Τώρα θα κρίνουμε το παρόν της ΝΔ, όχι το παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ…

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να θυμάται το 2015 αλλά “ξεχνάει” πώς φτάσαμε εκεί. Και οι ψηφοφόροι δεν θα κληθούν να ψηφίσουν για όσα έγιναν τότε αλλά για όσα συμβαίνουν σήμερα..

Όταν οι κυβερνήσεις ζορίζονται, στρέφονται στο παρελθόν. Όχι το δικό τους, των άλλων, των αντιπάλων τους. Για να κινδυνολογήσουν, λέγοντας στους ψηφοφόρους «θυμηθείτε τι σας έκαναν και μην τους ξαναψηφίσετε».

Κάπως έτσι δείχνουν ότι θέλουν να το πάνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συν αυτώ εν όψει των φθινοπωρινών εκλογών. Ηδη το χορό έσυρε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του με μια κοινοτική επίτροπο, στην οποία «υπενθύμισε» τι συνέβη τέτοιες μέρες το 2015 και «πόσο κοντά ήρθαμε στην απόλυτη καταστροφή».

Βεβαίως, ο κ. Μητσοτάκης δεν το είπε για να μαθαίνει η επίτροπος (μια σκασίλα την έχει…), αλλά για να δείξει πού θα το πάει το κόμμα του στην προεκλογική περίοδο: το 2015, τα capital controls και…μακριά από την κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί «μπορεί να σας ξανακάνει τα ίδια».

Tο παρελθόν είναι επώδυνο, αλλά όχι μόνο για τους άλλους, εν προκειμένω τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και για όσους επιχειρούν να το εργαλειοποιήσουν (λέξη-καραμέλα των ημερών) θυμίζοντας μόνο τις πομπές των άλλων. Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να έγινε πρωθυπουργός το 2019, αλλά δεν προέκυψε από παρθενογένεση. Το κόμμα του συνέβαλε τα μέγιστα στο να οδηγηθούμε στο 2015 και σε όσα δεινά θέλει να θυμίσει σήμερα.

Ο νυν πρωθυπουργός θέλει να κάνει ένα μεγάλο άλμα και να φτάσει κατευθείαν στο 2015 και στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά κάνει πώς ξεχνάει ότι:

Πριν φτάσουμε στο 2015 και στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν προηγηθεί κάποιοι άλλοι. Μια κυβέρνηση του δικού του κόμματος (2007-2009) είχε τινάξει τη μπάνκα στον αέρα, προετοιμάζοντας τη χρεοκοπία του 2009.
Πριν φτάσουμε στο 2015, μια άλλη κυβέρνηση, με κύριο συνεταίρο το δικό του κόμμα (2012-2014), έστρωσε το δρόμο για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Και σ’ αυτήν την κυβέρνηση (του δικού του κόμματος) ήταν μέλος ο κ. Μητσοτάκης. Τι νομίζει ο νυν πρωθυπουργός; Ότι εκείνη η κυβέρνηση τα έκανε τόσο καλά, ώστε το 35% του ελληνικού λαού ξύπνησε ένα πρωί και είπε «ωραίοι είναι ο Τσίπρας και οι δικοί του, ας τους αναθέσουμε τη διακυβέρνηση»;
Για το 2015 και τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσαμε το 2019. Οι ψηφοφόροι αποφάνθηκαν. Αν ο κ. Μητσοτάκης και οι δικοί του νομίζουν ότι στις επικείμενες εκλογές θα ξαναψηφίσουμε για το 2015 και όσα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, καλύτερα να αλλάξουν πλευρό. Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε, αποδοκιμάστηκε και πήγε στην αντιπολίτευση. Τώρα θα πάμε για άλλα.

Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης και οι δικοί του να θέλουν να ψηφίσουμε για το 2015, αλλά δεν πρέπει να υπάρχουν και πολλοί, ακόμα και δικοί τους ψηφοφόροι, που να συμφωνούν με αυτήν την επιδίωξη. Αλλωστε, αφού μετά τις εκλογές του 2019 έχουν μόνο επιτυχίες, όπως διατυμπανίζουν αυτοθαυμαζόμενοι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, δεν έχουν ανάγκη το κακό παρελθόν των άλλων. Πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στο δικό τους καλό παρόν.

Με βασική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το 2015 ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του οικοδόμησαν επιτυχώς το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και το 2019 πήραν την εξουσία. Κάθε προσπάθεια να αναβιώσουν το μέτωπο αυτό είναι σήμερα καταδικασμένη σε αποτυχία. Πρώτον, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κυβερνά. Δεύτερον, διότι μέτωπο κυβερνητικού κόμματος με οποιοδήποτε κόμμα της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να γίνει. Και, τρίτον, διότι η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη έχει ήδη δικό της κυβερνητικό παρελθόν.

Ο ψηφοφόρος, λοιπόν, που θα πάει στην κάλπη πιθανότατα τον Σεπτέμβριο, δεν θα ψηφίσει για όσα έγιναν το 2015. Αυτά κρίθηκαν το 2019. Τώρα θα κριθούν οι «επιτυχίες» της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Αν οι ψηφοφόροι πιστεύουν ότι το εισόδημά τους αυξήθηκε, τα παιδιά τους βρίσκουν πολλές και καλές δουλειές και σπίτια με προσιτό ενοίκιο, αν ο μισθός και η σύνταξή τους δεν τελειώνει στα μισά του μήνα, αν πάνε στα νοσοκομεία και τους αντιμετωπίζουν όπως αρμόζει σε πολίτες προηγμένης χώρας-δηλαδή αν συμβαίνουν όλα αυτά και πολλά άλλα, που είχαν υποσχεθεί το 2019- τότε ο κ. Μητσοτάκης και οι δικοί του δεν πρέπει να ανησυχούν. Οι ψηφοφόροι θα τους αναθέσουν να κυβερνήσουν ξανά με αυτοδυναμία.

Όμως, αυτό το ανασκάλεμα του παρελθόντος που επιχειρούν δείχνει ότι δεν έχουν και τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη στη δική τους κυβερνητική θητεία. Και χρειάζονται το «κακό 2015» των αντιπάλων τους. Όμως, τώρα δεν θα ψηφίσουμε γι’ αυτό. Θα ψηφίσουμε για το δικό τους 2022…

Πηγή: Γιώργος Καρελιάς – news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *