Του Πάτση το κάγκελο

Δεν πρέπει να δημιουργεί έκπληξη η απόφαση του Αρειου Πάγου η οποία ρίχνει στα νύχια των “κορακιών” χιλιάδες δανειολήπτες. Το ότι θα επαναληφθούν δηλαδή και στην χώρα μας οι εφιαλτικές σκηνές που συνέβαιναν πριν μερικά χρόνια στην Ισπανία, όπου οι τράπεζες και τα ξένα funds, με τη βοήθεια των αλήτικων ταγμάτων εφόδου των ισπανικών ΜΑΤ, πετούσαν στο δρόμο οικογένειες ολόκληρες.

Το λέμε αυτό γιατί ουσιαστικά την σημερινή απόφαση την είχε προαναγγείλει ο αντιπρόεδρος του κυβερνητικού κόμματος Αδωνης Γεωργιάδης πριν από καιρό δηλώνοντας ότι “πλαίσιο απόλυτης προστασίας κατοικίας δεν θα υπάρχει” και όποιος, “θα χάσει το σπίτι του έχει ατομική ευθύνη”.

Οπως γράφαμε και σε περασμένη ανάρτησή μας μόνο η οργανωμένη, μαζικής παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα μπορεί να ματαιώσει αυτό το τεράστιο έγκλημα σε βάρος της τάξης μας. Και αυτό είναι το ζητούμενο.

Αυτή την στιγμή, το καθεστώς Μητσοτάκη με την συνέργεια της αστικής “δικαιοσύνης” μας παρουσιάζει την πιο αποκρουστική εικόνα του καπιταλισμού. Το κόμμα που χρωστάει στις τράπεζες πάνω από 340 εκατομμύρια ευρώ, οι κυβερνητικοί “άριστοι” που έχουν λάβει πακτωλό δανείων, δανικά κι αγύριστα από τις τράπεζες, στέλνουν τους μηχανισμούς τους για να ξεσπιτώσουν φτωχούς ανθρώπους.

Αν δεν μπορέσουμε να οργανώσουμε την ταξική μας αλληλεγγύη, αν δεν βρούμε μορφές πάλης να αντισταθούμε σ’ αυτό το σχεδιαζόμενο κυβερνητικό έγκλημα τότε θα είμαστε υπεύθυνοι που χιλιάδες άνθρωποι της τάξης μας θα βρεθούν άστεγοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *