Για την σημερινή απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση

Λαϊκή Δράση – Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς εργαζόμενους και εργαζόμενες, τους καταληψίες φοιτητές-φοιτήτριες και μαθητές-μαθήτριες που βγήκαν στον δρόμο του αγώνα και της ταξικής-λαϊκής πάλης.

Ως Λαϊκή Δράση – Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών στηρίξαμε το μπλοκ του Πολιτικού Χώρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» που συγκροτήθηκε στην Χρήστου Λαδά και Σταδίου και διαδήλωσε μαζικά-οργανωμένα και συγκροτημένα στην απεργιακή διαδήλωση.

Με αντιφασιστικά-αντι ιμπεριαλιστικά συνθήματα, με συνθήματα ανάδειξης των αιτιών της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης,της υποτίμησης των δημόσιων υποδομών για χάρη των ιδιωτικοποιήσεων και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής όλων των αστικών κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης.

Ο εργαζόμενος λαός, συνειδητοποιείται,απεργεί, πάει κόντρα στην εργοδοτική αυθαιρεσία και την κρατική τρομοκρατία και τις απαγορεύσεις, συναντιέται μαζικά στους δρόμους του αγώνα,του λαϊκού κινήματος και της ταξικής πάλης.

Το λαϊκό κίνημα απέναντι στις καπιταλιστικές-κρατικές δολοφονίες στα Τέμπη, αναπτύσσεται σε μια περίοδο τόσο προεκλογική όσο και δομικής κρίσης του συστήματος που ο επιτιθέμενος ιμπεριαλιστικός άξονας ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ προσπαθεί να ληστέψει τις εναπομείναντες πλουτοπαραγωγικές πηγές του υπόλοιπου πλανήτη.

Η κατάρρευση αμερικανικών τραπεζών της ιμπεριαλιστικής-αμερικανικής χρηματιστικής ολιγαρχίας, η όξυνση της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ απαιτούν την επιβολή σιγής νεκροταφείου από τα κρατικά τάγματα ασφαλείας και τους μπουραντάδες της ξενόδουλης ολιγαρχίας και της κυβέρνησης της γιατί η Ελλάδα πρέπει πάση θυσία να παίξει τον ρόλο μιας εξαρτημένης χώρας- αρρωγού του μοναδικού επιτιθέμενου ιμπεριαλιστικού άξονα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Οι επιθέσεις στα μπλοκ του ΣΒΕΟΔ και σε πολιτικές δυνάμεις του εργατικού – λαϊκού κινήματος, σε αγωνιστές και αγωνίστριες των ταξικών-λαϊκών αγώνων, αποκρυσταλλώνουν την συνειδητή επίθεση της κρατικής τρομοκρατίας στις αγωνιζόμενες λαϊκές δυνάμεις.

Γίνεται καθαρό και ξάστερο, πως μόνο μέσα από την οργάνωση της Μαζικής Λαϊκής Αυτοάμυνας, της λαϊκής περιφρούρησης των διαδηλώσεων και τον συντονισμό των κομμουνιστικών-αναρχικών-ταξικών-λαϊκών δυνάμεων μπορεί να αποτραπεί η τρομοκρατική δράση των κρατικών ταγμάτων ασφαλείας και της παρακρατικής τρομοκρατίας που είναι προ των πυλών.

Ταυτόχρονα, καθίσταται αναγκαία η συγκρότηση πολιτικών-κινηματικών όρων ένωσης των αντιφασιστικών-αντι ιμπεριαλιστικών δυνάμεων σε κατεύθυνση κατάθεσης μιας συμπαγούς πολιτικής-κινηματικής πρότασης και ενός πλέγματος αιτημάτων που μπορούν να αναδείξουν τόσο τον κυρίαρχο εχθρό- αμερικανονατοϊκός άξονας-ιμπεριαλιστική εξάρτηση- όσο και τις κατάλληλες αιχμές πάλης για τον εργαζόμενο λαό και την νεολαία.

Καλούμε την Εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία να παλέψουμε από κοινού για:

1) ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του θανάτου, του πολέμου, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

2) ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ- ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ- MEΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

3) ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΩΝ-ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ-ΕΝΟΧΟ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ.

4) ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ-ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ.

5) ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΝΑΤΟΪΚΟ ΠΟΛΕΜΟ- ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ-ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕ-ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

Λαϊκή Δράση – Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών

16/3/23

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *