Χαμός στη Γαλλία: «Τον Λουδοβίκο τον 16ο τον αποκεφαλίσαμε, Μακρόν μπορούμε να ξαναρχίσουμε».

Με βασική πηγή ενημέρωσης το twitter πληροφορούμαστε ότι αυτές τις ώρες η Γαλλία ζει ιστορικές στιγμές, Η αντιδραστική ενέργεια της κυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν να αυξήσει το όριο συνταξιοδότησης στη Γαλλία έχει δημιουργήσει νέες μαζικές λαϊκές διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας.

(Η κυβέρνηση προτίθεται να αυξήσει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 έτη, από 62 που είναι σήμερα), κάτι που έχει ξεσηκώσει όλα τα -όπως ισχυρίζεται- είναι αναγκαίο, ώστε να διασφαλιστεί ότι το σύστημα δεν θα καταρρεύσει.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν με βιντεάκια με σφοδρές συγκρούσεις μπάτσων και διαδηλωτών. Οπως σημειώνει σε ποστάρισμα της η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά: “Απόψε οι άνδρες των αστυνομικών δυνάμεων περικυκλώνουν κ σαπίζουν στο ξύλο τους διαδηλωτές. Αυτή είναι η εντολή που πήραν το πρωί οι επικεφαλής τους σε τηλεδιάσκεψη που είχαν με τον Μακρόν. Θα πρέπει η όποια αντίδραση στο καταστροφικό του έργο να καταπνιγεί πριν πάρει διαστάσεις”. Και συμπληρώνει η ίδια: “Αυτο που συμβαίνει στη Γαλλία δεν είναι παρά μόνο η αρχή. Όσο η παρακμή της χώρας και η φτωχοποίηση των Γάλλων θα επιταχύνεται προς όφελος των εχόντων, τόσο ο κρατικός αυταρχισμός κι η κρατική βία έναντι των διαμαρτυρόμενων πολιτών θα επιδεινώνεται“.

Μία απάντηση στο “Χαμός στη Γαλλία: «Τον Λουδοβίκο τον 16ο τον αποκεφαλίσαμε, Μακρόν μπορούμε να ξαναρχίσουμε».”

 1. Στη Γαλλία το λαικό κινημα φαίνεται ότι είναι πολύ
  ανεβασμένο σε σχέση με το ελληνικό
  Στην Ελλάδα των μνημονίου τότε που κατακλεψαν
  Μισθούς και συντάξεις η λαϊκή αντιδραση σε σχέση με
  αυτή των Γάλλων ήταν πολύ κατώτερη
  Ίσως στη Γαλλία να έχουμε έναν νέο Μάη του68

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *