευθεί το ποσό (ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης). Και οι δυο αυτοί υπουργοί, όπως και όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης, όπως και ο ίδιος πρωθυπουργός, δεν έχουν συνηθίσει να βρίσκονται απέναντι σε ενοχλητικές ερωτήσεις. Ψοφοδεείς. Προτιμούν να μιλούν χωρίς αντίλογο σε αλεξίσφαιρους χώρους.

Τους αρέσει να τους αποθεώνουν. Τερματίζουν πρώτοι στους μαραθώνιους φλυαρίας. Είναι πρωταθλητές στα αθλήματα που παίζουν μόνοι τους. Τα χάνουν όταν στριμώχνονται και πέφτουν σε γκάφες τις οποίες δεν είναι εύκολο να μαζέψει το πολυπληθές επικοινωνιακό επιτελείο που το τελευταίο διάστημα τρέχει και δεν φτάνει και είναι πολύ πιθανόν να διεκδικήσει υπερωρίες (πληρωμένες και όχι απλήρωτες) και ένταξη στην κατηγορία των επαγγελμάτων υψηλού κινδύνου. Μιλάμε για παρωδία με όλη τη σημασία της λέξης.

Το θέμα είναι τι μπορεί να κάνει η αντιπολίτευση. Σώζεται η κατάσταση; Απίθανο. Να επιμείνουν και ό,τι βγει; Μάταιο. Να φύγουν; Είναι μια λύση. Το ΜέΡΑ 25 αποχώρησε καταγγέλλοντας. Απορώ γιατί πήγε αφού η άποψή του για τις εξεταστικές είναι γνωστή. Θα ακολουθήσουν και άλλα κόμματα; Στον ΣΥΡΙΖΑ εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να φύγουν. Θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια κι αν δουν ότι δεν αλλάζει η στάση του κόμματος «Είμαι πλειοψηφία και κάνω ό,τι γουστάρω», θα αποχωρήσουν.

Στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. προβληματίζονται και δεν το αποκλείουν. Θα αποφασίσει η νέα ηγεσία που θα προκύψει σε μερικές μέρες. Το ΚΚΕ κατήγγειλε τη διαδικασία, διαπιστώνει φαινόμενα εκφυλισμού, θα περιμένει για λίγο κι αν συνεχιστεί η φαρσοκωμωδία που έχει ανεβάσει το κόμμα «Είμαι πλειοψηφία και κάνω ό,τι γουστάρω» δεν θα διστάσει να φύγει. Σ’ αυτήν την περίπτωση θα μείνει μόνη της η ομάδα του κόμματος «Είμαι πλειοψηφία και κάνω ό,τι γουστάρω», θα δώσει στη δημοσιότητα το αθωωτικό πόρισμα που έχει συνταχθεί από το μέγαρο Μαξίμου πριν ξεκινήσει η διαδικασία, θα αυτοαποθεωθεί με μεγαλόστομες τιποτολογίες και τα ευνοημένα από τη λίστα Πέτσα μέσα ενημέρωσης θα πανηγυρίσουν γιατί δεν αποδείχθηκε κάτι μεμπτό στη διαχείριση αυτής της υπόθεσης.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν κανένα λόγο να παραμείνουν στην επιτροπή, εφόσον η Ν.Δ. δεν αναθεωρήσει την τακτική της. Με την παρουσία τους νομιμοποιούν τη διαδικασία. Θα έπρεπε να περιμένουν αυτή την εξέλιξη. Πορευόμενος με παρηγορητικές αυταπάτες πέφτεις σε τοίχο. Η κυβέρνηση δεν μπορούσε να αποτρέψει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Εχει και η μειοψηφία κάποια δικαιώματα. Εγκαίρως κατάλαβε ότι αν πρότεινε άλλη εξεταστική με συναφές αντικείμενο έρευνας, αλλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, θα φλέρταρε με τη γελοιοποίηση. Κάνει λοιπόν το αυτονόητο. Είναι πλειοψηφία και μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει. Και το κάνει. Ξεφτιλίζει τη διαδικασία. Ασελγεί σε βάρος της σοβαρότητας. Χλευάζει τη δημοκρατία. Καλύπτει τους παραβάτες. Αντιστρέφει την πραγματικότητα. Κακοποιεί την αλήθεια. Βιάζει τα γεγονότα.

Πηγή: Τάσος Παππας – “ΕφΣυν”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *