Ο κ. “αδιευκρίνιστα ποσά” και η εργαλειοποίηση της δικαστικής εξουσίας.

Του Γ. Γ.

Αναμενόμενο ήταν το θέμα που προέκυψε μετά την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη να μονοπωλεί σχεδόν την επικαιρότητα. Εχοντας τοποθετηθεί για την ουσία του ζητήματος (εδώ και εδώ) δεν μπορώ να προσπεράσω το σουλάτσο που κάνει σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ ο Αδωνις Γεωργιάδης για να μας παρουσιαστεί σαν τιμητής της πολιτικής μας ζωής αναλαμβάνοντας την υπεράσπιση δημοσιογράφων και δικαστών. Σύμφωνα με τον πρωτοκλασάτο υπουργό της κυβέρνησης των “αρίστων” και αντιπρόεδρο της Ν.Δ το πρόβλημα της “δημοκρατίας” μας είναι “η σχολή του Πολακισμού που αποτελεί προσωπικό δημιούργημα του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ”.

Το παραλήρημα, μάλιστα του έμπορα έντυπης σαβουροπραμάτειας, “θαυματουργών νανογυλέκων” και προωθητή-πωλητή εθνικιστικού κουτόχορτου για το δεξιό ποίμνιο, έφτασε στο σημείο να μας λέει στην ΕΡΤ- ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση του Πολάκη «καλεί σε φόνο, καλεί να σκοτώσουμε τους εικονιζόμενους, να τους καθαρίσουμε. Έχουμε στοχοποίηση δικαστών και δημοσιογράφων». Αστειότητες δηλαδή, ανάξιες σχολιασμού.

Πάμε πρώτα να μιλήσουμε για τους δικαστές, αφού θυμίσουμε ότι ο κ. “αδιευκρίνιστα ποσά” έχει κάθε λόγο να τους ευγνωμονεί. Κι αυτό γιατί για πρώτη φορά στα νομικά χρονικά υπάρχει επίσημο κρατικό έγγραφο που απαλλάσσει ελεγχόμενο πρόσωπο για δωροληψία -τον Γεωργιάδη για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο της Novartis”- με την πιθανολόγηση ότι “είναι άτομο χαρακτηριστικής κουφότητας και δεν αντιλαμβάνεται τι πράττει και γιατί το πράττει”.

 Χτες, λοιπόν, προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για δύο τουλάχιστον αδικήματα, αυτό της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών για την ανάρτηση Πολάκη. Μια καθαρή δηλαδή εργαλειοποίηση της δικαστικής εξουσίας για πολιτικές σκοπιμότητες.

Σήμερα ο Πολάκης πάλι σε ανάρτησή του στο f/b κάνει μια συγκλονιστική αποκάλυψη. Ο μέχρι σήμερα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία παραθέτει ντοκουμέντα για το το “σκάνδαλο της ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ Νικολάου” η οποία λίγους μήνες μετά τις απευθείας αναθέσεις που έκανε ως Γ.Γ.Α.Π από 30-3-2020 έως 30-3-2021, οι οποίες ΖΗΜΙΩΣΑΝ το Δημόσιο κατά 2.000.000 ευρώ, η ίδια ΑΓΟΡΑΣΕ οικόπεδο 551τ.μ με ΔΙΩΡΟΦΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ με υπόγειο συνολικής επιφάνειας 355,15 τ.μ (!!!) στο Παλαιό Ψυχικό, με αναγραφόμενο τίμημα συμβολαίου 850.000€.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς και τις εκτιμήσεις μεσιτών, που επικαλέστηκε ο Π. Πολάκης, η πραγματική αξία της μονοκατοικίας φτάνει το ποσό των 1.500.000 ευρώ.

“Μετά την αγορά του ακινήτου, η Νικολάου προέβη σε ριζική, ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΗ, ανακαίνιση, που ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο ML και η οποία διήρκεσε περίπου 8 μήνες και κόστισε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 350.000 ευρώ”, συμπληρώνει ο Πολάκης και καταλήγει ότι “το μόνο σίγουρο είναι πως από το μισθό της γενικής γραμματέως αυτή η αγορά και ανακαίνιση ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ !!!”.

Και εδώ δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί κάθε καλόπιστος. Που είναι ο “ευαίσθητος” εισαγγελέας που διέταξε έρευνα για την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο facebook, ή κάποιος/α από την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων που θίχτηκαν από το περασμένο ποστάρισμα του Πολάκη και έβγαλαν καταδικαστική ανακοίνωση; Πώς εξηγείτε η τωρινή εισαγγελική αφωνία;

Πάμε παρακάτω. Οταν ρωτήθηκε ο Γεωργιάδης, από δημοσιογράφο της ΕΡΤ αναφορικά με τις αποκαλύψεις για την κυρία Σοφία Νικολάου, απάντησε ότι είναι αθώα και ότι υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας. «Είναι ένοχη; Είναι αθώα. Στην Ελλάδα, ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας. Και η κυρία Νικολάου είναι αθώα. Γιατί λοιπόν δεν μπορεί να είναι υποψήφια;», είπε χαρακτηριστικά. Και αφού, λοιπόν για την Νικολάου “ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας” γιατί αυτό να μην υπάρχει για τον Π. Πολάκη; Υπάρχει κάποια δικαστική ετυμηγορία που αποδίδει ποινικό κολασμό στις απόψεις που έχει εκφράσει;

Σύστησε επίσης ο Γεωργιάδης στο δημοσιοκαφρικό ρουφιανοαληταριό να κινηθεί δικαστικά εναντίον του Πολάκη, προσφέροντας “μια σημαντική υπηρεσία στην Δικαιοσύνη και την Δημοκρατία”. Καμιά εντύπωση. Σε όλες τις αστικές δικτατορίες, η τήβεννος του δικαστή, το γκλομπ του μπάτσου και η πένα του αργυρώνητου δημοσιολόγου, “έσονται εις σάρκα μίαν”, που λένε και οι “ιερές” γραφές στην προσπάθεια διαιώνισης της καπιταλιστικής σαπίλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *