ΜΑΤ με ευθεία ρίψη δακρυγόνου

Το παρακάτω βιντεάκι μας το έστειλαν τα συντρόφια από τον ιστότοπο Από την Σπίθα στην Φλόγα.

Επίθεση των ΜΑΤ στο τέλος της μαζικής συγκέντρωσης/διαδήλωσης στο Σύνταγμα, κατά την αποχώρησή τους στο μετρό της Ομόνοιας. Κατά την είσοδο στο μετρό τα ΜΑΤ επιτέθηκαν και σε απεργό εργαζόμενο της ΣΤΑΣΥ με ευθεία ρίψη δακρυγόνου (φυσούνα) ενώ στη συνέχεια έριξαν κομμάτι μάρμαρου ευθέως στους διαδηλωτές με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός.

***

Λαϊκή Δράση – Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών

Για το πανεργατικό-παλλαϊκό συλλαλητήριο απέναντι στις καπιταλιστικές-κρατικές δολοφονίες

Ένα πρωτόγνωρο για την εποχή λαϊκό ποτάμι κατάκλυσε την πλατεία Συντάγματος. Εργαζόμενοι-νέοι και νέες- απλοί λαϊκοί άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα απέναντι στις καπιταλιστικές-κρατικές δολοφονίες των Τεμπών.

Το Σύνταγμα γέμισε σε ελάχιστη ώρα από τις 11:00 που ήταν το κάλεσμα. Σε αυτό το λαϊκό ποτάμι που αναζητεί την τιμωρία των υπεύθυνων για το καπιταλιστικό-κρατικό έγκλημα στα Τέμπη, το οργανωμένο λαϊκό κίνημα δεν κατόρθωσε να σταθεί συνεπές απέναντι του.

Μια συγκέντρωση που αντί να παραμείνει στο Σύνταγμα, να χτίσει ατσάλινο τείχος, να μαζικοποιηθεί από τον κόσμο που συνέχιζε να ερχόταν μαζικά και να αντισταθεί έμπρακτα απέναντι στους αστούς φονιάδες και τις κρατικές συμμορίες τους (ΕΛ.ΑΣ.), είδε μεγάλο τμήμα των οργανωμένων δυνάμεων που την αποτελούσαν να αποχωρεί με διαδήλωση πριν καν αγγίξει τα μεγάλα όρια συμμετοχής που της αναλογούσαν.

Οι επιθέσεις των κρατικών-κατασταλτικών συμμοριών είχαν σκοπό να τραυματίσουν τους διαδηλωτές

και να διαλύσουν την συγκέντρωση.

Σε ολόκληρη την Πανεπιστημίου οργανωμένες δυνάμεις του λαϊκού κινήματος κράτησαν το έδαφός τους, αμύνθηκαν και κατόρθωσαν να μην διαλυθούν αλλά η διαδήλωση να παραμείνει συντεταγμένη και στον δρόμο του αγώνα, παρά τις έντονες κατασταλτικές επιθέσεις.

Στην Ομόνοια, υπήρξε επίθεση των αστυνομικών-κατασταλτικών κρατικών ταγμάτων Ασφαλείας σε τμήμα της περιφρούρησης και του κόσμου που έμπαινε μέσα στο Μετρό της Ομόνοιας, πετάχτηκαν από τις κατασταλτικές συμμορίες πέτρες και δακρυγόνα προς τους διαδηλωτές με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός διαδηλωτή. Ενώ δεν δίστασαν να κάνουν ευθεία ρίψη δακρυγόνου και στον απεργό εργαζόμενο της ΣΤΑΣΥ.

Επίθεση πραγματοποιήθηκε και σε απλό λαϊκό – εργαζόμενο κόσμο που ανασυντάχθηκε, μακριά από τις πολιτικές οργανωμένες δυνάμεις, στο Σύνταγμα και παρέμεινε εκεί, με σκοπό την διάλυση του.

Η «συγγνώμη» του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης της φτώχειας, της εξαθλίωσης, του θανάτου και του πολέμου δεν πρέπει να παρερμηνευθεί από κανέναν εργαζόμενο, νέο και νέα. Οι σιδηρόφρακτες δυνάμεις καταστολής είναι το πραγματικό πρόσωπο της εξαρτημένης άρχουσας τάξης και του πολιτικού της προσωπικού.

Η λαϊκή οργή απέναντι στις καπιταλιστικές-κρατικές δολοφονίες των Τεμπών απαιτεί τον άμεσο συντονισμό και τη οργάνωση από το σύνολο των δυνάμεων του κινήματος της λαϊκής περιφρούρησης,της άμυνας και της λαϊκής αυτοάμυνας απέναντι στις δυνάμεις καταστολής, μια ανυποχώρητη ταξική πολιτική στάση ώστε η λαϊκή οργή να μετατραπεί σε κινήμα πολιτικής ανατροπής της κυβέρνησης και της πολιτικής που υπηρετεί – όπως και οι προγενέστερες κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης.

Ο δρόμος ανήκει στο λαϊκό κίνημα, σε κάθε εργάτη, νέο και νέα που θέλει να αντισταθεί απέναντι στις καπιταλιστικές-κρατικές δολοφονίες των Τεμπών. Μαζικά-οργανωμένα-δυναμικά και μετωπικά να τσακίσουμε την κρατική τρομοκρατία,την κυβερνητική πολιτική, την ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Όλοι στον Δρόμο- Όλοι στον Αγώνα. Έχουμε δίκιο- θα νικήσουμε.

ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟ

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ,ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑ,ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ- ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΝΑΤΟΪΚΟ ΠΟΛΕΜΟ- ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΕΝΟΧΟ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ-ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ- ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ-ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

______________________

Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή 

Σήμερα μαζί με χιλιάδες λαού βρεθήκαμε στο κέντρο της Αθήνας για να διαδηλώσουμε ότι η τραγωδία των Τεμπών δεν ήταν ατύχημα αλλά ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, για το οποίο οι κυβερνήσεις, τα στελέχη τους και οι επιτελείς των ιδιωτικών εταιριών είναι απολύτως ένοχοι.

Ένοχοι για το ότι στο βωμό των ιδιωτικοποιήσεων και της αύξησης των κερδών των ιδιωτικών εταιρειών, εδώ και χρόνια απαξίωσαν συνειδητά τις σιδηροδρομικές υποδομές, άφησαν χωρίς προσωπικό κρίσιμους τομείς, δεν εκσυγχρόνισαν το δίκτυο και τα συστήματα ασφαλείας του, τα άφησαν όλα να λειτουργούν χειροκίνητα και υποστελεχωμένα.

Ειδικά η τρέχουσα κυβέρνηση και οι αρμόδιοι για το δίκτυο του σιδηροδρόμου έχουν τεράστια ευθύνη, καθώς κώφευσαν και αγνόησαν τις προειδοποιήσεις των εργαζόμενων στα τρένα και στους σταθμούς ότι η κατάσταση είναι στο μη παρέκει και ότι αναμενόταν δυστύχημα.

Αυτή η κυβέρνηση στα Τέμπη έβαψε τα χέρια της με το αίμα αθώων παιδιών, φοιτητών και σιδηροδρομικών. Καταδίκασε σε ασίγαστο πόνο δεκάδες οικογένειες.

Και σήμερα επιχείρει να συγκαλύψει τις αιτίες του προβλήματος, να συγκαλύψει το ότι οι αρμόδιοι γνώριζαν και αγνόησαν τις προειδοποιήσεις, να επικαλεστεί δήθεν “ανθρώπινα λάθη”, να επιρρίψει την συνολική ευθύνη σε αποδιοπομπαίο τράγο.

Και, πιστή στο αυταρχικό της δόγμα, δέρνει και τρομοκρατεί το λαό που διαδηλώνει.

Ο λαός όμως αντιστέκεται και ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ.

Στεκόμαστε και θα στεκόμαστε απέναντι σε αυτή την πολιτική και αυτή την κυβέρνηση.

ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΓΧΩΡΗΣΟΥΜΕ

ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *