Θα το πληρώσετε ακριβά, πεφυσιωμένοι του Μαξίμου

Κάτι σαν ανοιχτή επιστολή το σημερινό σημείωμα. Απευθύνεται στους κυβερνώντες, με αφορμή το φιάσκο της Αθήνας και τις οδυνηρές επιπτώσεις στον αλαφιασμένο και απελπισμένο κόσμο.

Του Γιάννης Τριάντης – news247.gr

Θλιβεροί λογάδες, βαθμοφόροι της κούφιας αριστείας και κομπορρήμονες της δεκάρας- για σας που κυβερνάτε λέω- όλα εδώ πληρώνονται. Πήρατε το γκουβέρνο με τον χυδαίο λαϊκισμό σας, εγκαλώντας τους άλλους για ανικανότητα όταν τους γονάτισε το Μάτι και η Μάνδρα, και δεν σκεφτήκατε ότι κάποια στιγμή θα γίνει αυτεπίστροφο η ασύστολη καταστροφολογία σας.

Και να που έγινε. Μπούμερανγκ που σας βρήκε κατακέφαλα. Τώρα, δε, με εκκωφαντικό τρόπο: σας ξεγύμνωσε ο χιονιάς και σας εξέθεσε σε κοινή θέα στο κέντρο της Αθήνας. Απροετοίμαστους, φλύαρους, αμήχανους και πανικόβλητους. Με τον κόσμο παγιδευμένο επί ώρες, φοβισμένο, απελπισμένο και θυμωμένο. Θα το πληρώσετε ακριβά, πεφυσιωμένοι του Μαξίμου και  περιχώρων.

Μας πήρατε τ΄αυτιά μέρες τώρα ότι είστε πανέτοιμοι. Ελαμπαν λουστραρισμένα τα οχήματα στις βιτρίνες των προθύμων διαύλων, ακούγονταν υπεύθυνες και σοβαρές οι γραβατοφόρες διαβεβαιώσεις για κινητοποίηση ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού, ενώ ακόμη και μέσα στο χάος, με τον κόσμο απελπιστικά μόνο του, εσείς μιλούσατε με τον γνωστό σας στόμφο για τους 4000 αστυνομικούς που βγάλατε στους δρόμους.

 Προς απάντησίν σας, απάντηση σκληρή, οι καταγγελίες, οι απελπισμένες κραυγές και οι αρές των αποκλεισμένων στην Μεσογείων(!) και στην Αττική Οδό(!) επι δωδεκάωρο, χωρίς να δούν κανέναν, έστω για να τούς πεί μια κουβέντα παρηγοριάς.

Ναι, ήταν πρωτοφανές το φαινόμενο. Ναι, πλημμύρισαν οι δρόμοι από τις δώδεκα και μετά, καθώς έφευγαν από τις δουλειές τους οι άνθρωποι όλοι μαζί, ελπίζοντας ότι θα φτάσουν γρήγορα στην εστία τους. Κι έτσι φράκαρε το σύμπαν. Ναι, οι περισσότεροι δεν είχαν αλυσίδες κι άλλοι δεν ήξεραν να τις βάλουν, με αποτέλεσμα το χάος.

Αλλά δεν μου λέτε, εσείς οι ικανοί, οι προμηθείς, πως δεν σας πέρασε απ΄το νού να απαγορεύσετε έγκαιρα την κίνηση σε αυτοκίνητα χωρίς αλυσίδες; Ναι, απαγόρευση. Κι ας γκρίνιαζαν οι ανεύθυνοι.

Και, βέβαια, γιατί δεν αντιδράσατε αμέσως όταν οι πεφιλημένοι ιδιώτες της Αττικής Οδού, οι εκλεκτοί σας, φέρθηκαν σαν ερασιτέχνες της κακιάς ώρας -και σαν ιδιώτες της κλασικής εποχής- αφήνοντας τον κόσμο να περνάει τα διόδια, ενώ ήξεραν ότι ο δρόμος, δυό μέτρα παραπέρα, ήταν αδιάβατος;

Πού χάθηκαν τα παινεμένα αντανακλαστικά σας; Σε ποιά καθεύδοντα συρτάρια βρίσκεται ο προγραμματισμός σας; Που χαζεύει διαλυμένος ο επιτελικός νούς της κυβέρνησής σας, αυτός που θα άλλαζε την βάσκανο μοίρα του διοικείν στη χώρα;

Θέλω να δώ σήμερα και αύριο τι θα λένε στις αγαπημένες εκπομπές τους οι κατ΄επάγγελμα φλύαροι υπουργοί και οι λογής αρμόδιοι. Είμαι  περίεργος να ακούσω τι θα επινοήσει η προπαγανδιστική τρικέζα για να μπαλώσετε το μέγα φιάσκο. Να δώ αν το θράσος και η αναισχυντία δεν σας εγκαταλείπει ακόμη κι όταν τα κάνετε θάλασσα.

Να ξέρετε, όμως, ότι αν θυμηθείτε πάλι το Μάτι και τη  Μάνδρα, να΄χετε υπόψιν ότι αυτά πέρασαν. Τα πλήρωσαν ακριβά οι άλλοι. Και στο παλίμψηστο της ανικανότητος, τώρα ποζάρουν οι δικές σας αμαρτίες. Χειροπιαστές.

Θα κλείσω την επιστολή, όπως την άρχισα: Όλα εδώ πληρώνονται. Επιφυλάξατε αυθαίρετα στον εαυτό σας ρόλο ικανού διαχειριστή και σωτήρα, εξαγγέλοντας πομπωδώς -και εξαίροντας- τις αρετές του περιώνυμου «επιτελικού κράτους». Αλλά τώρα το βλέπετε και σείς. Ερείπιο κείτεται μπροστά στα μάτια σας.

Πατήσατε επι πτωμάτων όταν βρισκόσασταν στην αντιπολίτευση. Δεν λογαριάζατε τίποτε. Ξέφρενοι, ασύστολοι και λαϊκιστές του κερατά, επενδύατε στην καταστροφή και στην προσπελάσιμη ευκολία που σας έδινε πόντους.

Δεν σας ένοιαζε αν το κράτος πάσχει εκ γενετής ούτε αν τα οδυνηρά συμβάντα ή τα αρνητικά του καθεμέρα δεν είχαν σχέση αποκλειστικά με την (υπαρκτή στα σημεία)ανικανότητα των άλλων. Κάθε μέρα με μια προπαγανδιστική μολότοφ στο χέρι, ανάβατε παντού πυρκαγιές και παρουσιάζατε τη χώρα πυρπολημένη και ημιθανή.

Ε, τώρα τα πληρώνετε. Δεν το λέω χαιρέκακα, αλλά με θλίψη για τα δεινά της πατρίδος. Δίχως καμμιά ελπίδα-ή έστω με ελάχιστες- ότι θα σας συνετίσει το κακό. Τον καθρέφτη τον έχετε για να ποζάρει αυτάρεσκη η αλαζονεία σας κι όχι για να δείτε το θαμπό και κακόμορφο πιά πρόσωπό σας…

ΥΓ: Οσο για σας που φιλοδοξείτε να ξανάρθετε στα πράγματα, θυμηθείτε ότι η διαχειριστική σας ικανότητα ουτε τη βάση δεν είχε περάσει. Και λάβετε υπόψιν ότι την οριακή αντιπολίτευση που ασκείτε, τύπου Μητσοτάκη, θα τη βρείτε μπροστά σας. Όπως την βρήκε κι εκείνος ως κυβέρνηση.

Μία απάντηση στο “Θα το πληρώσετε ακριβά, πεφυσιωμένοι του Μαξίμου”

  1. Το αρθρο αυτο ειναι πραγματι σημαντικο, σπουδαιο, συγκεκριμενο και εμπεριστατωμενο. Μαλιστα σαν ανοικτη επιστολη που απευθηνεται κυριως στον μεγιστο πολιτικο απατεωνα ολων των εποχων, τον Κυρ.Μιζακλακη με ερωτηματα αδυσωπητα, τραγικα επικαιρα και κυριως αληθινα επιβαλεται να μελετηθει προσεκτικα απο ολους μας προκειμενου να γινει αντιληπτο το μεγεθος και η εκταση της καταστροφικης καταιγιδας που επεφερε στην δυσμοιρη χωρα μας αυτη η ατιμη, η αισχρη, η τρισαθλια, η ελεεινη κυβερνηση του πορφυρογεννητου Μητσακλακη Και βεβαια σε ολη αυτη την απεριγραπτη τραγωδια ερχεται, σαν επιτομη , να προστεθει και να καταδειξει το ασυληπτο μεγεθος της αναλγησιας αυτης της ληστρικης μητσοτακικης συμμοριας, η δηλωση της βουλευτινας του τρισκαταρατου κομματος που απαιτει να εξαμολυθουν ” ο ρ δ ε ς αστυνομικων και να επιβαλλουν προστιμα στους αγκλωβισμενους” Αντιστοιχα ομως, ειναι εξ ισου αναγκαιο και επιτακτικο να απευθυνθουμε και στους βολεμενους,, με πολλους και διαφορους τροπους, κυρ Παντεληδες μουροχαυλους οι οποιοι εθελοτυφλουντες συνεχιζουν να διατηρουν το ευρος της ενημερωσης τους απο τον Αυτια του Σκαη εως τον Πορτοσαλτη παλι του Σκαη. Αυτο γνωριζουν, αυτο μαρτυρουν. Περαν αυτου εροβωδες σκοτος. Καθοτι,αυτοι οι ανεγκεφαλοι, φθανουν στο σημειο και τολμουν σαν επιχειρημα υπερασπισης (ασχετο βεβαια) να αναφερουν τους εκατο θανατους στο Ματι με τους
    μεχρι σημερα 21.000.- ( ΕΙΚΟΣΙ ΜΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ) της πανδημιας, που προηλθε απο την εγκληματικη διαλυση του ΕΣΥ απο τον ολετηρα Μητσοτακη.
    Ειναι αυτοι οι βολεμενοι που παρακολουθουν αποχαυνωμενοι τους πετσομενους αγορεους κονδυλοφορους και ευθυγραμμιζονται με την τρισαθλια προπαγανδα και συστοιχιζονται στις απιταγες τους. Ειναι αυτοι που ψηφισαν και εφεραν στην εξουσια αυτους τους κλεφτες, τους ληστες, τους καταχραστες. Ειναι αυτοι οι ηθικοι αυτουργοι αυτου του εγκληματος που συντελειται το δυο τελευταια χρονια και λογω βολεματος το παρακολουθουν σφυριζοντας αδιαφορα. Τελος ειναι αυτοι τους οποιους πρεπει να θεωρησουμε υπευθυνους και οπωσδηποτε να τιμωρησουμε αναλογως στον καταλληλο χρονο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *