Τα νοσοκομεία στενάζουν και η κυβέρνηση προσλαμβάνει παπάδες

Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του φαίνεται ότι πιστεύουν πως ο κορονοϊός θα αντιμετωπιστεί καλύτερα με… δεήσεις των ιερέων παρά από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Εδώ και δύο χρόνια, μετά την επέλαση της πανδημίας του κορονοϊού, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία καταγγέλλουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και μέσων. Είναι αυτονόητο ότι το γεγονός αυτό επιδρά καταλυτικά στην περίθαλψη όλων των ασθενών και ειδικότερα στην αντιμετώπιση των περιστατικών κορονοϊού, όπου η Ελλάδα καταγράφει μια από τις χειρότερες στατιστικές παγκοσμίως και στην Ευρώπη.

Το πρόβλημα φαίνεται ότι επανέρχεται δριμύτερο αυτές τις μέρες, κατά τις οποίες παρατηρείται έξαρση της πανδημίας και κατακόρυφη άνοδος των περιστατικών που χρειάζονται νοσηλεία είτε σε απλές κλίνες είτε σε κλίνες εντατικής.

Αυτά δεν τα λένε κόμματα της αντιπολίτευσης ούτε αντιπολιτευόμενοι την κυβέρνηση συνδικαλιστές. Αλλά παρουσιάστηκαν σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που πρόβαλε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA στην πρωϊνή εκπομπή του. Σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν, σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, όπως το Λαϊκό και το Γεννηματάς, άρχισαν ξανά «εφημερίες τρόμου»(τίτλος του καναλιού).Οι διάδρομοι γέμισαν ξανά με ράντζα, στα οποία «νοσηλεύονται» περιστατικά και covid και non covid, διότι οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας(ΜΕΘ) και οι Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας(ΜΑΦ) έχουν γεμίσει. Επιπλέον, αποκαλύφθηκε ότι στη λίστα του ΕΚΑΒ υπάρχουν πολλά περιστατικά που περιμένουν να διακομιστούν στα νοσοκομεία.

Όλα αυτά συμβαίνουν διότι τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ είναι εδώ και καιρό υποστελεχωμένα. Πολλοί εργαζόμενοι συνταξιοδοτήθηκαν και δεν αντικαταστάθηκαν με νέες προσλήψεις, παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες-παραπλανητικές όπως αποδεικνύεται- του πρωθυπουργού και υπουργών για «ενίσχυση» του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η κυβέρνηση ανακοίνωσε μόλις προχτές τη μονιμοποίηση 2300 ιερέων. Πρόκειται αναμφισβήτητα για προεκλογικό ρουσφέτι προς τον Αρχιεπίσκοπο. Αλλωστε, το θέμα αυτό ήταν το κατ’ εξοχήν αίτημα που έθεσε ο κ. Ιερώνυμος κατά το πρόσφατο γεύμα που παρέθεσε σε κυβερνητικά στελέχη στο εξοχικό του, σε ειδυλλιακή τοποθεσία της Βοιωτίας. Από εκεί είναι η προκλητική φωτογραφία που βλέπετε.

Το συμπέρασμα είναι εύλογο, όσο και εξοργιστικό: Η κυβέρνηση, σε εποχή νέας έξαρσης της πανδημίας, θεωρεί σημαντικότερες τις προσλήψεις ιερέων από την ενίσχυση των νοσοκομείων, τα οποία αφήνει χωρίς προσωπικό και με τα ράντζα να πλημμυρίζουν τους διαδρόμους κατά τις ημέρες των εφημεριών.

Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του πιστεύουν ότι ο κορονοϊός θα αντιμετωπιστεί καλύτερα με… δεήσεις των ιερέων παρά από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Αν κατέβαινε ο Χριστός στη γη, όλοι αυτοί οι-κατά τα άλλα θεοσεβούμενοι- θα τον άκουγαν να τους κατακεραυνώνει με τη γνωστή φράση: «Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί»…

Πηγή: Γιώργος Καρελιάς – news245

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *