Όχι άλλοι νεκροί-δολοφονημένοι για τα κέρδη των καπιταλιστών

Αντεπίθεση Εργαζομένων

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΩΡΑ!

ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Όχι άλλοι νεκροί-δολοφονημένοι για τα κέρδη των καπιταλιστών

Η θλίψη από την τραγωδία με την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, με αποτέλεσμα πάνω από 50 νεκρούς, δεκάδες τραυματίες (αρκετοί σοβαρά) κι άλλους τόσους αγνοούμενους δεν μπορεί να κρύψει την απύθμενη οργή που αισθάνονται οι εργαζόμενοι στον ταξικό πόλεμο που μας έχει κηρύξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη (όπως κι οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ).

Το έγκλημα οφείλεται (και αυτό) στην εφαρμογή των μνημονίων, στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων (πχ. το 2017, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ ξεπούλησε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για μόλις 45 εκ) και της κατάργησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών (νόμος Χατζηδάκη κ.τ.λ.)!

Όσο κι αν η κυβέρνηση και τα καλόταϊσμένα (από τις λίστες Πέτσα κι όχι μόνο) ΜΜΕ προσπαθούν να το παρουσιάσουν ως τυχαίο γεγονός ενός ανθρώπινου λάθους, η πραγματικότητα τους διαψεύδει: Τα μνημονιακά χρόνια τα εργατικά δυστυχήματα είναι καθημερινά: Από το 2017 περισσότεροι από 50 νεκροί διανομείς, 64 νεκροί εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, εκατοντάδες νεκροί σε λιμάνια, ορυχεία, κατασκευαστικές εταιρείες κτλ., ενώ χιλιάδες κυριολεκτικά οι βαριά τραυματισμένοι. Όλα τα δυστυχήματα είναι συνειδητές δολοφονίες στο βωμό του κέρδους των επιχειρηματιών με τις πλάτες των μνημονιακών κυβερνήσεων: παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας και υγιεινής στους χώρους εργασίας, εντατικοποίηση της εργασίας, ανασφάλιστη εργασία, κατάργηση ΣΣΕ κ.τ.λ.

Παρόλο που οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ διαμαρτύρονταν εδώ και καιρό για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας, η ίδια η κυβέρνηση ήταν αυτή που έβγαζε παράνομες τις απεργίες τους. Παράνομες και καταχρηστικές κρίθηκαν εκατοντάδες απεργίες εργαζομένων τόσο στον κλάδο των μεταφορών (πχ. ΜΕΤΡΟ), όσο και σε άλλους κλάδους (εκπαιδευτικοί, υγεία κ.λπ.). Ταυτόχρονα απαντούσαν με την βία και την καταστολή σε απεργίες και κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Ο μνημονιακός μεσαίωνας όμως δεν έχει σταματημό: ακρίβεια, ιδιωτικοποιήσεις του ρεύματος, της παιδείας, της υγείας και 700 χιλιάδες πλειστηριασμοί ακινήτων και 1ης κατοικίας. Δεν θα σταματήσουν αν εμείς οι εργαζόμενοι δεν βάλουμε ένα φρένο σε αυτήν την λαίλαπα! Να μην πληρώσουμε άλλο αίμα την ιδιωτική «πρωτοβουλία», τη λογική του κέρδους. Όχι στις αυταπάτες για εκλογικές «λύσεις». Πρέπει να ξεσηκωθούμε – να πάρουμε τους αγώνες και τις ζωές μας στα χέρια μας!

Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα ούτε από την «εξαφανισμένη» αστικοποιημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία (ΔΑΚΕ,ΠΑΣΚΕ,ΕΑΚ), ούτε την γραφειοκρατία του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ, με τη διασπαστική πολιτική, τις ξεχωριστές πορείες και την ηττοπάθεια που σπέρνει.

Με οργάνωση κι αγώνες, να επιβάλλουμε και να οργανώσουμε ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και να απαιτήσουμε: Κάτω η εγκληματική κυβέρνηση. Κατάργηση όλων των αντιμνονιακών/αντεργατικών νόμων. Παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων –εταιρείας και πολιτικής εξουσίας–. Σταμάτημα των Ιδιωτικοποιήσεων. Εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων, κάτω από εργατικό έλεγχο – και όλων των δημόσιων δομών/αγαθών που ξεπουλήθηκαν.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΤΗΛ. 2310265730,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *