«Η Δικαιοσύνη αποδεικνύεται και πάλι θεραπαινίδα της σάπιας νεοφιλελεύθερης ελίτ»

Ο τίτλος της ανάρτησής μας είναι μια έκφραση του πρόωρα χαμένου συντρόφου μας δικηγόρου Γιώργου Γκουντούνα και επιβεβαιώνεται για μια άλλη φορά με την απόφαση που πήραν τα μέλη του 5ου Ποινικού Τμήματος, με πρόεδρο τον κ. Μ. Θεοχαρίδη και εισαγγελέα τον κ. Ν. Παντελή αποφασίζοντας κατά πλειοψηφία (4 -1), ότι η Τουρκάλα αγωνίστρια Gulaferit Unsal θα πρέπει να εκδοθεί στη Γερμανία, υπό τον όρο όμως να μην εκδοθεί στη συνέχεια στην Τουρκία ή σε τρίτη χώρα. Το κατηγορητήριο γνωστό. Η Gulaferit Unsal αντιμετώπιζε κατηγορίες για διοργάνωση εκδηλώσεων και συγκέντρωση χρημάτων που προορίζονταν για την ενίσχυση της οργάνωσης DHKP-C, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική από το στρατιωτικοφασιστικό καθεστώς της Αγκυρας.

Το κλίμα μέσα στο οποίο βγήκε αυτή η απόφαση θύμιζε εποχές χούντας. Κουκουλοφόροι μπάτσοι οπλισμένοι σε όλη την διάρκεια της συζήτησης της υπόθεσης μέσα στη δικαστική αίθουσα, ενώ η κατηγορουμένη έφερε συνεχώς χειροπέδες καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας, παρά τις διαμαρτυρίες των δικηγόρων της!

Ειλικρινά κάτι ανάλογο δεν θυμόμαστε να έχει γίνει από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα ούτε καν κατά την διάρκεια της δίκης για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη. (Θα χουμε αυταπάτες αν επικαλεστούμε «δικονομικούς κανόνες» και τα σχετικά στο καθεστώς που ζούμε).

Το μόνο που θέλουμε να θυμίσουμε είναι ότι οι «λειτουργοί της θέμιδας» «κέρασαν» 120 χρόνια φυλακή στα παιδιά που κατηγόρησαν ότι σαν μέλη των ΣΠΦ τοποθέτησαν 3 στρακαστρούκες και είναι η ίδια εξουσιαστική δράκα των δικαστών που αφήνει να κυκλοφορεί ελεύθερος ο Μάκης Ψωμιάδης ενώ έχουν εκδοθεί σε βάρος του εντάλματα της Interpol,  έχει κατηγορηθεί για λαθρεμπορία χρυσού, απαγωγές, συκοφαντία …..

Μία απάντηση στο “«Η Δικαιοσύνη αποδεικνύεται και πάλι θεραπαινίδα της σάπιας νεοφιλελεύθερης ελίτ»”

  1. Γνωστό ότι η “Ελληνική Δικαιοσύνη” ουδεμία σχέση με τη δικαιοσύνη έχει. Κανένα δικαστήριο δεν πρέπει να νομιμοποιείται από το λαό από τη στιγμή που λειτουργεί με κρατικούς υπαλλήλους και όχι με πολίτες δικαστές. Οι οποίοι κρατικοί υπάλληλοι αυτοί (κατά τον κόσμο επαγγελματίες δικαστές) είναι εξίσου αισχροί όπως και οι πολιτικοί μας. Μην τους ξεχάσουμε την επόμενη μέρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *