Οταν το σύνθημα «Μετράμε νεκρούς στις ράγες των Τεμπών αίμα για τα κέρδη των αφεντικών», διαδέχεται η μυριόστομη κραυγή «Ες, Ες, μπάτσοι, δικαστές, ρουφιάνοι δολοφόνοι και βασανιστές» (Βίντεο)

Φρούδες αποδείχτηκαν οι κυβερνητικές ελπίδες ότι με την επιστράτευση Μουμτζήδων και Πρετεντέρηδων καθώς και στρατιές από ΑΡΔάκια θα μπορούσε η λαϊκή οργή και αγανάκτηση για το ομαδικό κυβερνητικό έγκλημα των Τεμπών να κανιζαριστεί.

«Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί», ήταν ένα από τα βασικά συνθήματα που ακούστηκε και σήμερα από δεκάδες χιλιάδες λαού που πλημμύρισαν τους δρόμους δεκάδων πόλεων της Ελλάδας.

«Οι ράγες της ανάπτυξης βάφτηκαν με αίμα, ποτέ δε θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα τρένα», βροντοφώναξαν χιλιάδες διαδηλωτές, ενώ όπως βλέπουμε και στο βίντεο που παραθέτουμε, η μαθητιώσα και φοιτητική νεολαία με την μαζική παρουσία και τον παλμό της στις διαδηλώσεις μας θύμισε τους στίχους του κομμουνιστή ποιητή Γιώργου Κοτζιούλα: “Κατευόδιο, άρχοντές μου! Βλέπετε, άλλαξ’ ο καιρός”.

Οταν το σύνθημα «Μετράμε νεκρούς στις ράγες των Τεμπών αίμα για τα κέρδη των αφεντικών», διαδέχεται η μυριόστομη κραυγή «Ες, Ες, μπάτσοι, δικαστές, ρουφιάνοι δολοφόνοι και βασανιστές», τώρα η συντονισμένη και απροκάλυπτη καταστολή από την ένστολη αλητεία του Θεοδωρικάκου δεν έχει καμιά πιθανότητα να αποδειχθεί αποτελεσματική για τις κυβερνητικές επιδιώξεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *