Σόου ωμής καταστολής για να νομιμοποιηθεί η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Προκλητική και επικίνδυνη επιχείρηση της Αστυνομίας στις παλιές φοιτητικές εστίες του ΕΜΠ

Από το πρωί τα παπαγαλάκια στα ραδιοκάναλα, με αφορμή τα γεγονότα στις παλιές φοιτητικές εστίες της πολυτεχνειούπολης, προσπαθούν να ξαναζεστάνουν το κυβερνητικό αφήγημα του «νόμος και τάξη», που τελευταία δεν βρίσκεται στα χάι του, καθώς έχει υποσκελιστεί από τη φοβερή ακρίβεια, την εκτόξευση των λογαριασμών της ενέργειας, που ταλανίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά, το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων Ανδρουλάκη, κ.λ.π. 

Και εμμέσως να νομιμοποιήσουν στα μάτια της λεγόμενης «κοινής γνώμης» και την εγκαθίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στα ΑΕΙ και τις προκλητικές και επικίνδυνες απόπειρες εισβολής της στα Ιδρύματα με τη βοήθεια των ορδών των ΜΑΤ.

Οι μπάτσοι, με πρόφαση την επιχείρηση σύλληψης ποινικών που είχαν καταφύγει σε δωμάτια της παλιάς φοιτητικής εστίας του ΕΜΠ, οργάνωσαν μια μαζική επίδειξη καταστολής, σπάζοντας όλες τις πόρτες των δωματίων, όπου έμεναν φοιτητές -φτωχών και αδύναμων οικονομικά κατά κανόνα οικογενειών- στέλνοντας το μήνυμα ότι «το κράτος είναι αυτοί» και επιχειρώντας να τρομοκρατήσουν όλους όσοι αντιστέκονται στους εκτρωματικούς νόμους Κεραμέως-Μητσοτάκη (νόμοι για Πανεπιστημιακή Αστυνομία, νέος νόμος-πλαίσιο για ΑΕΙ).

Oι μπάτσοι «είχαν» από καιρό τους συγκεκριμένους ποινικούς, όπως αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι έκαναν παράλληλα συλλήψεις και σε σπίτια. Μπορούσαν, λοιπόν, να τους πιάσουν έξω από την Εστία. Ζητούμενο, όμως, δεν ήταν τόσο οι ποινικοί όσο η βάρβαρη εισβολή στην Εστία και οι πυροβολισμοί στον περιβάλλοντα χώρο.

Οι φοιτητές κατήγγειλαν ότι από καιρό τώρα οι ίδιοι είχαν καταγγείλει τη δράση ποινικών στοιχείων στις Εστίες και δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση, αφήνοντας να νοηθεί καθαρά ότι η επέμβαση των μπάτσων σε αυτήν τη χρονική στιγμή δεν ήταν τυχαία, καθώς συνδέεται με την εγκατάσταση των ΟΠΠΙ στα Ιδρύματα. Κατήγγειλαν επίσης ότι πυροβολισμοί έπεφταν μπροστά στα πανεπιστημιακά κτίρια, όπου διεξάγονταν οι εξετάσεις των φοιτητών με άμεσο κίνδυνο να υπάρξουν θύματα και μεταξύ των φοιτητών ή ανθρώπων που περνούσαν τυχαία από την περιοχή.

Η επιχείρηση των μπάτσων, πέρα από τα κατασταλτικά μηνύματα που είχε ως στόχο να στείλει, είχε και ως αποτέλεσμα από τη μια στιγμή στην άλλη οι φοιτητές να βρεθούν χωρίς σκέπη και μάλιστα εν μέσω εξεταστικής περιόδου. Εδώ λειτούργησε η αλληλεγγύη του φοιτητικού κινήματος, που όμως δεν απαλλάσσει το αστικό κράτος από τις ευθύνες του να εξασφαλίσει άμεσα αξιοπρεπή στέγη στους φοιτητές.

Ο Σύλλογος Οικοτρόφων Νέων Φοιτητικών Εστιών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου δείχνει την αλληλεγγύη του στους οικοτρόφους της Φοιτητικής Εστίας Ζωγράφου 

Ο Σύλλογος Οικοτρόφων Νέων Φοιτητικών Εστιών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου καταγγέλλει ότι, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης στη Φοιτητική Εστία Ζωγράφου έπεσαν πυροβολισμοί δίπλα σε αμφιθέατρα που διεξάγονταν εξετάσεις με εκατονταδες φοιτητές! Ειδικότερα, όπως καταγγέλουν οι οικότροφοι στη Φοιτητική Εστία Ζωγράφου οι αστυνομικές δυνάμεις έσπασαν τις πόρτες όλων των οικότροφων, που δεν είχαν σχέση με την αστυνομική επιχείρηση, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή δεκάδες φοιτητές να μην έχουν που να μείνουν!

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία! Οι φοιτητές και οι σύλλογοι μας έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα τη δράση διάφορων ύποπτων κυκλωμάτων, ακόμα και ποινικών, στη συγκεκριμένη φοιτητική εστία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου τα οποία δρουν με την ανοχή, αν όχι την κάλυψη, των κρατικών αρχών οι οποίες δεν έχουν κάνει τίποτα παρά τις καταγγελίες των φοιτητών. Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί την αποκλειστική ευθύνη, έχει η κυβέρνηση, που το πρόβλημα ήταν σε γνώση της και αντί να αντιμετωπίζει το οργανωμένο έγκλημα και το ναρκεμπόριο, ο προσανατολισμός της εξακολουθεί να είναι η καταστολή στους λαϊκούς αγώνες, στους φοιτητές και τους συλλόγους τους.  Ολες οι κυβερνήσεις έχουν ρημάξει τη Φοιτητική Εστία Ζωγράφου με τους φοιτητές να καταγγέλλουν ότι δεν λειτουργεί η σίτιση, τα μισά δωμάτια δεν εχουν νερό, η συντήρηση και η καθαριότητα βρίσκονται στα τάρταρα. 

Με πρωτοβουλία του συλλόγου μας από σήμερα και για όσο χρειαστεί θα φιλοξενήσουμε όποιον οικότροφο της Φοιτητικής Εστίας Ζωγράφου έχει ανάγκη είτε στα δωμάτιά μας είτε σε κενά δωμάτια της Νέας Εστίας του Πολυτεχνείου μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα. Ταυτόχρονα μαζί με τους φοιτητές της Φοιτητικής Εστίας Ζωγράφου που πραγματοποίησαν σήμερα Γενική Συνέλευση διεκδικούμε: 

  • Να επιδιορθούν τώρα οι καταστροφές!
  • Αμεση αποκατάσταση της σίτισης και της ύδρευσης!
  • Επαρκής φωτισμός στην εστία και τους γύρω χώρους!
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στη σίτιση, συντήρηση, καθαριότητα,  φύλαξη με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Να ανακαινιστούν άμεσα οι εστίες και να μεταφερθούν οι οικότροφοι σε αξιοπρεπείς χώρους διαβίωσης!

Για την διεκδίκηση αυτών των αιτημάτων καλούμε σε κινητοποίηση όλοι οι οικότροφοι της Αθήνας αύριο στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ στις 12:00.

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Μία απάντηση στο “Σόου ωμής καταστολής για να νομιμοποιηθεί η Πανεπιστημιακή Αστυνομία”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *