Αυτά συμβαίνουν τώρα στο Παρίσι, της… Δημοκρατικής μας Ευρώπης

Ευτυχώς που υπάρχει το twitter και έτσι έχουμε πλήρη και άμεση ενημέρωση για το τι συμβαίνει αυτές τις μέρες στην Γαλλία. Ειδικά οι αναρτήσεις που κάνει συνεχώς η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά είναι έγκυρες και χωρίς φίλτρα.

“Είναι πολύ πιο σοβαρό το ζήτημα από την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, για αυτό που αγωνίζονται σήμερα η Γάλλοι. Αν επικρατήσει ο αυταρχισμός του εκπροσώπου του απάνθρωπου και αδίστακτου χρηματοπιστωτικού συστήματος Εμμανουέλ Μακρόν, αυτά που έρχονται να εφαρμοστούν για τους Γάλλους και τους Ευρωπαίους, αγγίζουν τα όρια της πιο αρρωστημένης φαντασίας”. σημειώνει σε κείμενο της η δημοσιογράφος-αρθρογράφος και ανταποκρίτρια στο Παρίσι ελληνικών ΜΜΕ.

Οι Γάλλοι πολίτες δεν φαίνεται να ηρεμούν έως ότου κατορθώσουν να ανατρέψουν τα σχέδια του Γάλλου προέδρου. Έτσι οι διαδηλώσεις δεν έχουν τελειωμό, με αποκορύφωμα τις συγκρούσεις με τους αστυνομικούς.

Ενδεικτικό της κατάστασης βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου φαίνεται διαδηλωτής να ρίχνει πισώπλατη κλοτσιά αλά Kung Fu σε αστυνομικό ρίχνοντάς τον στο έδαφος, με τον ίδιο να τρέπεται σε φυγή προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει χιλιάδες απεργούς που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση της περασμένης Δευτέρας 13 Μάρτη στο Παρίσι, να φτάνουν στην Βαστίλη, τραγουδώντας την «Διεθνή».

Μία απάντηση στο “Αυτά συμβαίνουν τώρα στο Παρίσι, της… Δημοκρατικής μας Ευρώπης”

  1. Δεν μπορεί αυτή η αγωνιστική “επιδημια”της Γαλλίας
    να μην μεταδοθεί σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο κι
    έτσι το φετεινό Πάσχα και η πρωτομαγιά να γιορτάστουν
    απ την εργατική τάξη με ιδιαίτερη λαμπροτητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *