Ο Γιάννης Μάγγος χτυπημένος από τους “συναδέλφους” των δολοφόνων

Ένας σύντομος απολογισμός της σημερινής δίκης των βασανιστών του Βασίλη: Ο Γιάννης Μάγγος χτυπημένος από τους “συναδέλφους” των δολοφόνων. Οι αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να πετάξουν τον κόσμο του αγώνα εκτός δικαστηρίων (με χρήση χημικών σωματικής βίας) και στην προσπάθεια τους να τους πέφτει στο οδόστρωμα ένα όπλο.

Από την άλλη ενας μαχόμενος κόσμος αποφασισμένος για όλα, που διεκδίκησε την παρουσία του στο χώρο των δικαστηρίων συγκρουόμενος επι ώρα με τις αστυνομικές δυνάμεις που, τις υποχρέωσε να υποχωρήσουν, και μια αυθόρμητη διαδήλωση μήνυμα αταλάντευτης συνέχειας.

Η δίκη με αίτημα αναβολής των κατηγορούμενων αναβάλεται για τον Γενάρη του 2024. Ίσως τότε δίπλα τους κάθονται και άλλοι στο σκαμνί…

Όπως και να έχει συνεχίζουμε το δίκιο αγώνα ενάντια στα επιχειρηματικά αρπακτικά και τους προστάτες τους.

Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη, δε θα ξεχαστεί τι κάναν στο Βασίλη!

Πηγή: Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου Ενάντια στη Καύση Σκουπιδιών ·

***

***

Οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αποκλείσει από νωρίς το πρωί το δικαστικό μέγαρο Βόλου δεν δίστασαν να χτυπήσουν τον Γιάννη Μάγγο.

Σε παράστασή μας διαμαρτυρίας στην Εισαγγελέα Ακροάσεων η τελευταία χαρακτήρισε τους συγκεντρωθέντες όχλο που την εμποδίζουν να εργαστεί. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 24/1/24 για κώλυμα ενός εκ των κατηγορουμένων αστυνομικών.

Μέσα στο χρόνο αυτό αναμένουμε την αναβάθμιση της κατηγορίας κατά των αστυνομικών σε κακούργημα, ύστερα από τη διάταξη της Εισαγγελέως Εφετών Λάρισας που διέταξε τη δικαστική διερεύνηση τέλεσης του κακουργήματος των βασανιστηρίων και ως προς τους ήδη κατηγορουμένους αλλά και για άλλους αστυνομικούς που εμπλέκονται στον βασανισμό του Βασίλειου Μάγγου.

Αννυ Παπαρούσου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *