Αριστείας εγκώμιον

Ε, όχι, είναι ιεροσυλία να συγκρίνεται ο Θεμιστοκλής (Θέμης) ο Χειμάρας με τον Ανδρέα τον Πάτση. Είναι σαν να συγκρίνουμε τον Καρβέλα με τον Κολτρέιν. Ο Θέμης είναι ένας ψιλικατζής της λαμογιάς, ενώ ο Ανδρέας είναι το state of the art της αρπαχτής. Το μόνο κοινό τους είναι πως και οι δύο είναι νεοεκλεγέντες βουλευτές, επιλογές του Μητσοτάκη. Αριστοι δηλαδή.

Αριστείας εγκώμιον

Δεν ξέρουμε για τον Ανδρέα, όμως ο Θέμης είναι σίγουρα άριστος. Γι’ αυτό και έκανε μια κίνηση ανιδιοτέλειας, μοιράζοντας τις μετοχές του στους εργάτες του. Η κίνηση ανακοινώθηκε από τον ίδιο με την εξής δήλωση: «Σε συνέχεια της αρχικής δήλωσής μου, με την οποία αναφερόμουν σε ενέργειές για να αρθεί το υφιστάμενο κώλυμα στο πρόσωπό μου, ενημερώνω ότι χθες ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία και αποχώρησα από την εταιρεία. Τα εταιρικά μου μερίδια μεταβιβάστηκαν στους εργαζόμενους-συνεργάτες μου, που έχουν συνδέσει την δική τους ζωή, με την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας μας, τα τελευταία 16 χρόνια».

Πρόκειται, ασφαλώς, περί γελοιότητας. Οι συριζαίοι, όμως, «δεν δικαιούνται για να ομιλούν». Νομίζουν πως ξεχάσαμε τα ξεφτιλίκια του κυρ-Αλέκου του Φλαμπουράρη, που ήταν υπουργός Επικρατείας του Τσίπρα και ισχυριζόταν ότι μεταβίβασε τις μετοχές της εργολαβικής εταιρίας ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ στον συνεταίρο και πνευματικό του παιδί Γιάννη Κοτταρίδη, με ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που δεν είχε κατατεθεί πουθενά, αλλά εμφανίστηκε να φέρει θεώρηση γνησίου υπογραφής από μπάτσους του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας;

Επί του πιεστηρίου

Τι σας λέγαμε; Πάτσης-Χειμάρας καμία σχέση. Ο Πάτσης απαξίωσε να παραιτηθεί από βουλευτής, ο Χειμάρας μόλις παραιτήθηκε. Είναι ζήτημα βεληνεκούς. Ο Πάτσης για τις μπίζνες του δεν έχει ανάγκη τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ. Ο Χειμάρας τον έχει, γιατί μέσω αυτού εξασφαλίζει δουλειές από τους δήμους της Φθιώτιδας. Ετσι κι αλλιώς βουλευτής δε θα ξανάβγαινε, παρέδωσε την έδρα, όπως του ζητήθηκε, από το Μαξίμου, για να σώσει το φωτοτυπιτζίδικο.

Χωρίς πλάκα: ο Μητσοτάκης θεωρεί ότι εξαναγκάζοντας τον Χειμάρα σε παραίτηση «καθάρισε»;

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *