Η τροπολογία της Ν.Δ για τους φασίστες

Μια πολύ εκδιαφέρουσα Έκτακτη Συνέντευξη Τύπου της ΚΕΕΡΦΑ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3/2, 12.30-2.30μμ , στην Αίθουσα ΕΣΗΕΑ,

Θέμα η πρόταση νόμου της ΝΔ για τους κατάδικους της Χ.Α. ενόψει των επερχόμενων εκλογών και η απάντηση του αντιφασιστικού κινήματος.

Σήμερα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην σημαντική διάταξη, όπως την χαρακτήρισε, που θα κατατεθεί στην Βουλή για την προστασία από εγκληματικές οργανώσεις και πρόσωπα που εμφανίζονται με τον μανδύα πολιτικών κομμάτων. Όπως είπε η διάταξη προσβλέπει στην θωράκιση της δημοκρατίας και την διασφάλιση της ομαλότητας.

Τόνισε μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι προσβλέπει σε διακομματική στήριξη και εξήγησε ότι με την διάταξη αυτή δεν θα μπορεί να συμμετέχει κάποιος που έχει καταδικαστεί ως εγκληματίας. “Πρόκειται για ανταπόκριση της πολιτείας και συνταγματική υποχρέωση της δημοκρατίας να περιφρουρείται από τους εχθρούς της”.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Μήπως με το πρόσχημα της προσπάθειας καταπολέμησης του ναζισμού το αστικό νομοθετικό οπλοστάσιο θωρακίζεται με ένα ακόμα νομοθέτημα που στο μέλλον θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βάρος του εργατικού και επαναστατικού κινήματος; Σ’ αυτό το ερώτημα θα δοθούν αύριο απαντήσεις στην συνέντευξη τύπου της ΚΕΕΡΦΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *