Ασκηση μνήμης για τα πεπραγμένα του “έγκριτου” Ν. Χατζηνικολάου

“Κατευόδιο, άρχοντές μου! Βλέπετε, άλλαξʼ ο καιρός”, έγραφε ο κομμουνιστής, λαϊκός συγγραφέας και ποιητής. Γιώργος Κοτζιούλας. Και αυτοί οι στίχοι έρχονται στο μυαλό παρακολουθώντας κάποια δημοσιοκαφρικά παπαγαλάκια, που είτε είναι ξεκομμένα από την εντελώς από την πραγματικότητα, είτε να εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία, (μπορεί και τα δυο), αδιαφορώντας εντελώς για το ότι πέρα από ένα πωρωμένο κομματικό ακροατήριο, όλοι οι υπόλοιποι αποδέκτες των λεγομένων και γραφόμενων τους, εξοργίζονται.

Παριστάνουν ότι δεν έχουν αντιληφθεί ότι στην συνείδηση του κόσμου έχει απαξιωθεί εντελώς η δημοσιογραφία που επιτελούν, εμφανίζονται να μην καταλαβαίνουν ότι οι εκτιμήσεις τους προκαλούν τις ίδιες αντιδράσεις μ’ αυτές που δημιουργούνται όταν ακούμε δηλώσεις του αντιπροέδρου του Εδεσσαϊκού

Εναυσμα για τα παραπάνω είναι γιατί μας έφτιαξαν την διάθεση οι τοποθετήσεις χρηστών του twitter, οι οποίοι σχολιάζουν το δημοσίευμα της ιστοσελίδας enikos.gr το οποίο αναφέρεται σε έναν διαδικτυακό διάλογο που υπήρξε (αρχική φώτο) μεταξύ του Αδωνι Γεωργιάδη και μιας τραγουδίστριας.

Εγραψε, λοιπόν το σάιτ του Ν. Χατζηνικολάου: “Μια άθλια ανάρτηση έκανε η Άντζυ Σαμίου με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Η τραγουδίστρια έβαλε στο στόχαστρο τον Άδωνι Γεωργιάδη, σχολιάζοντας μια ανάρτηση που έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μετά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη” για να ακολουθήσει ένας καταιγισμός σχολίων για την “ποιότητα” του εκδότη, τηλεοπτικού παρουσιαστή, ιδιοκτήτη της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

Εχουν γραφτεί τα μύρια όσα προκλητικά και εξοργιστικά από συναδέλφους του Χατζηνικολάου, στην προσπάθεια τους να βγάλουν “λάδι” την κυβέρνηση των “αρίστων” για τις τεράστιες ευθύνες της για το πολύνεκρο έγκλημα των Τεμπών και η ιστοσελίδα του εκδότη της εφημερίδας Real news δεν βρήκε το παραμικρό να σχολιάσει. Τώρα όμως ενοχλήθηκε από την “άθλια ανάρτηση” της Α. Σαμίου.

Φυσικά δεν θα κάνουμε κανέναν σχολιασμό για το συγκεκριμένο γεγονός. Σαν άσκηση μνήμη μόνο θα παραθέσουμε τα παρακάτω.

Ο Ν. Χατζηνικολάου όσες εκδοτικές προσπάθειες προσπάθησε να κάνει, στέφτηκαν με παταγώδη αποτυχία, που είχαν σαν συνέπεια απολύσεις και χρέη. Από το 2014 όταν έβαλε λουκέτο στην βδομαδιάτικη οικονομική εφημερίδα “Αγορά”, μέχρι αργότερα που φουντάρισε και η καθημερινή του εφημερίδα “Αληθινές Ειδήσεις”, ενώ την ίδια τύχη είχε και η αθλητική του ιστοσελίδα pamesportς.gr

Πάμε στα τωρινά. Ο εκδότης δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου έχει κατηγορηθεί δημόσια, από άλλον πλουτοκράτη, τον Γιάννη Αλαφούζου, ότι έχει εκβιάσει τραπεζίτες για να τον υπερδανίσουν και ότι γλύφει κυβερνήσεις για να του χαρίσουν τα χρέη του

Τα παραπάνω μάλιστα συνοδεύτηκαν από σχετικό σκίτσο στην εφημερίδα του Αλαφούζου:

Σχετικά δε με τα δάνεια που χάρισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχει ενδιαφέρον η είδηση που δημοσιεύτηκε στις 11/10/2019

Τώρα, αν αυτή η εξέλιξη με τα δάνεια του Χατζηνικολάου έχει κάποια σχέση με τις δημοσιογραφικές επιδόσεις του, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι συνεντεύξεις που παίρνει απ’ τον πρωθυπουργό το αφήνουμε να το σχολιάσετε εσείς.

Να συμπληρώσουμε πάντως εδώ, ότι τον Φλεβάρη, λοιπόν του 2018 η φυλλάδα του Αλαφούζου δημοσιεύει  κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα στο σκάνδαλο της Novartis στην οποία εμφανιζόταν ο Χατζηνικολάου να λαμβάνει οικονομικά ανταλλάγματα, ώστε να κλείνει ραντεβού μεταξύ εκπροσώπων της φαρμακοβιομηχανίας και υπουργών της κυβέρνησης. Κι αυτό σαν ανταποδώσει των υπηρεσιών του. Ο Χατζηνικολάου «Είχε εύκολη πρόσβαση στο Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Αμυνας, Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Υγείας και Υπουργείο Ανάπτυξης. Ο  Χατζηνικολάου κανόνιζε συναντήσεις μεταξύ αυτών των Υπουργείων και του Φρουζή… », ανέφερε το σχετικό δημοσίευμα.

Παράληψή μας θα ήταν επίσης να μην αναφερόμαστε στις “ιδιαίτερες” σχέσεις του Χατζηνικολάου με τον καπιταλιστή Β. Μαρινάκη.

Ερχόμαστε και στο σήμερα. Οταν τα νεοδημοκρατικά πιράνχας των κατασχέσεων, από την οικογένεια του Δ. Σιούφα. μέχρι τον πρώην βουλευτή της Ν.Δ., Ανδρέα Πάτση, στήνουν φάμπρικες κατασχέσεων ακινήτων όσων πολιτών είχαν πέσει θύματα τοκογλυφικών δανείων μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει την προκλητική μεταχείριση το “μαγαζί” του Χατζηνικολάου, από τους κρατικούς μηχανισμούς. Μπορεί να έχουμε μα απάντηση στο -ρητορικό- ερώτημα  “ποιος σε κρατάει ανοιχτό το καταχρεωμένο μαγαζί του Χατζηνικολάου και για πιο λόγο”;

Οπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα που έχουν υπάρξει και τα οποία παρουσιάζουν τα στοιχεία των ισολογισμών των επιχειρήσεων του Ν. Χατζηνικολάου, αυτές παρουσιάζουν οφειλές πάνω από 12,9 εκατ. ευρώ σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Και το δημοσιογραφικό ερώτημα που έχει τεθεί και έχει μείνει αναπάντητο είναι: “Υπό αυτά τα δεδομένα το μείζον ερώτημα είναι πώς συνεχίζει να λειτουργεί η εταιρεία αλλά και πώς το ελληνικό Δημόσιο, ο ΕΦΚΑ και ο ΕΔΟΕΑΠ δεν έχουν κινήσει διαδικασίες είσπραξης, αφήνοντας τις οφειλές να εκτιναχθούν σε ιλιγγιώδη επίπεδα”.

Και θα κλείσουμε την ανάρτησή μας με κάτι που έχει να κάνει με τον “αυτοσεβασμό” και την “αξιοπρέπεια”, αυτού του “έγκυρου”. Ο τύπος, λοιπόν που ανέλαβε αυτόκλητος “σταυροφόρος” για να μας απαλλάξει από τον “οχετό του διαδικτύου, είναι το ίδιο άτομο που αισθάνθηκε την ανάγκη να επιβραβεύσει αυτόν που του είχε απευθύνει δημοσίως κοσμητικά επίθετα, όπως  «βουτυρομπεμπές της Πολιτείας», «καραγκιοζάκος», «δημοσιογράφος του κώλου», «γλύφτης», «ρόμπα» προσλαμβάνοντας υπάλληλο του! Και φυσικά εννοούμε τον δημοσιογράφο Γιάννη Παπαγιάννη ο οποίος όταν στο παρελθόν, το 2008, απολύθηκε από τον Real FM, τον ραδιοφωνικό σταθμό του Νίκου Χατζηνικολάου, είχε εξαπολύσει χυδαία, σφοδρή επίθεση εναντίον του Νίκου Χατζηνικολάου, για να επακολουθήσει η σημερινή εξέλιξη. Τώρα ο Γ. Παπαγιάννης έγινε «μαγκάκι» και «μεγάλος», για τον “καταξιωμένο έγκυρο” και σιτίζεται από το ταμείο της επιχείρησής του. Τόμπολα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *