Τεράστιος και ο σημερινός λαϊκός ξεσηκωμό για το δυστύχημα – έγκλημα στα Τέμπη (Βίντεο)

Τεράστιος και ο σημερινός λαϊκός ξεσηκωμός σε όλη τη χώρα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα – έγκλημα των Τεμπών. Το σύνθημα «Το έγκλημα στα Τέμπη να μη συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή», διαδεχόταν το «Μητσοτάκη κάθαρμα». Η δυναμική ιαχή «Στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή – η νέα γενιά δε σας συγχωρεί», συνοδευόταν από το ρίγος που σκορπούσε το σύνθημα: «Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σ’ένανε μικρέ».

«Οι ράγες της ανάπτυξης βάφτηκαν με αίμα, ποτέ δε θα ξεχάσουμε τι έγκλημα στα τρένα», «Μετράμε νεκρούς στις ράγες των Τεμπών αίμα για τα κέρδη των αφεντικών», «δεν ήταν ατυχία ούτε κακία στιγμή είναι το κέρδος πάνω απ΄ τη ζωή», «στον βωμό του κέρδους θυσία οι νεκροί, δεν είναι δυστυχήματα είναι επιλογή», «νέα νέε σου κλέβουν τη ζωή, σου κήρυξαν τον πόλεμο πολέμα τους κι εσύ», είναι κάποια από τα συνθήματα που ακούστηκαν στις σημερινές πορείες.

«Προδιαγεγραμμένο έγκλημα κι οι ένοχοι γνωστοί, ποτάμι να τους πνίξει να γίνει η οργή», ήταν η κραυγή που ακούστηκε και σήμερα από χιλιάδες στόματα διαδηλωτών, κάτι που δηλώνει την αποφασιστικότητα των διαδηλωτών ότι δεν θα επιτρέψουν να μείνουν στο απυρόβλητο οι δολοφόνοι που έκοψαν το νήμα της ζωής από δεκάδες νέα παιδιά.

Σημ: Από το εξώφυλλο του “Πριν” η δεύτερη φώτο

.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *