Κωδικός αξιοπρέπειας μηδέν

Αν ανατρέξουμε στις δηλώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων αλλά κυρίως του ίδιου του πρωθυπουργού από τότε που ξέσπασε το οκάνδαλο των υποκλοπών, θα διαπιστώσουμε ότι μόνο με τα ψυχαναλυτικά στάδια του πένθους μπορούν να εξηγηθούν.

Πρώτο στάδιο, άρνηση: Μα πώς είναι δυνατόν να συμβεί σε εμένα αυτό; Τα είχα όλα τόσο καλά σχεδιάσει.

Δεύτερο στάδιο, θυμός; Από πού ξεφύτρωσαν όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι-παραμυθάδες που επινοούν ιστορίες για να με βλάψουν;

Τρίτο στάδιο, διαπραγμάτευση: Αν έχουν στοιχεία, ας τα πάνε στον εισαγγελέα.

Στο μεταξύ θα εξαγοράσω τον χρόνο με δήθεν νομοθετικές ρυθμίσεις μέχρι η υπόθεση να ξεχαστεί.

Τέταρτο στάδιο, κατάθλιψη: Θα απέχω από κάθε διαδικασία που μπορεί να με θέσει ενώπιον των ευθυνών μου. Δεν θα εμφανίζομαι στη Βουλή ούτε θα απαντώ στην αντιπολίτευση.

Πέμπτο στάδιο, αποδοχή: Δυστυχώς υπάρχουν συντριπτικά τεκμήρια, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη, αλλά η ζωή συνεχίζεται, θα καταφύγω σε συμπεριφορές της προηγούμενης κυβέρνησης και θα περάσω στην αντεπίθεση. Αν χρειαστεί, θα επικαλεστώ και τη θρησκεία «Εγώ είμι Κύριος ο θεός σου, ουκ έσονται θεοί έτεροι πλην εμού».

Με την ευαγγελική ρήση συντάχτηκαν τόσο οι βουλευτές όσο και το τσούρμο του μιντιακού κατεστημένου και οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες. Είναι λυπηρό για μια μεγάλη παράταξη με ιστορία να μη βρεθεί ένας να διαφωνήσει και να άγονται και να φέρονται για χάρη της κομματικής υπακοής.

Ο Τζαβάρας, η Κεφαλογιάννη, ο Κακλαμάνης, που κάτι είχαν ψελλίσει για σεβασμό του συντάγματος και του κράτους δικαίου. μπήκαν στη στρούγκα Οι δε πρώην πρωθυπουργοί Σαμαράς και
Καραμανλής για τους δικούς τους ιδιοτελείς λόγους έστειλαν την επιστολική τους ψήφο, διότι θέλουν να είναι και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ. Προφανώς δεν ξέρουν τον στίχο του Αργυρή Χιόνη «Το ύψος του ανθρώπου ξεκινά από τα πόδια και φτάνει μέχρι το κεφάλι. Από εκεί και πάνω ξεκινάει το ανάστημά του» ούτε το τσιτάτο του Ντοστογέφσκι: «Ο Θεός υποστρέφεται τους χλιαρούς ανθρώπους».

Και τα έξι πρόσωπα που αποδεδειγμένα πλέον παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ και τον πολιτικό της προϊστάμενο δεν ζητούν συγγραφέα, κατά τον Πιραντέλο, αλλά υποκλοπέα, χωρίς καν να αρθρώσουν κουβέντα Καμία τσίπα, μηδενική αξιοπρέπεια. Τα σκάγια πήραν και τους συνταγματολόγους με συλλογιστικές ακροβασίες. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος που θυμήθηκε την επιστημονική του ιδιότητα είναι κρυφοσυριζαίος και ο Ξενοφών Κονηάδης κατά τον Πρετεντέρη ψέκας.

Στο ίδιο μήκος κύματος φυσικά και ο Θεοδωρικάκος, που διαψεύδει τη μεσολάβησή του στην αστυνομία για χατίρι του γιου, παρότι η πιάτσα βοά και παρά τα αδιάσειστα στοιχεία του απόστρατου αξιωματικού. Και μόνο που προσέλαβε ως δικηγόρο τον Κούγια επιβεβαιώνει ότι όμοιος ομοίω αεί πελάζει. Η Greek mafia αθωώνεται, η δολοφονία ίου Καράίβάζ παραμένει ανεξιχνίαστη και ο κομματικός γυρολόγος αγρόν ηγόραοε μέσω των μηνύσεων.

Το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα της ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές «Ελληνες, αξίζουμε καλύτερα» μετατράπηκε στο «Σας αξίζουν τα χειρότερα». Η παράσταση για την ψήφο δυσπιστίας δεν ήταν καν επιθεώρηση, αλλά νούμερο σε αναψυκτήριο. Η χούντα παίρνει την εκδίκησή της και ίσως οι Ευρωπαίοι δεν έχουν αντιληφθεί αυτή την οδυνηρή για τη δημοκρατία μετάλλαξη.

Πηγή: Χρύσα Κακατσάνη – Documento

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *