ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΛΑΟ – Συγκέντρωση Τετάρτη 22 Μάρτη στις 7μμ στη Γαλλική πρεσβεία

Η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία της Γαλλίας εξεγείρεται με αφορμή την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη.

Η εργατική τάξη της Γαλλίας έχει δώσει και στο παρελθόν σκληρές μάχες ενάντια στη μεθοδευμένη υποτίμηση της ζωής της εν μέσω δομικής κρίσης του συστήματος.

Η όλο και αυξανόμενη εξαθλίωση των λαών της Ευρώπης έπειτα από την έναρξη της Ρωσο-ΝΑΤΟϊκής σύγκρουσης στην Ουκρανία έχει ως αιτία την πάσει θυσία νίκη των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ απέναντι στο Ρώσικο καπιταλιστικό κράτος.

Η Γαλλία ως μητροπολιτικό κέντρο του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού και η αστική της τάξη ως άμεσα εμπλεκόμενη σε αυτή τη σύγκρουση (και μέσω τον τεράστιων συμβολαίων που εξασφαλίζει για την πολεμική της βιομηχανία) συνθλίβουν την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία της χώρας για να «βγάλουν τα σπασμένα» της δομικής κρίσης του καπιταλιστικού – ιμπεριαλιστικού συστήματος.

Οι μαχητικές, πολύμορφες και μαζικές διαδηλώσεις που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή αποκρυσταλλώνουν άμεσα την αμφισβήτηση ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζει το αστικό πολιτικό σύστημα και ειδικότερα ο Μακρόν ενώ παράλληλα στέκονται απέναντι στη Γαλλική ιμπεριαλιστική αποικιοκρατική μηχανή.

Ο λαός της Γαλλίας, με τη μακρά ιστορία εργατικών – λαϊκών διεκδικήσεων και ταξικών συγκρούσεων, δεν ξεχνά. Αναπολεί και προπαγανδίζει την Γαλλική Επανάσταση, την Παρισινή Κομμούνα και τον Μάη του ‘68. Βγαίνει στον δρόμο και συγκρούεται πολιτικά και υλικά με την αστική πολιτική και το σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με την εργατική τάξη, τον λαό και τη νεολαία της Γαλλίας που εξεγείρεται ενάντια στη Γαλλική κυβέρνηση και την πολιτική της, εμπνεόμαστε από τους αγώνες τους, προπαγανδίζουμε και επιζητούμε τη νίκη της εξέγερσης, μια νίκη που θα αποτελέσει νίκη για όλους τους λαούς της Ευρώπης που συνθλίβονται κάτω από την μπότα του καπιταλισμού – ιμπεριαλισμού.

Καλούμε την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία της χώρας μας σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον εξεγερμένο Γαλλικό λαό την Τετάρτη 22 Μάρτη στις 19:00 στη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΛΑΟ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

ΚΑΤΩ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ

ΚΑΤΩ Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *