Απατεώνες και εγκληματίες με ράσα


Σε ένα θέμα που εμείς είχαμε γράψει απ’ τον Οκτώβρη αναδεικνύει το τελευταίο φύλο της εφημερίδας «Σφήνα».

Στο ολοσέλιδο ρεπορτάζ της η εφημερίδα αναφέρει μεταξύ άλλων«Η μονή Διονυσίου, με αγωγή που κατέθεσε κατά της Νομαρχίας Χαλκιδικής, ζητά από τις δικαστικές αρχές την έξωση 1.500 παιδιών με ειδικές ανάγκες από κατασκήνωση του Νομού Χαλκίδας. Επιπλέον απαιτεί 378.000 ευρώ για ενοίκια και 198.00 για έξοδα κατεδάφισης των εγκαταστάσεων της κατασκήνωσης….».

Γράφει αρκετές λεπτομέρειες η φυλλάδα του Σπύρου Καρατζαφέρη δίνοντας βάρος στο νομικό μέρος της υπόθεσης. Βλέπει δηλαδή το δέντρο και χάνει το δάσος.

Ευκαιρία να θυμηθούμε τι γράφαμε εμείς σε σχετική ανάρτηση

Όχι Αγιορείτες αλλά αγιογδύτες έπρεπε να λεν κάποιους καλογέρους εκεί στο «Αγιο Ορος».
Δεν τους φτάνει που με «χρυσόβουλα» και φιρμάνι έχουν βάλει στο χέρι χιλιάδες δημόσιες εκτάσεις και ήδη καταστρώνουν business plans ως «αγιασμένοι επιχειρηματίες τώρα έβαλαν στο μάτι μια έκταση μέσα στην οποία εδώ και σχεδόν πενήντα χρόνια υπάρχει μια κατασκήνωση που φιλοξενούνται παιδάκια.

Όπως γράφει σε μια ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτίνα του Σύριζα Ευαγγελία Αμμανατίδου οι καλόγεροι της «Ιεράς Μονής Διονυσίου» του Αγίου Ορους διεκδικούν από την Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής μια έκταση 8.000 στρεμμάτων επικαλούμενοι κάποια κουρερόχαρτα που έχουν από ..Σουλτάνους.
Στο μονοπάτι του Εφραίμ κι αυτοί δηλαδή. Με τα ίδια τροπάρια που ψέλνουν θέλουν να πάρουν μια έκταση στην οποία λειτουργεί κατασκήνωση για παιδάκια με ειδικές ανάγκες απ’ το 1962!

Αυτοί οι καλόγεροι, λοιπόν, σε μια επίδειξη «χριστιανικής αγάπης» έσυραν τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στα δικαστήρια ζητώντας να της αποδοθεί η χρήση της έκτασης, να καταργηθεί η λειτουργία της κατασκήνωσης και να κατεδαφιστούν όλες οι εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν τα παιδάκια που όλα έχουν ειδικές ανάγκες.

Και είναι τόσο δραχμοφονιάδες αυτοί οι καλόγεροι που δεν σταματάν εκεί. Στην αγωγή τους ζητούν και 380.000 ευρώ ως αναδρομικά μισθώματα για την μέχρι τώρα χρήση της κατασκήνωσης.

Αυτοί δεν είναι απλώς απατεώνες με ράσα, είναι εγκληματίες.

0 απαντήσεις στο “Απατεώνες και εγκληματίες με ράσα”

  1. Ναι, αλλά μπορείς να μου πεις γιατί 180 χρόνια μετά την Ελληνική Ανεξαρτησία αυτά τα ζητήματα παραμένουν εκκρεμή; Ποιούς βολεύει; Την εκκλησία μόνο;

    Αντώνης

  2. Υπάρχει μια βασική διαφορά. Τα “κουρελόχαρτα από τους Σουλτάνους” μπορεί να ισχύουν στην Τουρκία αφού αυτό το κράτος είναι συνέχεια της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

    Η Ελλάδα αν δεν το ξέρεις ισχυρίζεται ότι είναι ένα αδέσμευτο και ανεξάρτητο κράτος.

  3. Απαράδεκτο αυτό που έγραψα στο πιο πάνω σχόλιο! Ζητώ συγνώμη, αλλά ήμουν εκνευρισμένος από το άρθρο. Και πάλι σύγνωμη για τις εκφράσεις μου. Οι απόψεις σας είναι σεβαστές, όπως ελπίζω και οι δικές μου (τουλάχιστον όταν εκφράζονται ευπρεπώς).
    Και επειδή δεν είναι ωραίο να είμαι ανώνυμος με λένε Αντώνη από Μπραχάμι και είμαι 28.

  4. Ρε ηλίθιοι, με τα ίδια “κουρελόχαρτα από τους Σουλτάνους” ζητάμε κι εμείς την περιουσία του Πατριαρχείου στην Κων/πολη. Είστε αμαθή ζώα και καπίνετε αμάσητη όποια μαλακ΄΄ια σας προσφέρουν!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *