Η τελευταία λεηλασία πριν την πτώση τους

Η Τετάρτη είναι μία από τις πιο κατάπτυστες ημέρες στην ιστορία της Ν.Δ. και δη της κυβέρνησης Μητσοτάκη καθώς ψηφίζεται επί των άρθρων του το νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Πρόκειται για ένα νοσοκομείο που αποτελούσε πρότυπο σε όλη την Ευρώπη. Παρά τις αντιδράσεις της ΠΟΕΔΗΝ και των συλλόγων γονέων, το υπουργείο προχώρησε στην υλοποίηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων. Γιατί το έλεγαν, και μάλιστα πάρα πολύ καθαρά: θα σας ιδιωτικοποιήσουμε την Υγεία. Τα ιατρικά μηχανήματα, έπειτα θα μπούνε ΜΚΟ στις κλινικές, μετά θα σας κόψουμε εξετάσεις, μετά θα πληρώνετε φάρμακα. Τώρα ιδιωτικοποιούν τι; Το ογκολογικό νοσοκομείο παίδων! Αυτό σημαίνει θάνατος. Από τα χειρουργεία που κοστίζουν 15.000 ευρώ έως τις χημειοθεραπείες των πολλών δεκάδων χιλιάδων, πρόκειται για θάνατο. Ποιοι έχουν να πληρώσουν τέτοια ποσά; Πάντως όχι η πλειονότητα.

Το ακόμη πιο χυδαίο δε είναι ότι πρόκειται για παιδιά, γιατί για το παιδί του ο κάθε γονιός θα κάνει ό,τι μπορεί: θα πουλήσει, θα δανειστεί, θα χρεοκοπήσει και πάλι μπορεί να μην φτάσουν τα χρήματα που θα βρει. Αλλά μέχρι τότε θα έχει κάνει τα πάντα. Η ιδιωτικοποίηση της Υγείας δίνει μια νέα προοπτική στην οικονομία: ποιο είναι το πιο ακριβό πράγμα που μπορεί να έχει κάποιος ή κάποια; Ένα σπίτι. Αυτό είναι και το πρώτο που θα υποθηκεύσει ή το πρώτο που θα χάσει για να πάρει ένα υπέρογκο, μη εύκολα αποπληρώσιμο δάνειο. Κόβουν από τις ζωές μας -τις ζωές μας στην πραγματικότητα- για να τροφοδοτήσουν το χειρότερο alt right όνειρό τους. Αυτό που υπάρχει ήδη στην Αμερική και πρόκειται για εφιάλτη.

Στις ΗΠΑ θα πεθάνεις, ως ανασφάλιστος και φτωχός, ακόμη κι από γαστρεντερίτιδα. Θα πεθάνεις έξω από το νοσοκομείο. Θα πεθάνεις ενώ έχεις ξοδέψει μια περιουσία επειδή χρειάζεται ακόμη μία. Αυτό κάνουν κι εδώ και δη τώρα, μετά την πανδημία και πριν από τις εκλογές. Ίσως, θα πω, υπό τον φόβο της πτώσης τους, θέλουν να αφήσουν πίσω τους το δικό τους «έργο». Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές του 2019 έφερε προς ψήφιση τη δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους ως κομμάτι του ελληνικού συντάγματος. Η Νέα Δημοκρατία διαλύει ό,τι έχει απομείνει ακόμη κάπως στη θέση του.

Πηγή: Ολγα Στέφου – Αυγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *