Μεγάλος νικητής το ΑΚΕΛ στις προεδρικές εκλογές της Κύπρου

Το πόσο αφερέγγυα είναι τα αποτελέσματα που παρουσιάζουν οι δημοσκοπικές εταιρείες το διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά σήμερα με την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων στις προεδρικές εκλογές της Κύπρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον υποψήφιο του Α.Κ.Ε.Λ (Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού). Ανδρέα Μαυρογιάννη τον παρουσίαζαν κάποιες δημοσκοπήσεις να υστερεί έως 14 μονάδες από τον υποψήφιο του ΔΗΚΟ. Τελικά η διαφορά ήταν μόλις 2,4%.

Είναι αναλυτικό το ρεπορτάζ που υπάρχει στην ιστοσελίδα της Αυγής:

Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης περνούν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Κύπρου που αναμένεται να διεξαχθεί στις 12 Φεβρουαρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 3,5 μήνες πριν, οι δημοσκοπήσεις έφερναν τον Ανδρέα Μαυρογιάννη ο οποίος υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ και πέρασε στον δεύτερο γύρο, τρίτο με 13,5 μονάδες διαφορά από τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκέντρωσε 32% ενώ ο Ανδρέας Μαυρογιάννης 29,6%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων που συγκέντρωσε η kathimerini.com.cy, στην τελευταία κυλιόμενη δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό της «Καθημερινής» η Symmetron Market, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκέντρωνε ποσοστά ύψους 34,2%, ενώ δεύτερος ήταν ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με 24,5% και τρίτος, ο Αβέρωφ Νεοφύτου με 24,1%.

Κατά την τελευταία δημοσκόπηση της CYMAR που διενήργησε για λογαριασμό του καναλιού Ant1, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκέντρωνε ποσοστά ύψους 32%, ενώ δεύτερος ήταν ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με 18% και τρίτος ο Αβέρωφ Νεοφύτου με ποσοστό 17%.

Η Prime Consulting Ltd που διενήργησε δημοσκόπηση για λογαριασμό του καναλιού Sigma, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκέντρωνε ποσοστά ύψους 30,3%, δεύτερος ήταν ο Αβέρωφ Νεοφύτου με ποσοστό 22,8% και τρίτος, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με 22%.

Στην δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό του ΡΙΚ η CMRC Cypronetwork, στη διευκρινισμένη πρόθεση ψήφου ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκέντρωνε ποσοστά ύψους 34,5%, δεύτερος ήταν ο Αβέρωφ Νεοφύτου με ποσοστό 29,5% και τρίτος ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με 28%.

Στην τελευταία δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πολίτης» η Novema, ο Νίκος Χριστοδουλίδης λάμβανε ποσοστό 26,5%, ο Αβέρωφ Νεοφύτου λάμβανε τη δεύτερη θέση με 21,4% και έβγαινε τρίτος ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με 19,8%.

Στην τελευταία δημοσκόπηση που διενήργησε για την τηλεόραση του Alpha Κύπρου η Rai Consultants, ο Νίκος Χριστοδουλίδης έβγαινε πρώτος με 31,9%, δεύτερος έβγαινε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με 22,9% και τρίτος ο Αβέρωφ Νεοφύτου με 20,1%.

Μία απάντηση στο “Μεγάλος νικητής το ΑΚΕΛ στις προεδρικές εκλογές της Κύπρου”

  1. Αν ψηφίζουν από μερικούς ακόμη το Ακελ και την άλλη
    Βδομάδα ή Κύπρος θα ήταν σοσιαλιστική δημοκρατια!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *