Ακροδεξιό γκεσέμι με λεοντή φιλελέ

Λογική Συρίγου: Δεν υπήρξε αντίσταση στα πανεπιστήμια επί χούντας, όλα όσα λέγονται είναι μύθος, γι’ αυτό και οι αριστεροί φοιτητές έβγαλαν το άχτι τους μετά τη χούντα, που «τους έπαιρνε». Χρόνια τα κυκλοφορούν αυτά οι δεξιοφιλελέδες, ήρθε η ώρα κάποιος από δαύτους να τα πει από το βήμα της Βουλής. Ενα ψοφοδεές ανθρωπάριο που προσδέθηκε στην παρέα του Μητσοτάκη μπας και καταφέρει να κάνει πολιτική καριέρα. Κι όπως κάθε φανατικός, έδωσε τις εξετάσεις του στον αρχηγό και σε ό,τι αντιδραστικό υπάρχει σ’ αυτή τη χώρα, προσδοκώντας ότι θα τον στηρίξουν στις εκλογές επειδή «δεν μασάει». Τι είναι ο Συρίγος; Είναι η μοντέρνα εκδοχή των παλιών πωρωμένων αντικομμουνιστών. Αν ξύσεις την ακαδημαϊκή πατίνα, θα βρεις από κάτω τον «πού είναι η μάνα σου, μωρή;». 

Δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι ότι η αντίδραση θα βρει το νέο «πουλέν» της στο πρόσωπο του Συρίγου, μετά τα χτεσινά εμέσματα στη Βουλή. Καμιά φορά ο πολύς φανατισμός τρομάζει τα αφεντικά. Δεν ζούμε δα και σε εποχές εμφύλιου πολέμου. Αυτό, όμως, είναι πρόβλημα του Συρίγου και των πατρόνων. Εμείς απλά να θυμόμαστε τη λαϊκή παροιμία: «Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε μήτε την κεφαλή του». Αν τη θυμόμαστε, τότε ο ασχημονών Συρίγος θα μάθει από το φοιτητικό κίνημα «πόσα απίδια βάνει ο σάκος». Οπως έμαθαν και οι πριν απ’ αυτόν. Από την εποχή του Καραμανλή του παλιού και του νόμου 815 μέχρι πρόσφατα.

Της χάλασε τη… διάθεση

Ο Συρίγος ξερνούσε πάνω στην ιστορία των φοιτητικών αγώνων, της χούντας και της μεταπολίτευσης, αλλά η πασοκιναλίτισσα κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Γιαννακοπούλου… δεν κατάλαβε καλά και ζήτησε… εξηγήσεις. Ναι καλά διαβάζετε. Ιδού τι είπε: «Θέλουμε να ακούσουμε τι είπατε ακριβώς, τι εννοείτε με αυτό το οποίο ειπώθηκε για τον μύθο του Πολυτεχνείου ή όχι. Θα περιμένουμε να ακούσουμε το τι πρόκειται να πει ο κύριος Υπουργός, τι εξηγήσεις έχει να δώσει, γιατί προφανώς, προφανέστατα κανείς μα, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητεί τους αγώνες του ελληνικού λαού, τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος απέναντι στη χούντα. Θα περιμένουμε λοιπόν να ακούσουμε και να εξηγήσετε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τι ειπώθηκε και πώς ειπώθηκε και μετά θα τοποθετηθώ, εάν είναι, κύριε Πρόεδρε».

Σαν να εκλιπαρούσε τον Συρίγο να κάνει καμιά ψιλοδιορθωσούλα, για να μην της χαλάσει τη διάθεση συνεργασίας με τη ΝΔ. Οταν άκουσε τον Καστανίδη να τα χώνει στον Συρίγο και να χειροκροτείται από τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, ζεματίστηκε και ξαναζήτησε το λόγο λέγοντας: «Ζητήσαμε να ακούσουμε τον κύριο Υπουργό. Θέλει να τοποθετηθεί το ΠΑΣΟΚ»! Και ξανά μανά: « Ζητήσαμε τον λόγο και δεν θα μας φιμώνετε, για να ακούγονται αυτά τα ανιστόρητα πράγματα από τον κύριο Υπουργό»! Γιαλαντζί μανούρα για να κρύψει τις πομπές της.

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *