Το “ψηφόδεντρο” του Αυτιά τώρα δεν φτάνει και ο Μητσοτάκης το ξέρει…

Από το πρωϊνάδικο του Γιώργου Αυτιά έχουν περάσει σχεδόν όλοι οι πρωθυπουργοί της τελευταίας δωδεκαετίας (της κρίσης). Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο πιο ευνοημένος. Διότι ο οικοδεσπότης, “αγνοώντας” ότι του πρότεινε να είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στις εκλογές του 2019, τον …τάραξε στις “σκληρές” ερωτήσεις.

Ο Αυτιάς δεν έγινε, τελικά, βουλευτής και συνεχίζει να παίζει το ρόλο του δημοσιογράφου τα πρωϊνά του Σαββατοκύριακου. Και, φυσικά, «ταράζει» στις ερωτήσεις τον νυν πρωθυπουργό και τους υπουργούς του, οι οποίοι, παρά την «ταραχή» που περνάνε, τρέχουν αμέσως μόλις τους φωνάξει στο φιλόξενο στούντιό του.
Εκεί, λοιπόν, που μιλούσαν χτες το πρωί για την ακρίβεια και ο Μητσοτάκης έλεγε ότι «ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων», ο Αυτιάς του έκανε μια… απίστευτα σκληρή ερώτηση: «Το αντιλαμβάνεστε κι εσείς αυτό στις παρέες σας, στον κόσμο, ε;», του είπε ο ατρόμητος δημοσιογράφος.

Αλλά ο Μητσοτάκης δεν την πάτησε. Αντιλαμβανόμενος πόσο αστείο θα ακουγόταν αν έλεγε ότι οι παρέες του έχουν πρόβλημα με την ακρίβεια, το πήγε γενικά: «Εχω απόλυτη αίσθηση των δυσκολιών που υπάρχουν σήμερα στην ελληνική κοινωνία», είπε.

Μπορεί να μη μάθαμε ποιοι από τις παρέες του πρωθυπουργού δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, αλλά αυτή ήταν η πιο χαριτωμένη στιγμή της συνέντευξης. Ευτυχώς, που ο Αυτιάς το «ξέχασε» και ο Μητσοτάκης δεν επανέλαβε την προτροπή του υπουργού του να κλείνουμε τα φώτα και τον θερμοσίφωνα , για να μην έρχονται φουσκωμένοι οι λογαριασμοί. Αν και δεν τολμώ να σκεφτώ ότι τα «πράσινα» σπίτια , όπως πρέπει να είναι αυτά του πρωθυπουργού και των υπουργών, έχουν ακόμα θερμοσίφωνες.

Κι αφού ο Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα «είναι μια από τις πρωταθλήτριες χώρες στην ανάπτυξη», αφού διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα», αλλά «δώσαμε 43 δισεκατομμύρια» για να καλυφθούν οι ανάγκες της πανδημίας, δέχτηκε την ερώτηση «μήπως αυτά θα φέρουν ένα νέο Μνημόνιο» στο μέλλον. Α πα πα. Πιπέρι στη γλώσσα. « Γι’ αυτά να ρωτήσετε άλλους, εγώ δεν είμαι πρωθυπουργός των Μνημονίων»!

Το είπε και πέρασε. Διότι ο πολυμήχανος Αυτιάς «ξέχασε» να κάνει ένα μικρό «φόλοου απ», όπως λένε στην τηλεοπτική γλώσσα. Τι «ξέχασε»;

Πρώτον, να πει στον πρωθυπουργό ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο τέταρτος πρωθυπουργός των Μνημονίων. Είχαν προηγηθεί άλλοι τρεις, μεταξύ των οποίων και ο Αντώνης Σαμαράς. Του οποίου υπουργός ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο οποίος δεν είναι μεν σήμερα μνημονιακός πρωθυπουργός, αλλά ήταν μνημονιακός υπουργός. Και μάλιστα είχε πάρει πολύ σκληρές αποφάσεις.

Δεύτερον, ότι οι πρωθυπουργοί των Μνημονίων(και ο ίδιος Μητσοτάκης ως υπουργός) ήρθαν, αφού ένας προμνημονιακός πρωθυπουργός και η ανέμελη κυβέρνησή του εργάστηκαν αόκνως (όπως περιέγραψαν πρόσφατα υπουργοί του και είχαν πει παλιότερα άλλοι υπουργοί του), για να τιναχθεί η μπάνκα στον αέρα και να έρθουν τα Μνημόνια. Αυτός ο πρωθυπουργός και αυτοί οι υπουργοί ήταν του δικού του κόμματος. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε όλη τη διάρκεια της επίμαχης περιόδου(2004-2009), ήταν βουλευτής και δεν θυμόμαστε να είχε πει τίποτα για τα «γαλάζια» λεφτόδεντρα, που τότε ευδοκιμούσαν.

Όλα αυτά τα «ξέχασε» ο Αυτιάς και δεν είπε λέξη στον προσκεκλημένο του. Βοηθάει κι αυτός όπως μπορεί. Αλλά η βοήθεια αυτή δεν αρκεί πια. Και ο Μητσοτάκης το ξέρει. Διότι ξέρει καλά, επίσης, ότι το κοινό που βλέπει αυτό το πρωϊνάδικο μπορεί να έχει «ξεχάσει» ποιοι διατέλεσαν μνημονιακοί πρωθυπουργοί, αλλά σήμερα νιώθει την τσέπη του να τρυπάει από τους, εκτός μνημονίου, λογαριασμούς του ρεύματος και τα, μη μνημονιακά , είδη των σούπερ μάρκετ. Και αυτά καμιά «σκληρή» ερώτηση δεν μπορεί να τα κάνει να ξεχαστούν.

Οσο, λοιπόν, θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές και ο Μητσοτάκης θα χρειάζεται τη βοήθεια του Αυτιά θα την έχει μεν(εδώ δείτε και διαβάστε όλα όσα είπαν), αλλά τώρα πια δεν του φτάνει. Διότι αυτοί που τον βλέπουν ακόμα είναι αμφίβολο αν τον ακούνε κιόλας. Και κάποιοι μπορεί να κλείνουν – εκτός από τα φώτα και τον θερμοσίφωνα- και την τηλεόρασή τους. Για να μην καίνε ρεύμα και, κυρίως, για να μην τους ανεβαίνει η πίεση…

Πηγή: Γιώργος Καρελιάς – news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *