Αθωώθηκε σήμερα ο Νίκος Κουνταρδάς


Αθήνα 19.05.08
Αθώο έκρινε σήμερα το 3μελές Εφετείο Αθηνών τον αναρχικό Νίκο Κουνταρδά, ανατρέποντας την προηγούμενη καταδικαστική απόφαση του 3μελούς Πλημμελειοδοκείου που τον είχε καταδικάσει σε 15 μήνες φυλακή για το … περιεχόμενο ενός πανώ που έγραφε «Πόλεμος ενάντια στο νέο α(θ)λητικό νόμο».

Όπως δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, Γιώργος Γκουντούνας και Γιάννης Μπάρκας : «ο Νίκος Κουνταρδάς έμεινε τελείως αναίτια 5 μήνες φυλακή, όπως δέχθηκε σήμερα και το Εφετείο με την πανηγυρική αθώωσή του. Γιατί τόλμησε να εκφράσει δημόσια την αντίθεσή του στον τελείως αυταρχικό και αντισυνταγματικό νέο αθλητικό νόμο. Ένα νόμο που επιβάλει καθεστώς έκτακτης ανάγκης στα γήπεδα, με αποτέλεσμα να έχουν γεμίσει οι φυλακές από ανθρώπους που υπό άλλες συνθήκες δεν θα είχαν καν απασχολήσει τη δικαιοσύνη.» και ανακοίνωσαν ότι στρεφόμενοι κατά του Δημοσίου θα ζητήσουν αποζημίωση για κάθε μέρα της άδικης και ουσιαστικά παράνομης φυλάκισής του.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική καταδικαστική απόφαση, είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από κοινωνικούς χώρους και συλλογικότητες και είχε χαρακτηριστεί από νομικούς κύκλους ως «πρωτοφανής στα δικαστικά χρονικά, αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική αφού αντίκειται στο θεμελιώδες δικαίωμα του καθενός να εκφράζει ελεύθερα και δημόσια τη γνώμη του»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *