Λογοκρισία του ΓΕΣ στο Δίκτυο Σπάρτακος

ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ
Για μια ακόμη φορά το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και οι καταγγελίες μας για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο ΚΕΝ Αυλώνας, όπου η σίτιση των συναδέλφων γίνεται συστηματικά με ληγμένα κρέατα και πουλερικά, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία εκατοντάδων νέων, αντιμετώπισε την Λογοκρισία του ΓΕΣ.

Πιο συγκεκριμένα, στις αναδημοσιεύσεις της ηλεκτρονικής σελίδας του ΓΕΣ army.gr  που αναφέρονταν στον Κυριακάτικο Τύπο της 18ης Σεπτεμβρίου περικόπηκε το σχετικό δημοσίευμα με τίτλο ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΥΛΩΝΑΣ από την εφημερίδα ΠΡΙΝ, που αναφέρονταν στα τελευταία γεγονότα που συνέβησαν στην εν λόγω μονάδα.

Το τελευταίο κρούσμα με πρωταγωνιστή τον Επίλαρχο Ιωάννη Δ. Σηφάκη, Εκπρόσωπο Τύπου ΓΕΣ, αποτελεί δείγμα συγκεκριμένης αντίληψης και πρακτικής. Το ΓΕΣ αντιμετωπίζει άμεσα και με πολεμική διάθεση τα δημοσιεύματα που θίγουν τον Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο και την οικογένεια του, ενώ αδιαφορεί συστηματικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που έντυσε υποχρεωτικά στα χακί!

Ακόμη κοσμεί και μάλιστα παρατίθεται πρώτη-πρώτη στο army.gr η απάντηση  που δόθηκε στις 04.09.2011 σε δημοσίευμα εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» με τίτλο «Πληρώνουμε 18.000 ευρώ για την πισίνα και το γκαζόν του Αρχηγού ΓΕΣ». Αναφέρει μάλιστα η απάντηση του ΓΕΣ ότι «Ο βαθμός, η θέση και οι υποχρεώσεις οι οποίες απορρέουν από την αποστολή του εκάστοτε Αρχηγού ΓΕΣ είναι πολύ σημαντικά και χτυπήματα τέτοιου είδους που πλήττουν εκτός των άλλων το κύρος του θεσμού, είναι επικίνδυνα και έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε όλο το Στράτευμα».

Επίσης, δεν είχε περάσει απαρατήρητη η άμεση ενεργοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων, που με αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισαν τις υβριστικές επιθέσεις εναντίον της δημοσιογράφου-κόρης του Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου.

Όμως, ενώ το ΓΕΣ και οι αστυνομικές αρχές προστατεύουν την τιμή, το κύρος του Α/ΓΕΣ, αλλά και την οικογένεια του, ο ίδιος δεν αντιμετωπίζει με ανάλογο τρόπο τα παιδιά που του εμπιστεύτηκε η κοινωνία μας. Οι συστηματικές μας καταγγελίες για την χυδαία και απάνθρωπη κατάσταση που επικρατεί στην Προεδρική Φρουρά, αποτέλεσμα της οποίας αποτέλεσε και η τελευταία αυτοκτονία-δολοφονία από τον στρατό του νεαρού συνάδελφου δεν ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά του ΓΕΣ. Αντί να πρωτοστατήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης και να πάρει άμεσα  μέτρα, αρνήθηκε να βγάλει έστω και μια ανακοίνωση.

Με πιο άραγε δικαίωμα Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκο αποτιμάτε με διαφορετικό τρόπο και υποτιμάτε την αξιοπρέπεια και την ζωή των συναδέλφων φαντάρων;

Γιατί εμείς πρέπει να τρώμε σάπια κρέατα και εσείς να τρώτε σχεδόν δωρεάν τα καλύτερα γεύματα στις Λέσχες Αξιωματικών μαζί με την κάστα των αξιωματικών;

Γιατί υποβιβάζετε την προσωπικότητα μας διατάζοντας να εκτελούμε καθήκοντα υπηρέτη στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις για να κάνουν οι μόνιμοι και οι οικογένειες σας σχεδόν δωρεάν διακοπές;

Δεν νομίζετε Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκο ότι χρωστάτε στην κοινωνία ορισμένες απαντήσεις;

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437   diktiospartakos.blogspot.com

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΟΚΡΙΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝ ΑΥΛΩΝΑΣ

ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΥΛΩΝΑΣ

ΥΕΘΑ και ΓΕΣ δε μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε ένα πιάτο ανθρώπινο φαγητό στους ένστολους δούλους που ονομάζονται φαντάροι. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Η ποιότητα του φαγητού είναι άθλια ενώ η ποσότητα των μερίδων σε καμιά περίπτωση δεν αντιστοιχεί σε νέα, καταταλαιπωρημένα από την εκπαίδευση παιδιά.

Στο ΚΕΝ Αυλώνας που φιλοξενεί εκτός από τους νεοσύλλεκτους στα Τεθωρακισμένα, τους συναδέλφους στις Διαβιβάσεις και στο Υγειονομικό, το τι παλιόφαγο δίνουν στους φαντάρους δεν λέγεται. Πρόσφατα υποχρεώθηκαν να φάνε κρέατα που είχαν λήξει εδώ και τρείς μέρες! Φαντάροι που έκαναν αγγαρεία στα μαγειρεία και θεώρησαν αυτονόητο ότι έπρεπε να πεταχτούν στα σκουπίδια αντιμετώπισαν την οργή των αξιωματικών που τους απείλησαν με τιμωρία και διέταξαν: «στα ακατάλληλα κρέατα-κοτόπουλα θα καθαρίζετε τα πιο βρώμικα σημεία και θα μαγειρεύετε κανονικά το υπόλοιπο»!

Η κατάσταση στα μαγειρεία απελπιστική: ταψιά βρώμικα που χρησιμοποιούνταν όπως ήταν, αμέσως μετά την προηγούμενη χρήση τους. Τα υλικά δε, είναι κακής ποιότητος και λειψά, καθώς η διοίκηση της μονάδας κάνει οικονομία, ωθώντας τους να καταναλώνουν το πενιχρό χαρτζιλίκι τους στο ΚΨΜ!

Φαντάροι δύο λόχων Διαβιβάσεων και Υγειονομικού, σε μια πρωτοπόρα κίνηση αντίστασης αρνήθηκαν να μπουν στα εστιατόρια για να σιτιστούν και έκαναν καθιστική διαμαρτυρία έξω από αυτά, διαμαρτυρόμενοι για την απαράδεκτη και απάνθρωπη αντιμετώπιση τους από τη διοίκηση της μονάδας.

Επιλοχίας που έτρεξε αγχωμένη να αντιμετωπίσει τη διαμαρτυρία των φαντάρων προσπάθησε με απειλές και βρισιές να τρομοκρατήσει τους φαντάρους. Το μόνο που κατάφερε ήταν να εισπράξει την περιφρόνηση τους, καθώς της γύρισαν μαζικά την πλάτη και απομακρύνθηκαν από τα εστιατόρια, χωρίς να φάει κανείς. Αργότερα οι συνάδελφοι βγήκαν μαζικά παραπονούμενοι στους επικεφαλής αξιωματικούς και απαίτησαν τον σεβασμό των δικαιωμάτων τους.

Στην Αυλώνα φαίνεται ότι το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να λιώνουν τους νεοσύλλεκτους στην παρέλαση. Το άγχος τους για το θεαθήναι και την προβολή τους ενόψει της ορκωμοσίας έχει δραματικά αποτελέσματα: τρεις (3) φαντάροι κατέρρευσαν την ίδια μέρα εξαιτίας των ατελείωτων δοκιμαστικών των παρελάσεων.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437    Diktiospartakos.blogspot.com

Μία απάντηση στο “Λογοκρισία του ΓΕΣ στο Δίκτυο Σπάρτακος”

  1. Οι άνθρωποι είναι συντεχνία και τίποτε περισσότερο. Υπάρχουν και έντιμοι άνθρωποι εκει μέσα αλλά εκτός απο το ότι είναι ελάχιστότατοι, ποιούν τη νήσαν και όπως λένε, η σιωπή είναι συνενοχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *