Πάρε τη ζωή ολιστικά με χαρά… με χαρά

Ώσπου την είδα ολιστικά και άλλαξα. Είναι δυνατόν να τους ανεχόμαστε να κάνουν προκλητικά επίδειξη χλιδάτης ζωής; Είναι δυνατόν να ανεχόμαστε να λένε τη μία κουφή μαλακία πάνω στην άλλη;

Είμαι συνταξιούχος παίρνω εξακόσια ευρώ. Μου ήρθε ο εκκαθαριστικός λογαριασμός της ΔΕΗ τριακόσια ευρώ αντί για εκατό που υπολόγιζα. Με έπιασε απελπισία. Από πού θα πληρωθεί αυτός ο λογαριασμός; Ώσπου έστριψα ανάποδα και είδα τη ζωή μου ολιστικά. Θυμήθηκα τους παππούδες μου, τη μάνα μου, πήρα τηλέφωνο σε μια φίλη. Κατάλαβα ότι η ζωή μου έχει εξαιρετική ποιότητα. Τα λεφτά δεν κάνουν την ευτυχία.

Το ψωμί πριν έξι μήνες το πλήρωνα ογδόντα λεπτά. Τώρα το πληρώνω ένα είκοσι. Δέκα ευρώ τον μήνα παραπάνω. Αύξηση και στο τυρί και στα υπόλοιπα γαλακτοκομικά, αύξηση στη βενζίνη, αύξηση στο φυσικό αέριο. Τα λεφτά τελειώνουν πριν από τις είκοσι του μήνα. Πως θα περάσω από εκεί και πέρα; Απελπισία. Ώσπου την είδα ολιστικά. Τι ωραία που περνούσα με τους φίλους μου στο χωριό! Τι καταπληχτική ποιότητα ζωής! Έχουμε γίνει δούλοι του χρήματος. Ένοιωσα ανακούφιση και κοιμήθηκα ευτυχισμένος.

Είμαι πιτσαδόρος. Όλη μέρα φτιάχνω ζύμη για πίτσες. Δώδεκα το μεσημέρι αρχίζω και τελειώνω μία-δύο το βράδυ. Κάποιες Πέμπτες παίρνω και ρεπό. Τα χρήματα ίσα-ίσα στο χιλιάρικο. Έχω υποχρεώσεις. Έχω κόρη που σπουδάζει σε άλλη πόλη. Πόσο θ’αντέξω αυτόν τον ρυθμό; Ώσπου την είδα αλλιώς. Αποφάσισα ότι το να βγάζει κανείς ολοένα και περισσότερα λεφτά δεν οδηγεί πουθενά. Πρέπει να βλέπουμε τη ζωή μας λίγο πιο σφαιρικά, λίγο πιο ολιστικά. Από αύριο τέρμα τα δωδεκάωρα. Έξι ώρες το πολύ. Θέλω να απολαύσω μια καταπληχτική ποιότητα ζωής. Κι ας κόψει η κόρη μου το λαιμό της να βρει τη λύση.

Έχουμε πρωθυπουργό έναν παγκόσμιο πρωταθλητή χειροκροτημάτων στο κογκρέσο των ΗΠΑ. Ένα τιμώμενο πρόσωπο στο Boston College. Τιμή που αντανακλά στη χώρα μας. Σε όλους μας. Έναν πρωταθλητή NBAer. Του αξίζει να μετακινείται με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Χαλάλι του. Ώσπου την είδα ολιστικά και άλλαξα. Είναι δυνατόν να τους ανεχόμαστε να κάνουν προκλητικά επίδειξη χλιδάτης ζωής, την ίδια ώρα που ο μέσος έλληνας ζορίζεται οικονομικά; Είναι δυνατόν να ανεχόμαστε να λένε τη μία κουφή  μαλακία πάνω στην άλλη; Είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνονται ποιο λαό κυβερνούν;

Ώσπου τους έκανα οριστικό delete. Και ένοιωσα ολιστικά ανακουφισμένος.  

Πηγή: Ορέστης Μεταξάς – ¨Κουτί της Πανδώρας”

Μία απάντηση στο “Πάρε τη ζωή ολιστικά με χαρά… με χαρά”

  1. Κοπροσυριζαιοι τα ίδια κωλοσκατα είστε ότι μαλακια και να γράφετε η διακυβερνηση σας ΔΕΞΙΑ ηταν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *