Η ποινικοποίηση της πολιτικής αντιπαράθεσης, είναι απαράδεκτη και δεν θα περάσει.

“Οι Έλληνες είναι οι μεγαλύτεροι ιδιοκτήτες δεξαμενόπλοιων στον κόσμο και ήταν οι πιο ενεργοί μεταφορείς ρωσικού πετρελαίου ακόμη και πριν από την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο. Το μερίδιο αγοράς τους έχει αυξηθεί από τότε, σύμφωνα με αρκετούς παρατηρητές της αγοράς, καθώς αρκετές δυτικές ναυτιλιακές εταιρείες αυτο-κυρώνονται (self-sanction) από το εμπόριο — για ηθικούς λόγους ή για να αποφύγουν την κακή δημοσιότητα στον τύπο των χωρών τους”. (Πηγή)

“Είμαστε βαθιά σοκαρισμένοι από τις φρικαλεότητες που διαπράττονται σε βάρος του αθώου λαού της Ουκρανίας και καταδικάζουμε την εισβολή του Ρωσικού κράτους”. Ι. Αλαφούζος.

“Στην αρχή του πολέμου, αποφασίσαμε να μη μεταφέρουμε ρωσικό πετρέλαιο. Αλλά στη συνέχεια είδαμε ότι ακόμα και οι πετρελαϊκοί κολοσσοί παίρνουν ρωσικό πετρέλαιο. Επίσης είδαμε και την ίδια την ΕΕ να το ενθαρρύνει κάνοντας λίγο πιο εύκολη την ασφάλιση των πλοίων… Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί όλη αυτή η υποκρισία του να μην πηγαίνετε στη Ρωσία, όταν όλος ο κόσμος χρειάζεται αλλά και μεταφέρει το ρωσικό πετρέλαιο”. Ι. Αλαφούζος (Ναυτεμπορική, 17/8/22).

Βρεθήκαμε σήμερα μαζί με τη συνάδελφο Εφη Μουγκαράκη στο γραφείο της 1ης Πταισματοδίκη για να προσκομίσουμε τις έγγραφες εξηγήσεις του εντολέα μας Κλέωνα Γρηγοριάδη, βουλευτή του ΜέΡΑ25, κατόπιν μήνυσης του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής Ι. Αλαφούζου για δηλώσεις στο βήμα της Βουλής (“συκοφαντική δυσφήμηση”).

Οι εφοπλιστές καναλάρχες θα πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα ότι θα τους ασκείται κριτική ως δημόσια πρόσωπα. Ο Κλέωνας Γρηγοριάδης στηλίτευσε τη βαθειά ανήθικη πρακτική των Ελλήνων εφοπλιστών να πλουτίζουν από τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου μετά την παράνομη εισβολή στην Ουκρανία καθ’ όλο το 2022, τη στιγμή που τα ιδιόκτητα ΜΜΕ τους χύνανε κροκοδείλια δάκρυα, οργάνωναν “εράνους” (!) για τους αμάχους της Ουκρανίας και κατακεραύνωναν οποιονδήποτε είχε άλλη άποψη για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης ως “πουτινάκι”.

Αντί των όσων γράψαμε στο υπόμνημά μας, ένα κουίζ:

Πως αποφεύγεις την αρνητική δημοσιότητα στον τύπο της χώρας σου, αν είσαι Έλληνας εφοπλιστής και θες να πλουτίσεις μεταφέροντας ρωσικό πετρέλαιο μετά την εισβολή στην Ουκρανία;

α. Δεν μεταφέρεις ρωσικό πετρέλαιο. [ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ]
β. Δεν μεταφέρεις ρωσικό πετρέλαιο τις πρώτες βδομάδες και στη συνέχεια αίρεις τις ηθικές σου αναστολές και πέφτεις με τα μούτρα.
γ. Κάνεις μήνυση στον βουλευτή που σε καταγγέλλει, ενώ χαϊδεύεις δεσμίδες με δολάρια από το ρωσικό πετρέλαιο και τα ΜΜΕ σου τον λένε “πουτινάκι”.
δ. Δεν σε απασχολούν τέτοια ζητήματα: είσαι ιδιοκτήτης του τύπου της χώρας σου και δεν πρόκειται να έχεις αρνητική δημοσιότητα.
ε. Όλα τα παραπάνω (εκτός βέβαια από το αδιανόητο).

Η ποινικοποίηση της πολιτικής αντιπαράθεσης, όσο οξεία και αν είναι αυτή, είναι απαράδεκτη και δεν θα περάσει.

Πηγή: Θανάσης Καμπαγιάννης – f/b

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *