Όλοι και όλες στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Λαϊκή Δράση – Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών

📌 Συγκεντρώσεις: Τετάρτη 8 Μάρτη στις 11:30 – Χαυτεία και στις 18:00 – Σύνταγμα

Το αστικό πολιτικό σύστημα και τα κόμματά του κουβαλάνε στις πλάτες τους δεκάδες νεκρούς από το καπιταλιστικό – κρατικό έγκλημα στα Τέμπη.

Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας παίρνει σάρκα και οστά μια γραμμή αντίστασης, άμυνας και αυτοάμυνας απέναντι στις καπιταλιστικές-κρατικές δολοφονίες των Τεμπών

Η αυριανή απεργία αποτελεί συνέχεια και πρέπει να μετατραπεί σε ένα δεύτερο-ακόμη μαζικότερο από την κυριακή-σταθμό κορύφωσης της εργατικής και λαϊκής αντίστασης των τελευταίων ημερών και έχουμε καθήκον να την μετατρέψουμε σε ένα μαζικό, δυναμικό και οργανωμένο παλλαϊκό – πανεργατικό ποτάμι που θα απαιτήσει την ανατροπή της αντιλαϊκής – αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής.

Οι κυβερνητικές – εργοδοτικές – γραφειοκρατικές ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποτελούν χρόνιες πληγές για το εργατικό κίνημα, παίζοντας τον ρόλο του αποσυμπιεστή των ταξικών – λαϊκών αγώνων.

Είναι καθήκον όλου του εργαζόμενου λαού να καταδικάσει τις ηγεσίες τους και να βγει μαζικά, δυναμικά και οργανωμένα στο προσκήνιο, να απαιτήσει την ανατροπή της κυβέρνησης και την καταδίκη του αστικού πολιτικού συστήματος και των κομμάτων του που έχουν βαμμένα τα χέρια τους με το αίμα των νεκρών της τάξης μας.

Η «συγγνώμη» του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης της φτώχειας, της εξαθλίωσης, του θανάτου και του πολέμου δεν πρέπει να παρερμηνευθεί από κανέναν εργαζόμενο, νέο και νέα. Η παραίτηση του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Καραμανλή, αποτελεί στάχτη στα μάτια του λαού της χώρας.

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι οι σιδηρόφρακτες δυνάμεις καταστολής θα προσπαθήσουν να καταπνίξουν την οργή όσο αυτή γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη για τα συμφέρονται της εξαρτημένης άρχουσας τάξης και του πολιτικού της προσωπικού.

Δεν υποχωρούμε!

Η λαϊκή οργή απέναντι στις καπιταλιστικές-κρατικές δολοφονίες των Τεμπών απαιτεί τον άμεσο συντονισμό και τη οργάνωση από το σύνολο των δυνάμεων του κινήματος, της λαϊκής περιφρούρησης, της άμυνας και της λαϊκής αυτοάμυνας απέναντι στις δυνάμεις καταστολής, μια ανυποχώρητη ταξική πολιτική στάση ώστε η λαϊκή οργή να μετατραπεί σε κίνημα πολιτικής ανατροπής της κυβέρνησης και της πολιτικής που υπηρετεί – όπως και οι προγενέστερες κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης. Ταυτόχρονα, η αυριανή μέρα αποτελεί και μια ημέρα τιμής, μνήμης και αγώνα των γυναικών του λαού και της εργατικής τάξης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η 8η Μάρτη αποτελεί μέρα ορόσημο για τις εργαζόμενες γυναίκες που υφίστανται διπλή καταπίεση, στο σπίτι και στη δουλειά. Η οργάνωση και η μαχητική συμμετοχή των γυναικών της τάξης μας αποτελούν διαχρονικά, σε όλα τα επαναστατικά κινήματα, απαραίτητο συστατικό για την ανατροπή του καπιταλιστικού – ιμπεριαλιστικού συστήματος.

Οι γυναίκες του λαού πρέπει και αυτή τη φορά να βγουν στο προσκήνιο σε όλα τα μέτωπα της ταξικής πάλης.

Το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα πρέπει να συγκροτήσει τους όρους για τη ισότιμη και πλατιά συμμετοχή των φτωχών εργαζόμενων γυναικών, των γυναικών του λαού σε όλα με μέτωπα πάλης του ταξικού-λαϊκού κινήματος, ενάντια στο σύστημα που γεννά και θρέφει την ανισοτιμία των γυναικών, που αναπαράγει την πατριαρχία σαν κυρίαρχη αστική ιδεολογία, που κουρελιάζει την δυνατότητα επιβίωσης της εργατικής τάξης και του λαού.

Για όλους τους λόγους του κόσμου ο δρόμος ανήκει στο λαϊκό κίνημα, σε κάθε εργάτρια και εργάτη, νέο και νέα που απαιτεί το γκρέμισμα του σάπιου συστήματος ταξικής εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Μαζικά, οργανωμένα, δυναμικά και μετωπικά να τσακίσουμε την κρατική τρομοκρατία,την κυβερνητική πολιτική, την ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Όλοι στον Δρόμο Όλοι στον Αγώνα. Έχουμε δίκιο και θα νικήσουμε

Στηρίζουμε το μπλοκ του Πολιτικού Χώρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» και καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις γραμμές του 11:30 Χαυτεία και 18:00 Σύνταγμα

Όλοι και όλες στην απεργία. Όλοι και όλες στις διαδηλώσεις απέναντι στις καπιταλιστικές κρατικές δολοφονίες και την γυναικεία ανισοτιμία και την διπλή εκμετάλλευση.

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑ,ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ | ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ – ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΝΟΧΟ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ-ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΣΜΙΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ-ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΝΑΤΟΪΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Λαϊκή Δράση – Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *