Νόμιμη επισύνδεση!

Χθεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Οικονόμου:

«Αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση του Πρωθυπουργού η περίπτωση νόμιμης επισύνδεσης, κατόπιν και εγκρίσεως εισαγγελικής αρχής, για τον κ. Ανδρουλάκη, η Κυβέρνηση επεδίωξε δια του κ. Γεραπετρίτη να τον ενημερώσει πλήρως, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να μην ανταποκριθεί.

Σύμφωνα με διαρροές του ΠΑΣΟΚ, ζητείται η εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η Κυβέρνηση απαντά θετικά στο αίτημα αυτό, ελπίζοντας αυτή τη φορά να ανταποκριθεί και ο κ. Ανδρουλάκης, να παραστεί προσωπικά, προκειμένου να ενημερωθεί και να πάρει απαντήσεις για όλα τα σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση που τον αφορά, απαντήσεις που δεν θα αφήνουν περιθώριο για αυθαίρετα συμπεράσματα και συνωμοσιολογία. 

Σχετικά με το αίτημα για τη συγκρότηση εξεταστικής, με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση επιδιώκει την απόλυτη αποσαφήνιση των συγκεκριμένων ζητημάτων διαχρονικά και με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες εμπιστευτικότητας, εφόσον κατατεθεί ένα τέτοιο αίτημα η Κυβέρνηση θα ανταποκριθεί θετικά».

Να τα πάρουμε με τη σειρά.

Ο πρόεδρος του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος και ευρωβουλευτής παρακολουθείται από την ΕΥΠ/ΚΥΠ, αλλά ο πρωθυπουργός, που έχει την αρμοδιότητα της ΕΥΠ/ΚΥΠ, δεν ξέρει τίποτα! Δηλαδή, ο Κοντολέων βυσμάτωσε τον Ανδρουλάκη και δεν ενημέρωσε τον πολιτικό του προϊστάμενο στο μέγαρο Μαξίμου! Αντιμετώπισε το βυσμάτωμα του Ανδρουλάκη σαν υπόθεση ρουτίνας!

Η παρακολούθηση Ανδρουλάκη έγινε -σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο- νόμιμα, μετά από εισαγγελική έγκριση! Δηλαδή, η ΕΥΠ/ΚΥΠ αποφάσισε να παρακολουθήσει τον Ανδρουλάκη, ζήτησε την άδεια του εποπτεύοντος εισαγγελέα και αυτός την έδωσε. Για ποιο λόγο αποφάσισαν να τον παρακολουθήσουν; Γιατί δεν τον ενημέρωσαν, ως όφειλαν; Αν δεν όφειλαν να τον ενημερώσουν, τότε σημαίνει ότι τον θεωρούσαν ύποπτο; Για τι ακριβώς τον θεωρούσαν ύποπτο;

Τι έχουν να πουν οι δικαστικές αρχές επ’ αυτού; Γιατί δεν εκδόθηκε βούλευμα για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, όπως απαιτεί ο νόμος, αλλά εφαρμόστηκε η εξαίρεση της εισαγγελικής έγκρισης. Σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν. 2225/1994, άρση του τηλεφωνικού απορρήτου μπορεί να γίνει μόνο με αιτιολογημένο βούλευμα για συγκεκριμένα σοβαρά κακουργήματα και μόνο αν δεν υπάρχει άλλο αποδεικτικό μέσο (σύμφωνα με το άρθρο 254 του ΚΠΔ). Σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις μπορεί να αρθεί το απόρρητο των επικοινωνιών και με διάταξη του εισαγγελέα, που όμως πρέπει να επικυρωθεί από το αρμόδιο Συμβούλιο. Εγιναν αυτές οι διαδικασίες στην υπόθεση Ανδρουλάκη;

Σύμφωνα με τον πολιτικά άθλιο κυβερνητικό εκπρόσωπο, όταν έμαθε το Μαξίμου για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, που δεν την ήξερε (!!!), ο Γεραπετρίτης κάλεσε τον Ανδρουλάκη, αλλά αυτός δεν πήγε! Πότε έγινε αυτό; Προφανώς, μετά την κατάθεση από τον Ανδρουλάκη μηνυτήριας αναφοράς στον Αρειο Πάγο. Και βέβαια, θα ήταν πολιτικά ηλίθιος ο Ανδρουλάκης αν πήγαινε στο πίτσι-πίτσι με τον Γεραπετρίτη. Θα γινόταν συνυπεύθυνος στο κουκούλωμα, χωρίς να βγάλει την πολιτική υπεραξία που του αντιστοιχεί. Ενώ τώρα, είναι καβάλα στ’ άλογο. Εγινε πρόσωπο κεντρικού πολιτικού ενδιαφέροντος.

Γιατί δεν είπαν εξαρχής ότι η ΕΥΠ/ΚΥΠ παρακολουθούσε «νόμιμα» το τηλέφωνο του Ανδρουλάκη; Γιατί έβαλαν εκείνο τον ανεκδιήγητο υπεύθυνο Προσωπικών Δεδομένων της ΝΔ, Βαγγέλη Παπακωνσταντίνου, να γράψει άρθρο στη γαλάζια ντουντούκα «Manifesto», στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορούσε τα θύματα των παρακολουθήσεων, επειδή δεν ξέρουν να… «αυτοπροστατευθούν», μην ενεργοποιώντας τους συνδέσμους εγκατάστασης του κακόβουλου λογισμικού; Πλέον ξέρουμε ότι του Ανδρουλάκη πήγαν να του χακάρουν το κινητό με το Predator, αλλά ταυτόχρονα τον παρακολουθούσαν «νόμιμα» με το γνωστό «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ/ΚΥΠ.

Τα υπόλοιπα, για την εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής (από Σεπτέμβρη πλέον) και για το ενδεχόμενο συγκρότησης Εξεταστικής Επιτροπής, ανήκουν στην κατηγορία «να ‘χαμε να λέγαμε» ή αλλιώς «να το κουκουλώσουμε, ρε παιδιά, ό,τι κερδίσατε κερδίσατε, μη διαλύσουμε και την ΚΥΠ τώρα».

Το πιο σύντομο ανέκδοτο

Το πιο σύντομο ανέκδοτο: Απόρρητο των επικοινωνιών. Εμείς το ξέρουμε και το φωνάζουμε εδώ και χρόνια. Καιρός να το συνειδητοποιήσουν όλοι. Δεν υπάρχει κανένα απόρρητο επικοινωνιών. Υπάρχει μια πυραμίδα παρακολουθήσεων, που έχει στην κορυφή της την κακόφημη ΕΥΠ, που μπορεί να της άλλαξαν όνομα, δεν άλλαξε όμως τίποτα από την εποχή που την έλεγαν ΚΥΠ και την είχαν στήσει οι αμερικανοί πράκτορες της CIA. Και δεν πρόκειται ν’ αλλάξει τίποτα, όσα φτιασιδώματα και αν της κάνουν, όσες «εγγυήσεις» και να βάλουν. Οι «εγγυήσεις» είναι απλά ο φερετζές που κρύβει το αποκρουστικό πρόσωπο αυτής της υπηρεσίας.

Εξώφυλλο για Πούλιτζερ. Πώς το λέει η παροιμία; Θύμωσε ο αγάς κι έκοψε τ’ αχαμνά του. Ετσι και ο Κούλης, θέλοντας να βάλει τέλος στην… τοξικότητα, θυσίασε τον στενότερο συνεργάτη του! Εδώ που τα λέμε, μετά από Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, θα μπορούσαν να τον αποκαλέσουν και Αγαμέμνονα. Οπως ο μυκηναίος στρατηγός θυσίασε την κόρη του για να πνεύσει ούριος άνεμος για τα πλοία των Αχαιών, έτσι και ο Κούλης θυσίασε τον ανιψιό του για να πνεύσει κόντρα

άνεμος και να παραμείνει σταθερό το κλυδωνιζόμενο σκάφος του Μαξίμου. Το κορυφαίο, βέβαια, βρίσκεται στον υπότιτλο: «Παραιτήθηκε και ο Κοντολέως για λανθασμένους χειρισμούς σε νόμιμες επισυνδέσεις»! Τι λάθος έκανε, ρε παιδιά, ο αρχικυπατζής του Κούλη, έβαλε ανάποδα τα βύσματα κι έτσι βυσμάτωσε κατά λάθος τον Ανδρουλάκη; Εμείς πάντως δεν ανησυχούμε. Τα βύσματα στα δικά μας κινητά και σταθερά τα έχουν κολλήσει με ειδική κόλλα τριών συστατικών και δε φεύγουν με τίποτα.

Ερώτηση… αφελούς

Και μια… αφελής ερώτηση της στήλης: Τοξικό κλίμα υπάρχει όταν η αντιπολίτευση καταγγέλλει την κυβέρνηση ως υπεύθυνη για παρακολουθήσεις πολιτικών ή όταν η κυβέρνηση, μετά από μέρες παλινωδιών και αποπειρών δραπέτευσης, παραδέχεται ότι η υπ’ αριθμόν ένα μυστική υπηρεσία του κράτους, η οποία πολιτικά εποπτεύεται από τον πρωθυπουργό, παρακολουθούσε το κινητό τηλέφωνο του αρχηγού του ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ, ενός πολιτικού κόμματος που είναι τρίτο τη τάξει στη σημερινή Βουλή και έχει διαχειριστεί την κυβερνητική λειτουργία για περισσότερα από είκοσι χρόνια; Δεν θα ξεχάσουμε και τα ελληνικά, επειδή το θέλουν ο Κούλης και η κλίκα του.

Κουτο-κουτοπονηριές

Τι λόγο είχε ο Μητσοτάκης να βυσματώσει και να παρακολουθεί τον Ανδρουλάκη; Αναρωτιούνται κουτοπόνηρα διάφορα παπαγαλάκια του Κουλιστάν. Για μακάκες ψάχνετε, ρε; Ο Ανδρουλάκης διεκδικούσε την προεδρία του ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και το μέγα (και αναπάντητο μέχρι στιγμής δημοσίως) ερώτημα είναι αν το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ του Ανδρουλάκη θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τη ΝΔ. ‘Η αν απορρίπτει εντελώς κάθε προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ και δέχεται να συγκυβερνήσει μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ποιοι καίγονταν να μάθουν τι σκέφτεται ο Ανδρουλάκης πάνω σ’ αυτό το ζήτημα, τι συζητά με τους στενούς του συνεργάτες; Ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας. Ποιος είχε τη δυνατότητα να το μάθει υποκλέπτοντας τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Ανδρουλάκη; Μόνον ο Μητσοτάκης. Elementary, my dear Watson… που θα ‘λεγε και ο Σέρλοκ Χολμς.

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *