Οταν ο Αρίστος Δοξιάδης αντιγράφει την ρητορική του Αχιλλέα Μπέου, ενάντια στον Αλκίνοο Ιωαννίδη.

Είναι 40 – 50 άτομα με κάτι μαύρες σημαίες, που έχουν μάθει να κάνουν τον πούστη με ξένο κώλο… Έχουν κι έναν μαλάκα εκεί που λέγεται Αλκίνοος Ιωαννίδης. Επάγγελμα τραγουδιστής λέει. τι τραγουδάει δεν ξέρουμε, αλλά είναι αρνητική νότα…

Τα παραπάνω δήλωνε ο δημάρχου Βόλου Αχιλλέας Μπέος, όταν ο καλλιτέχνης συμπαραστεκόταν στους κατοίκους του χωριού Σταγιάτες, οι οποίοι αγωνίζονται για την προάσπιση των υδάτινων πόρων, και για να αποτρέψουν την ατμοσφαιρική ρύπανση στην περιοχή τους.

Ενας “επιστήμονας” και δημοσιολόγος αυτή την φορά, επέλεξε να χαρακτηρίσει με ανάλογο αισχρό τρόπο, τον Αλκίνοο Ιωαννίδης, για την στάση του απέναντι σε όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο χώρο της Τέχνης και στον αγώνα που δίνουν οι καλλιτέχνες. Το όνομα αυτού: Αρίστος Δοξιάδης.

Για τον αγαπημένο τραγουδοποιό, τον καλλιεργημένο άνθρωπο της τέχνης, τον ενεργό πολίτη που κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνει κάθε άνθρωπος του πνεύματος που σέβεται τον εαυτό του και το ρόλο του, δεν νομίζουμε ότι θα μπορούσαμε να πούμε το παραμικρό. Ολοι/ες γνωρίζουμε την ποιότητα του Αλκίνοου Ιωαννίδης.

Για τον Αρίστο Δοξιάδη που βάλθηκε να αντιγράψει σε “ιστορική συσκευασία” την ρητορική Μπέου θα πούμε δυο κουβέντες.

Ο απόφοιτος κοινωνικών επιστημών και οικονομικών του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και μόνιμος αρθρογράφος της Καθημερινής Αρίστος Δοξιάδης, ανήκει σ’ αυτές τις “πρόστυχες πένες” που έλεγε ο Κώστας Βάρναλης.

Αφού από τα γραπτά του μας έχει ενημερώσει ότι “ο αντικαπιταλισμός είναι αυταρχική ιδεολογία”, αφού έχει θέσεις «για την αναγκαστική κρατικοποίηση επιχειρήσεων “χωρίς αποζημίωση” και τον “εργατικό έλεγχο στα μέσα ενημέρωσης” με απώτερο στόχο “να προχωρήσουμε στη σύγκρουση και την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση μιας νέας σοσιαλιστικής και κομμουνιστικής κοινωνίας”. Αυτά που έλεγε και ο Λένιν δηλαδή», έφτασε στο σημείο να κάνει προφητεία ίδιας βαρύτητας με αυτές που έκανε ο “άγιος” Παίσιος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την όποια βία των “αντιεξουσιαστών” στα πανεπιστήμια ως υγιή αμφισβήτηση. Η σκοπιμότητα αυτού νομίζω είναι να υπάρχουν ομάδες εξασκημένες στην ανομία και στις απειλές, έτσι ώστε “όταν ωριμάσουν οι συνθήκες” να γίνουν “μπροστάρηδες σε συλλογικούς αγώνες” που θα καταλύσουν τον καπιταλισμό. Και δεν θα επιτρέπουν πολλές πολλές αντιρρήσεις σε αυτό από φιλελεύθερους πολίτες».

Εχει νόημα να συμπληρώσουμε κάτι άλλο για την πολιτική συγκρότηση αυτού του ατόμου, που τώρα ρίχνει τα εμέσματά του στοχεύοντας έναν καλλιτέχνη και αγωνιστή;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *