«Εκδόσεις των Συναδέλφων»

Οι «Εκδόσεις των Συναδέλφων» είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε από συναδέλφους βιβλιοϋπαλλήλους στο πλαίσιο του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου- Χάρτου Αττικής. Αποτελεί μια προσπάθεια για την προώθηση ενός διαφορετικού πολιτισμού και μιας άλλης σχέσης με το βιβλίο, που για εμάς τους βιβλιοϋπαλλήλους είναι επιπλέον το αντικείμενο της εργασίας μας.

Ως εργαζόμενοι στο χώρο του βιβλίου και πιστεύοντας πως η γνώση είναι δύναμη στον αγώνα για μια κοινωνία διαφορετική από αυτήν όπου ζούμε, για μια κοινωνία όπου οι εργαζόμενοι θα έχουν λόγο για το τι παράγουν και πώς το παράγουν, ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια.
Φιλοδοξία μας είναι να δημιουργήσουμε μια αυτοδιαχειριζόμενη, συνεταιριστική και μη κερδοσκοπική επιχείρηση, όπου όλες οι αποφάσεις θα παίρνονται συλλογικά, χωρίς διευθύνοντες και διευθυνόμενους και χωρίς μισθολογικές διαφορές για όσους απασχοληθούν.

Φιλοσοφία μας είναι ότι το βιβλίο δεν μπορεί να είναι απλώς ένα εμπόρευμα σαν όλα τα άλλα. Το βιβλίο, πάνω απ’ όλα, πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό, με τον αναγνώστη να είναι, όχι απλός καταναλωτής, αλλά εραστής του βιβλίου.

Στην παραπάνω λογική δεν χωράνε εφήμερες «ευπώλητες» εκδόσεις που ξεχνιούνται λίγους μόλις μήνες μετά την έκδοσή τους –όπως τα φτηνά τηλεοπτικά σήριαλ– ούτε ασφαλώς βιβλία με την αισθητική «μπομπονιέρας».
Και, πάνω απ’ όλα, δεν χωράνε βιβλία ακριβά, δυσπρόσιτα στο ευρύ κοινό, ειδικά στη σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης.
Έτσι, με αγάπη και μεράκι, τυπώνουμε βιβλία αξιόλογα, καλαίσθητα και φθηνά, ώστε όλοι να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο καλό βιβλίο.

Τα βιβλία μας βρίσκονται στα βιβλιοπωλεία, σε κοινωνικούς χώρους και στέκια και το τραπεζάκι μας βρίσκεται σε διάφορες συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, ομιλίες, φεστιβάλ.
Αναζητήστε τα!

Ανδρέα Λόντου 6 , Β΄ όροφος, ΕΞΑΡΧΕΙΑ • ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210 3820537
http://ekdoseisynadelfwn.wordpress.com • syneditions@gmail.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *