Θανάσης Παπακωνσταντίνου: Τα καθεστώτα απεχθάνονται και φοβούνται την τέχνη και την παιδεία

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου είναι ένας καλλιτέχνης που δεν διστάζει να τοποθετηθεί δημόσια για τα κοινωνικά και πολιτικά  δρώμενα της χώρας. Αυτό έκανε και σήμερα στον ρ/σ στο «Κόκκινο» και στη Ναταλί Χατζηαντωνίου αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών.

«Τρομερό δίδυμο η τέχνη με την διεκδίκηση, τον αγώνα. Μπορεί κάτι να πετύχουμε» τόνισε ο γνωστός τραγουδοποιός
Για τις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών εδώ και δύο μήνες ενάντια στο ΠΔ με το οποίο εξισώνονται τα πτυχία τους από τις καλλιτεχνικές σχολές με τα απολυτήρια λυκείου, μίλησε στο «Κόκκινο» και τη Ναταλί Χατζηαντωνίου ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου.

«Ξαφνιάστηκα ευχάριστα που πρώτη φορά εδώ και καιρό έχουμε μια μαζική και επίμονη αντίδραση σε κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Επίσης, όπως και στο μικρό μήνυμα που έστειλα στη συναυλία (σ.σ. στο Ρεξ), ζηλεύω αυτές τις καταστάσεις γιατί αντιλαμβάνομαι πλέον ότι δεν μπορεί να υπάρχει χαρά σε ατομικό προσωπικό επίπεδο. Ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός έχει αφυδατώσει το άτομο. Υποτίθεται ότι δουλεύει για το άτομο, αλλά κάνει το αντίθετο. Δουλεύει για το πλούσιο άτομο, οι υπόλοιποι αφυδατώνονται και συρρικνώνονται με αποτέλεσμα πλέον να μπορούμε πλέον χαρά και ευτυχία μόνο σε κοινότητες αλληλεγγύης. Μέσα από εκεί θα συνυπάρξουμε με άλλους και θα προσπαθήσουμε να φέρουμε σε πέρας αυτό το μεγάλο βάρος που κουβαλάμε τα τελευταία χρόνια» σημείωσε.

«Τρομερό δίδυμο η τέχνη με την διεκδίκηση, τον αγώνα. Μπορεί κάτι να πετύχουμε» συνέχισε ο γνωστός τραγουδοποιός, ενώ εκτίμησε πως υπάρχουν δύο βασικές αιτίες που η κυβέρνηση τραβάει τόσο πολύ το θέμα. «Το ένα έχει οικονομική ρίζα, γιατί θέλει να βοηθήσει ιδιωτικά συμφέροντα και το δεύτερο έχει ψυχολογική ρίζα, νομίζω ότι λειτουργεί εκδικητικά. Αυτό είναι και λογικό, τα διάφορα καθεστώτα απεχθάνονται την τέχνη και την παιδεία γιατί αυτά τα δύο, με προϋποθέσεις, μπορεί να οδηγήσουν τον άνθρωπο σε στοχασμό πάνω στην ανθρώπινη κατάσταση και στην επιδίωξη μεγαλύτερης ελευθερίας. Επομένως φοβούνται την τέχνη και την παιδεία» υπογράμμισε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *