Τι σχεδιάζουν άλλοι για μας, χωρίς εμάς, ενάντια σε μας (Βίντεο)

Το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-τρόικας-αστικών κομμάτων επιστρατεύει όλο το δυναμικό του για να μας πείσει ότι η εξαθλίωση πλατιών λαϊκών μαζών, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μιας κλίκας πλουτοκρατών είναι «για το καλό μας».

Χτες ανέλαβε ο Γ. Προβόπουλος –αυτός ντε που αμείβεται με πάνω από 4.000.000 ευρώ κάθε χρόνο– από την φυλλάδα του Ν. Χατζηνικολάου να μας «μαλώσει» που αντιδρούμε στις «μεταρρυθμίσεις» της κυβέρνησης και σήμερα στην ίδια ρότα ξεσπαθώνει απ’ το πρωί το τηλεοπτικό κανάλι του Αλαφούζου.

Ας τα πιάσουμε τα πράγματα απ’ την αρχή. «Ή θα προχωρήσουμε αμέσως στην ουσιαστική εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών και θα ελέγξουμε τη δυναμική του χρέους ή θα βρεθούμε μπροστά σε δραματικές εξελίξεις. Μέχρι τώρα, συρόμαστε από τις εξελίξεις, δείχνουμε ότι δεν πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις και ότι εξαναγκαζόμαστε σε μέτρα που επιβάλλονται έξωθεν. Πρέπει επιτέλους να βγούμε μπροστά. Όχι γιατί το απαιτούν οι δανειστές μας, αλλά επειδή θέλουμε εμείς να αλλάξουμε την πορεία του τόπου», δήλωσε ο Γ. Προβόπουλος.

Αναμενόμενη η δήλωση του διοικητή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας αφού εδώ και αρκετά χρόνια, η ΤτΕ δρα ως συνδικαλιστικός εκφραστής, των συμφερόντων όχι μόνο του εγχώριου αλλά και τους διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου.
Προσπαθεί κι αυτός να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό για να μην βρεθεί μπροστά «σε δραματικές εξελίξεις» και άρα να δεχθεί αδιαμαρτύρητα την επιστροφή του βιοτικού του επιπέδου δεκαετίες πίσω.

Το ίδιο τροπάριο από τον τηλεοπτικό δίαυλο του ΣΕΒ. Τον Σκάι. Επικαλούμενος την «Ελλάδα του αύριο» κάνει λόγο για μια Ελλάδα που δεν θα έχει καμιά σχέση με ό, τι ξέραμε μέχρι σήμερα. «Μια Ελλάδα με ένα μικρότερο δημόσιο τομέα πιο αποτελεσματικό, με λιγότερες δαπάνες και σίγουρα πολύ καλύτερο οργανωμένο», όπως αρέσει να τονίζουν παρουσιαστές και επιλεκτικά καλεσμένοι.

Αλλά και τα κυβερνητικά στελέχη δεν κρύβουν τις κυβερνητικές προθέσεις. Στο βίντεο που παραθέτουμε ακούμε τον Βενιζέλο να ζητάει πάλι απ’ τον λαό θυσίες «για να μην χάσουμε περισσότερα», ενώ ο Δ. Ρέππας μας λέει ότι «Η κατάργηση οργανικών θέσεων δεν απαιτεί συνταγματική αναθεώρηση. Η αλλαγή των οργανισμών με κατάργηση δεκάδων χιλιάδων οργανικών θέσεων στο Δημόσιο είναι προ των πυλών».

Δεν μπορεί κανείς, δηλαδή, να μην γνωρίζει τι σχεδιάζουν άλλοι για μας, χωρίς εμάς, ενάντια σε μας. Στρατιές απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, ξεπούλημα κάθε κρατικής περιουσίας, ληστρική φοροεπιδρομή στα λαϊκά νοικοκυριά. Η αστική τάξη τρέπει την στιγμή που ο λαϊκός παράγοντας θα έχει δυναμική παρέμβαση στην καπιταλιστική επέλαση. Από μας εξαρτάται να κάνουμε τους εφιάλτες τους πραγματικότητα.

Πηγή: http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/09/blog-post_4706.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *