Ο γαλάζιος στρατοδίκης

Οι σύγχρονες χούντες δεν εξοντώνουν τους αντιπάλους τους στέλνοντας τους, κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου και με συνοπτικές διαδικασίες, στα ξερονήσια.

Οι σύγχρονες χούντες στήνουν κατηγορητήρια σε αγαστή συνεργασία με πρόθυμους δικαστές.

Οι σύγχρονες χούντες εργαλειοποιούν τη Δικαιοσύνη και κατασκευάζουν κατηγορητήρια νομικού παραλογισμού.

‘Ενα τέτοιο σαθρό κατηγορητήριο, προαναγγελθέν είναι η αλήθεια από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, έλαβε το πρωί της Τετάρτης και ο μεγάλος της εχθρός, Κώστας Βαξεβάνης.

Ο δημοσιογράφος – εκδότης του Documento, οι αποκαλύψεις του οποίου για σωρεία σκανδάλων τον έχουν καταστήσει νούμερο ένα εχθρό της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού προσωπικά, αφού ελέγχθηκε με κάθε δυνατό τρόπο και βρέθηκε λευκός, αφού συκοφαντήθηκε με κάθε δυνατό τρόπο και βγήκε αλώβητος, επιχειρείται τώρα να δολοφονηθεί ηθικά ως εμπλεκόμενος στην δήθεν σκευωρία που δήθεν στήθηκε για το τεράστιο πολιτικό, οικονομικό και ποινικό σκάνδαλο της Novartis

Κόντρα σε κάθε νομική επιταγή που ισχύει στις ευνομούμενες Πολιτείες, χωρίς καν να έχει προηγηθεί η απαραίτητη προκαταρκτική εξέταση και να έχει κληθεί να δώσει τις δικές του εξηγήσεις, ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης που η προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη Novartis αρνήθηκε το αίτημα του να εξεταστεί ως μάρτυρας, κι ενώ το όνομα του δεν περιλαμβανόταν καν στα μη πολιτικά πρόσωπα που είχαν τότε κλητευθεί με την πρωτοφανή διαδικασία των υπόπτων, είναι πλέον… κατηγορούμενος με κλήτευση που έλαβε από την Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, ειδική ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου που ερευνά την υπόθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η κλήση του ως κατηγορούμενου αφορά μια σειρά από κατηγορίες που με όποιο τρόπο κι αν τις αναγνώσει κάποιος δεν είναι δυνατόν να βγάλει το παραμικρό νόημα. Το μόνο που είναι εξόφθαλμο είναι το ότι ο Κώστας Βαξεβάνης κλητεύεται γιατί επί σειρά ετών οι αποκαλύψεις του για το σκάνδαλο της Novartis έγιναν ο εφιάλτης των εμπλεκόμενων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων του τόπου.

Διαβάστε λοιπόν τις κατηγορίες για τις οποίες κλητεύθηκε ο Κώστας Βαξεβάνης και βγάλτε τα συμπεράσματα σας. Περισσότερα και απείρως ενδιαφέροντα βέβαια θα αναγνώσετε στη συνέχεια όταν ο Κώστας Βαξεβάνης του οποίου απροκάλυπτα ποινικοποιήθηκαν οι δημοσιογραφικές του αποκαλύψεις λάβει αντίγραφα της δικογραφίας

Εν… ονόματι του νόμου λοιπόν η ανακρίτρια αρεοπαγίτης του Ειδικού Δικαστηρίου καλεί τον Κώστα Βαξεβάνη να απολογηθεί στις 19 Ιανουαρίου ως κατηγορούμενος για τις πράξεις:

1) της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού δια της εκθέσεως σε δίωξη ή τιμωρία κάποιου αθώου κατά συρροή. Ποιος είναι ο αθώος για τον οποίο ο δημοσιογράφος συνήργησε με τον φερόμενο ως φυσικό αυτουργό της κατάχρησης εξουσίας για να διωχθεί δεν αναφέρεται. Θα έχει βέβαια τεράστιο ενδιαφέρον όταν θα προσωποποιηθεί ο όποιος αθώος με δεδομένο μάλιστα ότι υπάρχουν ακόμα τρεις ανοικτές δικογραφίες για το σκάνδαλο Novartis και συγκεκριμένα η δικογραφία για τον Ανδρέα Λοβέρδο σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακούργημα αλλά και οι δικογραφίες για Άδωνη Γεωργιάδη και για Δημήτρη Αβραμόπουλο που παραμένουν στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

2) της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού δια της μεταχειρίσεως παρανόμως εκβιαστικών μέσων για να πετύχουν οποιαδήποτε έγγραφη ή προφορική κατάθεση κατηγορουμένου ή μάρτυρα. Πως γίνεται τώρα τα δημοσιογραφικά ρεπορτάζ, με ψευδή και μη συκοφαντικά στοιχεία, που αποκαλύπτουν πτυχές διερευνώμενων από την Δικαιοσύνη σκανδάλων, αντί όταν επιβεβαιώνονται να επιβραβεύονται πανηγυρικά, να στοιχειοθετούν «εκβιαστικά μέσα» περιμένουμε να το εξηγήσει η αδέκαστη ελληνική Δικαιοσύνη.

Και τέλος υπάρχουν ακόμα δύο κατηγορίες που έρχονται να συμπληρώσουν αυτό το επικίνδυνο, για την ελεύθερη δημοσιογραφία και βέβαια για την ίδια τη Δημοκρατία, θέατρο του παραλόγου που δυστυχώς αποκαλείται κατηγορητήριο.

Ο Κώστας Βαξεβάνης που με τις δημοσιογραφικές του έρευνες έχει στείλει στη Δικαιοσύνη δεκάδες επίορκους της πολιτικής αλλά δυστυχώς και της Δικαιοσύνης κλητεύτηκε ακόμα για τις πράξεις:

3) της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή, και

 4) της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας!

Το χρονικό της αθλιότητας

Λίγες ώρες αργότερα, ο Κώστας Βαξεβάνης περιέγραψε την περιπέτεια –όχι τη δική του, αλλά της δημοσιογραφίας- με προσωπικές λεπτομέρειες, δηκτικό σχολιασμό και χωρίς μαλλιά στη γλώσσα, που θα ‘λεγε και ο Συρίγος. Το κείμενο του εκδότη της εφημερίδας μας τιτλοφορείται «Ο Μητσοτάκης στήνει τα δικά του ξερονήσια» και έχει ως εξής:

Δεν είναι δα και είδηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει ζητήσει από το βήμα της Βουλής. Ο Άδωνης Γεωργιάδης το έχει προαναγγείλει από τα social media γράφοντας «τικ τακ , τικ τακ, ετοιμάσου για φυλακή». Η ίδια η ΝΔ το έχει αποδώσει ως κατηγορία χωρίς να υπάρχει καν κατηγορία. Μόλις προχθές, για μια ακόμη φορά, ο Υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε πως τον Βαξεβάνη θα τον καλέσει η Ανακρίτρια για τη Novartis.

Μετά απ όλα αυτά, η Δικαιοσύνη, απλώς κάνει δουλειά της που απ’ ό,τι φαίνεται δεν είναι άλλη, από το να δώσει ένα μάθημα σε όποιον τολμά να αποκαλύπτει και να ζητά τιμωρία για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Τίποτα δεν έχει αλλάξει, αλλά και τίποτα δεν είναι όπως παλιά. Ο υιός Μητσοτάκης, ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης, στήνει δικαστήρια για τους αντιπάλους της.

Στις 11:50 το πρωί, δικαστικός επιμελητής μου επέδωσε «Κλήση Κατηγορούμενου» από την Ανακρίτρια του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου (τα ονόματα είναι καλό να μνημονεύονται γιατί αποτελούν όλα κομμάτια ενός παζλ που καταγράφει η Ιστορία).

Σύμφωνα με την κλήση πρέπει να απολογηθώ για συνέργεια σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού δια της μεταχείρισης παρανόμως εκβιαστικών μέσων, για συνέργεια σε κατάχρηση εξουσίας δια της εκθέσεως σε δίωξη ή τιμωρία αθώου κατά συρροή, για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος και για εγκληματική οργάνωση. Δεν έχουν τόσο σημασία οι νομικοί όροι, αλλά η πραγματικότητα.

Οι ΗΠΑ έχουν αναγκάσει τη Novartis να πληρώσει 350 εκατομμύρια ευρώ για τις πρακτικές της στην Ελλάδα, τρεις πρώην υπουργοί ερευνώνται ακόμη στην Ελλάδα, δύο δικαστικά συμβούλια έχουν κάνει δικαστικές πράξεις στις οποίες παραδέχονται χρηματισμό πολιτικών, αλλά η Δικαιοσύνη όπως εκφράζεται από τα Ανώτατα Όργανά της θέλει να τιμωρήσει αυτόν που αποκάλυψε.

Ζούμε την πρωτοφανή για τη χώρα ποινικοποίηση της δημοσιογραφίας και εξόντωσης των δημοσιογράφων (ναι έχουμε φτάσει και στη βιολογική εξόντωση δημοσιογράφων). Η πρόσβαση του δημοσιογράφου στις πηγές και την πληροφορία, η ενημέρωση της κοινής γνώμης και μάλιστα με στοιχεία, γίνεται με τη συνδρομή της Δικαιοσύνης, από κοινωνικό και επαγγελματικό πλεονέκτημα, ποινικό αδίκημα.

Δημοσιογράφοι που αποκάλυψαν, μέσα από μια αντιστροφή της πραγματικότητας ενοχοποιούνται γιατί δήθεν η πληροφορία προέκυψε από κάποιους που είχαν κακιές προθέσεις. Ο χρόνος μετάδοσης της πληροφορίας, η πληρότητα της είδησης και η επιβεβαίωσή της, από δημοσιογραφικό προτέρημα μετατρέπονται σε υποψία συναλλαγής.

Δεν γνωρίζω το κατηγορητήριο αφού δεν έχω παραλάβει τη δικογραφία, αλλά από το κατηγορητήριο της Επιτροπής της Βουλής το οποίο φαίνεται να υιοθετεί και να αντιγράφει η Ανάκριση, οι κατηγορίες εναντίον μου στηρίζονται σε όσα καταθέτουν η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου και ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis, ο οποίος επιχείρησε να διαφύγει στο εξωτερικό.

Για την μεν κυρία Ράικου, είμαστε αυτοί που αποκαλύψαμε τη σχέση του συζύγου της με χρηματοδοτήσεις από τη Novartis αλλά και άλλες υποθέσεις εικονικών συνταγογραφήσεων. Δημοσιεύσαμε επίσης αναφορά της Ανακρίτριας Ηλιάνας Ζαμανίκα η οποία την κατήγγειλε στον Άρειο Πάγο για προσπάθεια κάλυψης του εμπόρου όπλων Λιακουνάκου.

Για την ίδια υπόθεση (Λιακουνάκου) είχαμε δημοσιεύσει sms από τα οποία προέκυπτε πως ο Λιακουνάκος γνώριζε για την απόφαση της Εισαγγγελίας Διαφθοράς να εξετάσει μάρτυρα στην Γαλλία και επιχείρησε να μεταστρέψει τη στάση του κατά την κατάθεση. Για την κυρία Ράικου, έχουμε επίσης δημοσιεύσει Αναφορά του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή, που αναφερόταν σε ευνοϊκή μεταχείρηση του επιχειρηματία Αντρέα Βγενόπουλου.

Για τον Νίκο Μανιαδάκη, είμαστε υπεύθυνοι γιατί ευθυνόμαστε για όλη την περιπέτειά του επί χρόνια. Από την έκδοση του HOT DOC ακόμη, είχαμε αποκαλύψει πως η σύζυγός του, γνωστή τραγουδίστρια Χριστίνα Φαρμάκη, είχε στήσει εταιρείες τις οποίες χρηματοδοτούσαν εν είδει συμβολαίων μελετών, η Novartis και άλλες φαρμακευτικές.

Στη συνέχεια ο Μανιαδάκης βρέθηκε μπροστά μας ως εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο Novartis. Το πώς και με ποιο ρόλο θα το δούμε εν καιρώ και θα έχει (ναι αυτό είναι υπόσχεση) ενδιαφέρον.

Όλα αυτά τα στοιχεία της έρευνας χρόνων και τις αποκαλύψεις, οι «ενδιαφερόμενοι» τα εμφανίζουν ως απόδειξη της σχέσης με κάποιους που είχαν κακούς σκοπούς και άνομες προθέσεις. Πρέπει να απολογηθούμε για την ικανότητά μας να αποκαλύπτουμε πράξεις διαφθοράς αντί να απολογηθούν οι διεφθαρμένοι για τη διαφθορά.

 Αν ο Γούντγουορντ και ο Μπερνστάιν της Washington Post ζούσαν στην Ελλάδα θα ήταν αυτοί απολογούμενοι για την αποκάλυψη του Γουότεργκειτ και όχι ο Πρόεδρος Νίξον. Και αν η Δάφνη Γαλιζία δεν δολοφονούνταν στη Μάλτα από τους διεφθαρμένους, στην Ελλάδα θα είχε τη δική μου τύχη. Θα την καλούσε η Δικαιοσύνη να απολογηθεί για τα στοιχεία διαφθοράς.

Ζούμε σε μια δυστοπία και δεν χρειάζονται αυταπάτες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη ημέρα που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο Novartis, πήρε θέση πως δεν υπάρχει σκάνδαλο. Λίγο αργότερα, το Documento αποκάλυψε πως η θέση του αυτή δεν ήταν άσχετη με τις φιλικές σχέσεις που είχε με τον πρωταγωνιστή του σκανδάλου Κωνσταντίνο Φρουζή, ο οποίος του διοργάνωνε προεκλογικά δείπνα και τον βοηθούσε να αναλάβει την ηγεσία της ΝΔ.

Ο Μητσοτάκης ακολουθεί την οικογενειακή παράδοση. Ο πατέρας του οδήγησε τον Αντρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο, αυτός επιχειρεί να οδηγήσει όχι μόνο το σύνολο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κάθε ανεξάρτητη φωνή.

Η ιδιομορφία με εμένα και το Documento είναι πως δεν αποτελούμε έναν αντίπαλο πολιτικό, αλλά το σύστημα εκείνο της δημοσιογραφίας που έχει αποκαλύψει τις γκρίζες περιοχές στις οποίες κινείται η Οικογένεια Μητσοτάκη με offshore, ανακριβές πόθεν έσχες, σπίτια του Βολταίρου και τα funds των Κέυμαν.

 Ωστόσο δεν είμαστε ο μοναδικός στόχος. Είμαστε η προσπάθεια παραδειγματικής τιμωρίας σε όποιον τολμά, η προσπάθεια να γονατίσουν τα τελευταία προπύργια της ελευθερίας του Τύπου, η απόφαση να επιβάλουν ένα κράτος Μητσοτάκη με αυτοκρατορικό μεγαλοϊδεατισμό και αυταρχική επιβολή.

Είχαμε προειδοποιήσει από όταν ακόμη ο Μητσοτάκης προσπάθησε να εξαφανίσει το Documento αποκλείοντάς το από τη διαφήμιση, πως είμαστε μεν στόχος αλλά δεν είμαστε ο μοναδικός. Σήμερα οι επιθέσεις έχουν επεκταθεί σε όποιον τολμά να πει ένα «μη» ή ένα «όχι».

 Η Έλενα Ακρίτα, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Παύλος Πολάκης, ο Γιάννης Μαντζουράνης, ακόμη και αυτός ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που έχει εκ των πραγμάτων ρόλο κριτικής της κυβέρνησης, δέχονται επιθέσεις και αποκλεισμούς στο διαδίκτυο. Προηγείται φυσικά πάντα, η δολοφονία χαρακτήρα.

Κάθε μέρα οικοδομείται ένας Βαλκανικός Μητσοτακικός Τραμπισμός με βασικό όπλο τη διχόνοια στην κοινωνία και την ενοχοποίηση των αντιπάλων. Θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες και τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, πως δεν φοβάμαι γιατί έχω κάνει τη δουλειά μου την οποία φυσικά θα συνεχίσω να κάνω.

Φυσικά ούτε θα γδάρω, ούτε θα ανασκολοπίσω κάποιον, όπως απειλούσαν οι ελεγχόμενοι για τη Novartis. Θα αποκαλύψω όμως κάθε πλευρά του σκανδάλου και

κάθε παράγοντά της. Και δεν εννοώ το σκάνδαλο της Νovartis, αλλά αυτό που έχει ως συμμέτοχους θεσμούς και παραθεσμούς. Κάποτε το καθεστώς έστηνε ξερονήσια και φυλακές. Σήμερα ο Μητσοτάκης στήνει τα δικά του στρατοδικεία. Μόνο που δεν έχουμε χούντα. Ακόμη και αν θέλουν πολύ να έχουμε.

ΥΓ 1: Διάβασα για το αίτημα των συγκατηγορούμενων δημοσιογράφων Γιάννη Φιλιππάκη και Γιάννας Παπαδάκου προς την Ανακρίτρια, να τους παραδοθεί η δικογραφία Novartis, η οποία αφορά τους τρεις πρώην Υπουργούς που βρίσκονται υπό δικαστικό έλεγχο ως σχετιζόμενη. Η Ανακρίτρια αρνείται. Υπάρχει κάτι στη δικογραφία που αναιρεί την προσπάθεια να στηθεί η «σκευωρία Novartis»;

ΥΓ 2 : Τόσο ο Άδωνης Γεωργιάδης όσο και οι δημοσιογράφοι Γιάννης Κουρτάκης και ο (μετακλητός) Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, εδώ και βδομάδες έχουν προαναγγείλει πως θα με καλέσει η ανακρίτρια. Να υποθέσουμε ότι αυτό (κατά τη λογική τους) είναι η απόδειξη μιας σκευωρίας κατηγορίας εναντίον μου και όχι δικαίωμα στην πληροφορία; Προαναγγέλλουν αυτά που αποφάσισε μετά από μήνες η Ανακρίτρια;

Εγκληματική οργάνωση

Εμείς οι συντάκτες του Documento προφανώς είμαστε η …εγκληματική συμμορία! Γιατρέ μου, τι έχω; Από το πρωί νιώθω εγκληματίας και συμμορίτης, σαν τους χρυσαυγίτες που βγαίνουν ένας ένας από τη φυλακή με την ευλογία της τυφλής πόρνης με τη ζυγαριά. Θα έρθουν τα καρακόλια να με συλλάβουν στο σπίτι ή να πάω να παραδοθώ μόνος μου για να τους απαλλάξω από τον κόπο; Έχουν τόσους άθλιους κονδυλοφόρους να μπουζουριάσουν και τόσους καφέδες με χρυσαύγουλα να πιουν, μη τους κουράσουμε κιόλας.

Υπενθυμίζεται, για όποιον κατέβηκε σήμερα στον πλανήτη Ελλάδα ή απλώς αντλεί την ενημέρωσή του από τους ντολμαδάκηδες του Μητσοτάκη, ότι για το σκάνδαλο ένας πολιτικός (ο Ανδρέας Λοβέρδος) κατηγορείται για κακούργημα, ενώ δύο από τα μεγαλοστελέχη της κυβερνητικής παράταξης (Άδωνις Γεωργιάδης και Δημήτρης Αβραμόπουλος) βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι μία άλλη στοχοποιημένη από το καθεστώς δημοσιογράφος, η παλιά συνοδοιπόρος από τα χρόνια της Ελευθεροτυπίας Γιάννα Παπαδάκου, έχει κληθεί να καταθέσει ως κατηγορούμενη από την ίδια ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, που εξετάζει εάν οι έρευνες για το σκάνδαλο Novartis και τη «λίστα Λαγκάρντ» αποτελούν πολιτική σκευωρία.

Το εξίσου θλιβερό και δυσοίωνο στόρι της Παπαδάκου θα το βρείτε εδώ και τη χθεσινή αντίδρασή της εδώ.  Στις αιτήσεις-προσφυγές της που κατέθεσε προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα αλλά και προς το δικαστικό συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, η δημοσιογράφος ζητεί να λάβει το σύνολο της δικογραφίας, αλλά και να κληθούν να καταθέσουν όλοι οι μάρτυρες τους οποίους έχει υποδείξει ως ουσιώδεις, ώστε να αντικρούσει τις κατηγορίες που της αποδίδονται.

Μάχεται, δηλαδή, για τα αυτονόητα. Αν υποτεθεί ότι υπάρχουν στην Ελλάδα του 2022 αυτονόητα.

Πηγή: Νίκος Παπαδογιάννης – Documento

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *