Να μην αφήσουμε τα «κοράκια» ν’ αρπάξουν τα σπίτια των φτωχών

Aυτή η κομματιασμένη (με σπαθόσεγα μάλλον) πόρτα είναι το σύμβολο της νέας εποχής. Της εξόδου από τα Μνημόνια (ΣΥΡΙΖΑ), της εξόδου από την ενισχυμένη εποπτεία (ΝΔ), που δεν «καταλαμβάνει» εκείνους που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες. Ενα ταπεινό διαμέρισμα στου Ζωγράφου, κύρια κατοικία μιας χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου (απ’ αυτές και αυτούς που δεν σταύρωσαν μεροκάματο για πολλά χρόνια), βγήκε στο σφυρί για ένα χρέος 15.000 ευρώ σε πιστωτική κάρτα, που φούσκωσε με τους τόκους.

Και η κουστωδία, εν είδει εκτελεστικού αποσπάσματος, πήγε χαράματα στο σπίτι για να εκτελέσει την εντολή: ο δικαστικός επιμελητής, ο κλειδαράς, οι μπάτσοι για την προστασία τους. Η γυναίκα δεν τους άνοιξε (και καλά έκανε) κι ο κλειδαράς κομμάτιασε την πόρτα! Αλήθεια, υπάρχει οικογενειακό άσυλο στην Ελλάδα; Μπορεί ένας δικαστικός επιμελητής να διατάζει την παραβίαση πόρτας διαμερίσματος όπου κατοικούν πολίτες; Και οι μπάτσοι να του κρατάνε το φανάρι; Απ’ όσο ξέρουμε, το οικογενειακό άσυλο είναι απαραβίαστο. Παραβίαση επιτρέπεται μόνο για σύλληψη, όχι νυχτερινές ώρες και μόνο παρουσία εισαγγελέα που είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει εντολή.

Η ΕΛΑΣ των Μητσοτάκη-Θεοδωρικάκου ανακοίνωσε: «Σχετικά με τη διαδικασία έξωσης που βρίσκεται από σήμερα 21/22/2022 το πρωί σε οικία ημεδαπής στην περιοχή του Ζωγράφου, διευκρινίζεται ότι ζητήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών αστυνομική δύναμη για την παροχή συνδρομής στον αρμόδιο δικαστικό επιμελητή, μόνο για την καταστολή τυχόν αντίστασης και την πρόληψη διάπραξης άλλων αξιόποινων πράξεων σε βάρος του (APΘPO 160 TOY Π.Δ. 141/91)». Μπροστά τους έσπασε την πόρτα το «κοράκι» και ο κλειδαράς του. Υπάρχει ή όχι αδίκημα; Φυσικά και υπάρχει. Αδικήματα, όχι αδίκημα. Τους συνέλαβαν; Οχι, φανάρι τους κρατούσαν.

Μετά φρόντισαν να φυγαδεύσουν το «κοράκι», γιατί άρχισε να μαζεύεται κόσμος και δε θα… καλοπερνούσε. Κι ήταν πολύς ο κόσμος που μαζεύτηκε. Κόσμος της γειτονιάς κυρίως, που έδειξε την αλληλεγγύη του. Σημάδι παρήγορο, γιατί είναι πολλά τα σπίτια που ετοιμάζονται να βγάλουν στο σφυρί οι «γύπες», οι «Πάτσηδες» που αγόρασαν σε εξευτελιστικές τιμές «κόκκινα δάνεια» από τις τράπεζες και όπου δουν ακίνητο σπεύδουν να το βγάλουν σε πλειστηριασμό.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, την έξωση της συνταξιούχου έκανε η εταιρία «LOTUS 4A IKE». Σε Ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ διαβάζουμε ότι υπάρχει μία εγγραφή στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο, στη διεύθυνση Γρηγορίου Κυδωνίων 5 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ομως, στο κτίριο που βρίσκεται στη συγκεκριμένη διεύθυνση δεν υπάρχει καμιά αναγραφή στα κουδούνια της εισόδου ή κάποιου άλλου είδους αναγραφή σε ευκρινές σημείο στο κτίριο. Από μια αναζήτηση στο διαδίκτυο προκύπτει επίσης ότι η ιστοσελίδα της εταιρίας διαχείρισης ακινήτων με την επωνυμία “LOTUS PROJECT”, που παραπέμπει σε άλλη διεύθυνση, αυτή τη φορά στο Ν. Ψυχικό (Ερν. Εμπράρ 27), έχει τον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό με το προαναφερόμενο κτίριο στην Νέα Φιλαδέλφεια. Και στη συγκεκριμένη διεύθυνση δεν υπάρχει η οποιαδήποτε αναγραφή στοιχείων για επικοινωνία με εκπρόσωπο της εταιρίας. Υπάρχει λοιπόν ο ίδιος τηλεφωνικός αριθμός για δυο διαφορετικές διευθύνσεις για μια εταιρία που πρακτικά είναι άφαντη και αυτοπαρουσιάζεται ότι δραστηριοποιείται στον τομέα της “διαχείρισης ακινήτων”. Οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Ανάπτυξης τι μέτρα θα πάρει ώστε να προχωρήσει στην διαλεύκανση των στοιχείων και την υπόσταση της συγκεκριμένης εταιρίας.

ΥΓ. Οι ξεδιάντροποι συριζαίοι προσπαθούν να κάνουν σπέκουλα με υποθέσεις όπως αυτή της χαμηλοσυνταξιούχου στου Ζωγράφου. Μπερδεύουν τον κόσμο με αναφορές στους διαδοχικούς νόμους που διαμόρφωσαν το πτωχευτικό δίκαιο. Αυτοί δεν πούλησαν τα δάνεια του κοσμάκη στα funds; Αυτοί δεν εγκαινίασαν τη διολίσθηση στο ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, όπως απαιτούσε η τρόικα; Επειδή η ΝΔ έκανε το επόμενο βήμα, αλλάζει τίποτα;

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *