Ο Μπάμπης (ένας είναι ο Μπάμπης) ανέβηκε στο βήμα με το γνωστό μπλαζέ ύφος «ακούτε τι σας λέω εγώ;». Κι επειδή Μπάμπης είν’ αυτός, το ξεφούρνισε: «Θέλω να πω δε γιατί το θυμήθηκα -βλέπετε τι γίνεται όταν αναξέονται πληγές- ότι εκείνες τις μέρες είχα παρακολουθήσει και είχα πληροφορηθεί τι συμβαίνει και είχα ακούσει ότι ο κ. Ράμμος -και ο κ. Ράμμος όποτε θέλει μπορεί να διευκρινίσει αυτό το θέμα- ότι είχε τη δική σας άποψη στο ζήτημα των αδειών όταν μια ανεξάρτητη αρχή, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, είπε ότι είναι λάθος ο νόμος Παππά και όταν το Συμβούλιο της Επικρατείας είπε ότι είναι αντισυνταγματικός ο νόμος. Γι’ αυτό σας λέω, μην μας βάζετε να θυμόμαστε πράγματα γιατί τα πράγματα αυτά έρχονται και μας προξενούν αυτή τη συμφορά που βλέπουμε αυτή τη στιγμή μπροστά μας».
Τι κρίμα που δεν ήταν δίπλα του ο Πορδοσάλτες να συμφωνήσει και να επαυξήσει. Αν ήταν άλλος, θα τον λέγαμε ψεύτη και προβοκάτορα. Για τον Μπάμπη δεν μπορούμε, διότι αυτές οι ιδιότητες ενυπάρχουν στο brandname Μπάμπης.
Ο νυν πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρ. Ράμμος δεν συμμετείχε στην Ολομέλεια του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες. Στην πλειοψηφία ήταν οι αντιπρόεδροι Αθανάσιος Ράντος, Αναναστάσιος Γκότσης, Ειρήνη Σαρπ και οι σύμβουλοι Επικρατείας Διονύσιος Μαρινάκης, Αικατερίνη Χριστοφορίδου, Δημήτρης Σκαλτσούνης, Γεώργιος Ποταμιάς, Ευθύμιος Αντωνόπουλος, Σπυρίδων-Κωνσταντίνος Μαρκάτης, Μαρίνα Παπαδοπούλου, Αννα Καλογεροπούλου, Θεόδωρος Αραβάνης, Κωνσταντίνος Πισπιρίγκος και Σοφία Βιτάλη. Στη μειοψηφία (που έκρινε συνταγματικό το νόμο Παππά) ήταν ο πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου, ο εισηγητής της υπόθεσης, σύμβουλος Επικρατείας Γεώργιος Παπαγεωργίου, και οι σύμβουλοι Επικρατείας Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, Δημήτρης Κυριλλόπουλος, Εμμανουήλ Κουσιουρής, Δημήτρης Μακρής, Ταξιαρχία Κόμβου, Ηλίας Μάζος, Αντωνία Χλαμπέα, Βασιλική Αναγνωστοπούλου-Σαρρή και Αναστασία Παπαδημητρίου.
Μπάμπη, όταν λέμε Ολομέλεια του ΣτΕ δεν εννοούμε ότι συμμετέχουν όλοι οι δικαστές. Είναι το ανώτατο δικαστικό όργανο, 25μελούς σύνθεσης (πώς λέμε Μονομελές, Τριμελές Πενταμελές Εφετείο;).
Ο Ράμμος, όμως (όπως και η Σακελλαροπούλου), ξιφούλκησε ενάντια στους χειρισμούς του τότε προέδρου του ΣτΕ, που κατ’ απαίτηση της κυβέρνησης των Τσιπροκαμμένων ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης μπας και μπορέσουν να σχηματίσουν πλειοψηφία υπέρ του νόμου Παππά. Κι όταν η Ενωση Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας υποστήριξε τη στάση του προέδρου του ΣτΕ, ο Ράμμος παραιτήθηκε από μέλος της Ενωσης με πολύ σκληρές καταγγελίες (μίλησε για «μεγάλο ατόπημα» και «συνθήκες αρνησιδικίας»). Παραιτήθηκε και η Σακελλαροπούλου. Η δε ΝΔ, με δήλωση του τότε εκπροσώπου Τύπου Κουμουτσάκου, υποστήριξε πως «η σημερινή παραίτηση δύο Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας από μέλη της Ενωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, επιβεβαιώνει και ενισχύει ακόμα περισσότερο τις έντονες αυτές ανησυχίες μας».
Αρα, ο Μπάμπης λέει ψέματα ότι ο Ράμμος ήταν υπέρ του νόμου Παππά. Το αντίθετο συνέβη.
Κι αν απορείτε γιατί ο Μιχάλης Καλογήρου, ο τελευταίος υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, τον πρότεινε για πρόεδρο της ΑΔΑΕ, η απάντηση είναι απλή: ο Ράμμος ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να έχει τη συναίνεση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, χωρίς την οποία δε συγκεντρώνονταν τα 3/5 της Διάσκεψης των Προέδρων, που απαιτούνται για να εγκριθεί τοποθέτηση σε «ανεξάρτητη Αρχή». Αλλωστε, ο νόμος Παππά είχε ενταφιαστεί μετά τιμών και ο Βούτσης είχε ξεκινήσει μια διαδικασία συμπλήρωσης των «ανεξάρτητων Αρχών» (του ΕΣΡ καταρχάς) με τη συναίνεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ
Αφήστε μια απάντηση