Τα παιδιά των εργατών ξέρουν τι θα πει εργατική οικογένεια

Αυτή η φωτογραφία, από τη συγκέντρωση που έγινε στη Λάρκο, ενόχλησε σφόδρα τους… προοδευτικούς αρθρογράφους του Συγκροτήματος Μαρινάκη. Η Ραγκούση διαπίστωσε ότι η εικόνα «θλίψη εξέπεμπε, εκμετάλλευση παιδιού και συνδικαλιστική κατάντια», διότι «έβαλαν ένα αγόρι προεφηβικής ηλικίας να διαβάσει μανιφέστο – από το οποίο γύρευε τι καταλάβαινε ο πιτσιρίκος – και να ποζάρει με υψωμένη γροθιά». Ο δε Κανέλλης, πάντα οξύνους και… διεισδυτικός, διέκρινε πίσω από τη φωτογραφία… τα μουστάκια του Στάλιν!

Δεν ξέρουμε σε τι οικογένειες μεγάλωσαν οι (χρυσοκάνθαροι πλέον) αρθρογράφοι του Συγκροτήματος, όμως όσοι μεγαλώσαμε σε εργατικές οικογένειες έχουμε ζήσει από ηλικία μικρότερη του παιδιού της ΛΑΡΚΟ την αγωνία των γονιών μας για την επιβίωση της φαμίλιας, τα προβλήματά τους στη δουλειά, «τα πάντα όλα». Τα παιδιά των εργατών της ΛΑΡΚΟ ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει να χάσουν οι πατεράδες τους τις δουλειές τους και να ξεσπιτωθούν οι οικογένειές τους. Και μπορούν να βγουν και να τα πουν μια χαρά, όπως το παιδί της φωτογραφίας. Και να σηκώσουν και τη γροθιά τους, όπως κάνουν οι γονείς τους όταν αγωνίζονται. Τέτοιες φωτογραφίες μπορεί κανείς να βρει σε όλες τις εποχές, σε όλους τους τόπους που δόθηκαν αγώνες επιβίωσης από την εργατική τάξη.

Ξύδι, λοιπόν, στους ξινισμένους αρθρογράφους του Συγκροτήματος, που τους έπιασε ξαφνική… ευαισθησία, αλλά κατά τα άλλα δεν κρύβουν τη συμφωνία τους με την κυβερνητική πολιτική και στο ζήτημα της ΛΑΡΚΟ. Και για να τους πλημμυρίσει η ξινίλα, τους αφιερώνουμε μια ακόμα φωτογραφία, με τις γυναίκες των εργατών αυτή.

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *