Παρακολουθήσεις υπουργών και στραταίων μη τυχόν και ξεφύγει καμιά μίζα

Είναι δυνατόν να παρατείνεται η θητεία ενός ανώτατου αξιωματικού στο πόστο του αρχηγού όλων των κλάδων του στρατεύματος, τη στιγμή που αυτός ενδεχομένως να είχε τεθεί σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ/ΚΥΠ και ενδεχομένως να είναι ύποπτος για χρηματισμό; Αυτό που θα γινόταν σε κάθε καπιταλιστική χώρα θα ήταν ο παραμερισμός του εν λόγω στρατιωτικού, μέχρι να διερευνηθεί ταχέως η υπόθεση. Για να μην θιγούν, μάλιστα, τα… γαλόνια του, θα του ζητούσαν να αποσυρθεί μόνος του σε ένδειξη ευθιξίας.

Η καταρρέουσα κυβέρνηση Μητσοτάκη, όμως, δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στα στοιχειώδη της αστικής κοινοβουλευτικής κανονικότητας. Παρέτεινε για ένα χρόνο τη θητεία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Φλώρου, χωρίς καμιά απάντηση για το αν τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ/ΚΥΠ ως «στόχο 519c» και για το πώς αξιολογήθηκε η έκθεση του κυπατζή, σύμφωνα με την οποία ο Φλώρος αγόρασε στην κόρη του σπίτι με «μαύρο» χρήμα.

Μένεις «παγωτό» μπροστά στην τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπρόσωπου Οικονόμου στο χτεσινό μπρίφινγκ:

«Με δεδομένο ότι ούτε στο Μέγαρο Μαξίμου, ούτε στον Πρωθυπουργό, έχουν φτάσει ποτέ αυτές οι περιβόητες, όπως χαρακτηρίζονται, εντός ή εκτός εισαγωγικών, εκθέσεις, εγείρονται μια σειρά από ερωτήματα. Πρώτον, εάν αυτά είναι πραγματικά ή μυθεύματαΕάν είναι προϊόντα κοπτοραπτικής, γιατί ξαναζούμε μια εποχή κασέτας, που θέλει να γυρίσει τη χώρα πολύ πίσω. Αλλά, αν έχουν κάποια βάση αλήθειας, με δεδομένο -επαναλαμβάνω- ότι στην Κυβέρνηση, στον Πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν φτάσει ποτέ αυτές οι υποτιθέμενες εκθέσεις, εάν υποθέσουμε ότι έχουν κάποια βάση αλήθειας και

, έκαναν τέτοια πράγματα, ποια είναι η σχέση εκείνων που έχουν στην κατοχή τους σήμερα αυτό το υλικό με εκείνους που διενεργούσαν αυτές τις εκτός πλαισίου δραστηριότητες εντός της Ε.Υ.Π.; Ποια είναι, δηλαδή, αυτά τα ρυπαρά, όπως τα έχουν χαρακτηρίσει, δίκτυα; Τι είναι αυτό που τους συνδέει και τους ενώνει;»!!!

Οι φερόμενες ως εκθέσεις του χειριστή της ΕΥΠ/ΚΥΠ μπορεί να είναι υπαρκτές, μπορεί και όχι! Μπορεί τα γεγονότα που αναφέρονται να είναι πραγματικά ή μυθεύματα! Μπορεί να είναι πραγματικά αλλά να έχει γίνει κοπτοραπτική! Αλλά ο Φλώρος επιβραβεύεται με παράταση της θητείας του ως ΑΓΕΕΘΑ, μολονότι μπορεί οι εκθέσεις να είναι και αληθινές!

Αυτές οι εκθέσεις δεν έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου και στον πρωθυπουργό, όμως μπορεί να είναι υπαρκτές. Μπορεί να τις έφτιαξαν κάποιοι που λειτουργούσαν «εκτός πλαισίου» αλλά «εντός της ΕΥΠ». Το «εντός ΕΥΠ» είναι σαφές, όμως το «εκτός πλαισίου» τι σημαίνει; Οτι η παρακολούθηση του Φλώρου ως «στόχου 519c» δεν έγινε με την κανονική διαδικασία; Δεν υπήρξε εισήγηση, με υπογραφή του Κοντολέοντα και έγκριση της εισαγγελέα Βλάχου, η οποία στη συνέχεια πήγε στην εταιρία πάροχο του κινητού του Φλώρου, ώστε να γίνει η «νόμιμη επισύνδεση για λόγους εθνικής ασφάλειας»;

Τι είναι ο Οικονόμου, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού ή δημοσιογράφος που κάνει ανάλυση, καταλήγει σε εικασίες και διατυπώνει ερωτήματα; Ο Μητσοτάκης, εκτός από πρωθυπουργός, είναι και πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ/ΚΥΠ. Μία από τις πρώτες δουλειές που έκανε μόλις εγκαταστάθηκε στο Μαξίμου ήταν να περάσει την αρμοδιότητα της ΕΥΠ/ΚΥΠ στην αρμοδιότητά του, να την ασκεί μέσω του alter ego του, του ανιψιού του Γρηγόρη Δημητριάδη, και να διορίσει αρχηγό τον Κοντολέοντα, έναν πρώην σεκιουριτά ισραηλινών συμφερόντων εταιρίας, αλλάζοντας με ντροπιαστικό τρόπο το νόμο για τα προσόντα που απαιτούνταν. Οφείλει να γνωρίζει, λοιπόν.

Αλλά κι αν δεν γνώριζε (λέμε τώρα), δεν μπορεί να μην γνωρίζει τώρα. Πέρασε πάνω από μήνας από τότε που πρωτογράφτηκε για «βυσμάτωμα» του Φλώρου από την ΕΥΠ/ΚΥΠ. Δεν μπορεί ο αρμόδιος για τη λειτουργία της μυστικής υπηρεσίας πρωθυπουργός να μην γνωρίζει αν αληθεύει ή όχι, για ποιους λόγους έγινε το «βυσμάτωμα», ποιοι το διέταξαν κτλ. Γιατί δεν απαντά ευθέως ο Μητσοτάκης, αλλά βάζει τον Οικονόμου να εξευτελίζεται διατυπώνοντας εικασίες και υποθέσεις, πότε έτσι και πότε γιουβέτσι;

Αν δεν είναι αρμόδιος ο πρωθυπουργός (και πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ/ΚΥΠ) να ξεκαθαρίσει αυτή την υπόθεση ποιος είναι; Ο Ντογιάκος! Αυτή ήταν η απάντηση του Οικονόμου σε σχετική ερώτηση πάλι στο χτεσινό μπρίφινγκ. Τον ρώτησαν: «Διαψεύδετε τις αποκαλύψεις του «Documento» για την παρακολούθηση από την ΕΥΠ του κ. Φλώρου; Και επίσης, και το περιεχόμενο, τις καταγραφές για «μαύρο» χρήμα, όπως είναι τα δημοσιεύματα;» Και απάντησε:

«Εχω απαντήσει πολλές φορές σε ό,τι αφορά τις ενδεχόμενες παρακολουθήσεις. Είναι αντικείμενο έρευνας συγκεκριμένων Αρχών και Δομών. Εάν υπήρχαν μέσα στην ΕΥΠ, όπως πολλές φορές έχω πει, κάποιοι που λειτουργούσαν εκτός πλαισίου, αυτό μένει να φανεί και από κει και πέρα καμία σκιά δεν θα μείνει στο συγκεκριμένο ζήτημα, χωρίς αμφιβολία. Να θυμίσω άλλωστε ότι υπήρξαν αλλαγές προσώπων στην ΕΥΠ και ένα θεσμικό πλαίσιο που θωρακίζει πολύ περισσότερο, τόσο τη λειτουργία της Υπηρεσίας σε ό,τι αφορά το σεβασμό κρίσιμων θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών, όσο και τη λειτουργία της ως ένας κρίσιμος βραχίονας της εθνικής ασφάλειας. Τώρα, σε ό,τι αφορά το δεύτερο, δεν υπάρχει κάτι που να οδηγεί στην κατεύθυνση αυτή. Πέρα από την κοπτοραπτική ή τα ατεκμηρίωτα και θολά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ξαναγυρίσει η χώρα και η κοινωνία στην εποχή της κασέτας»!!!

Ποιες είναι οι «συγκεκριμένες Αρχές και Δομές», που θα βρουν το… «ρυπαρό κύκλωμα»; Ο Ντογιάκος, αφού οι υπόλοιποι αποκλείονται από κάθε έρευνα! Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ/ΚΥΠ και ο πολιτικός του προϊστάμενος Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχουν καμιά δουλειά να ψάξουν αν μέσα στην ΕΥΠ/ΚΥΠ λειτουργεί ομάδα… «εκτός πλαισίου»! Αυτό απάντησε ο θλιβερός Οικονόμου.

Για το «μαύρο» χρήμα που ο χειριστής της ΕΥΠ/ΚΥΠ απέδωσε στον Φλώρο, αν προσέξατε ο Οικονόμου δεν κάνει κατηγορηματική διάψευση. Λέει ότι δεν υπάρχει κάτι. Το έψαξαν; Αφού ισχυρίζονται πως η έκθεση του κυπατζή δεν έφτασε ποτέ στο Μαξίμου, πώς ξέρουν αν αληθεύουν ή όχι τα όσα αναγράφονται σ’ αυτή;

Το σημειώνουμε γιατί αμέσως μόλις κρεμάστηκε το «Documento» στα μανταλάκια, έβγαλε μια εκπληκτικής έμπνευσης ανακοίνωσης το ΓΕΕΘΑ. Την εξής:

«Η επιχειρούμενη υπονόμευση του ηθικού κύρους και της ακεραιότητας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για την χώρα συγκυρία είναι προδήλως υποκινούμενη και εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα. Επειδή, η πρωτοφανής στην ελληνική πολιτική ιστορία επίθεση λάσπης επεκτείνεται σε τεχνηέντως κατασκευασμένα αφηγήματα περί δήθεν περιουσίας του ιδίου ή μελών της οικογένειας του, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: η οικονομική κατάσταση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ περιγράφεται λεπτομερώς -όπως προβλέπεται- στα “Πόθεν Έσχες” πού έχουν κατατεθεί και στα “Ε9” και είναι στη διάθεση των αρμοδίων. Το ίδιο συμβαίνει και με τις δηλώσεις των μελών της οικογένειας του. Οι δήθεν ισχυρισμοί είναι απολύτως ψεύτικοι, συκοφαντικοί, αναπόδεικτοι και εκτός πάσης πραγματικότητας. Δεν πρόκειται δε επ’ ουδενί να αλλοιώσουν την σχέση εμπιστοσύνης με την πολιτική ηγεσία και με το ΚΥΣΕΑ. Ο ΑΓΕΕΘΑ επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός του και συνεχίζει να ασκεί απρόσκοπτα τα καθήκοντα, που η Πατρίδα τού έχει αναθέσει, πιστός στον όρκο του, στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους».

Το αρχηγείο του στρατεύματος βγάζει ανακοίνωση για τα οικονομικά του αρχηγού του, κάνοντας γαργάρα το μείζον: ότι ο αρχηγός του φερόταν να παρακολουθείται «για λόγους εθνικής ασφάλειας» από την ΕΥΠ/ΚΥΠ. Περιττεύει να σημειώσουμε ότι η γαργάρα σημαίνει επιβεβαίωση. Αλλωστε, η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ απαντά στην έκθεση του κυπατζή που φέρεται ότι παρακολουθούσε τον Φλώρο με «νόμιμη επισύνδεση». Τα οικονομικά του αρχηγού και των μελών της οικογένειάς του είναι καθαρά και ο κυπατζής λέει ψέματα, αυτό ήταν το περιεχόμενο της επίσημης ανακοίνωσης του ΓΕΕΘΑ, παρόμοια της οποίας δε θυμόμαστε να έχει ξαναϋπάρξει. 

Ο Οικονόμου, πάντως, δεν υπήρξε τόσο κατηγορηματικός μ’ εκείνο το… χαλαρό «δεν υπάρχει κάτι που να οδηγεί στην κατεύθυνση αυτή». Και για να μην στριφογυρίζουμε γύρω από το θέμα, εκείνο που φαίνεται από τις παρακολουθήσεις και του Χατζηδάκη και του Φλώρου, είναι πως το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε συμβάσεις και νταλαβέρια με καπιταλιστές. Αλήθεια, γιατί τόσο εστιασμένο ενδιαφέρον από το «εκτός πλαισίου, εντός ΕΥΠ» κέντρο; ‘Η μήπως αυτό το κέντρο είναι απλώς μια κατασκευή και ο πραγματικός εμπνευστής των παρακολουθήσεων ήταν ο ίδιος ο Μητσοτάκης που ανησυχούσε για τη «νόμιμη μοίρα» όπως λένε οι συμβολαιογράφοι;

Eίναι πολύ πιθανό, όπως γράφτηκε ακόμη και σε φιλοκυβερνητικά Μέσα («Βήμα»), ο Ράμμος της ΑΔΑΕ να πρόλαβε και να βρήκε αποδείξεις για το «βυσμάτωμα» του Φλώρου, προτού ο Ντογιάκος «γνωμοδοτήσει» ότι οι εταιρίες κινητής δεν υποχρεούνται να δίνουν στοιχεία στην ΑΔΑΕ. Και γι’ αυτό ο Μητσοτάκης με τους α(χ)ρίστους του να επεξεργάστηκαν τη νέα γραμμή, για το «εκτός πλαισίου, εντός ΕΥΠ» κέντρο που υποτίθεται ότι τα έκανε όλ’ αυτά πίσω από την πλάτη του. 

Πέρα από την αδιανόητη δήλωση Οικονόμου στο μπρίφινγκ, είχε υπάρξει γραπτή δήλωσή του αμέσως μόλις κρεμάστηκε στα μανταλάκια η εφημερίδα του Βαξεβάνη. Ελεγε στη γραπτή δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη επιτελεί στο ακέραιο το έργο της, ώστε να απαντηθούν όλα, ανάμεσα στα οποία και με ποιον τρόπο και για ποιους σκοπούς διοχετεύεται συστηματικά, από ρυπαρά δίκτυα, τέτοιο περιεχόμενο προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις»!

Μιλάμε για αποκαλυπτήρια. Ποιο είναι το ζήτημα, ότι η ΕΥΠ/ΚΥΠ παρακολουθούσε ακόμη και υπουργούς και στραταίους ή ότι έρχονται στη δημοσιότητα αποκαλύψεις γι’ αυτές τις παρακολουθήσεις; Το δεύτερο, λέει ο Μητσοτάκης μέσω Οικονόμου και αναθέτει στον Ντογιάκου να βρει τους ενόχους. Οχι τους ενόχους των παρακολουθήσεων αλλά τους ενόχους των διαρροών!

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *