Ενα καζάνι που βράζει η Γαλλία και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις

Ούτε στο ελάχιστο δεν μπόρεσε να εκτονώσει την εκρηκτική κατάσταση που υπάρχει σε όλη την χώρα, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, με την τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στα τηλεοπτικά δίκτυα TF1 και France2.

Αφού κατάφερε, με ισχνή πλειοψηφία, να περάσει τον «σκόπελο» των προτάσεων μομφής κατά της κυβέρνησής του στην γαλλική Εθνοσυνέλευση δήλωσε ότι η επίμαχη αντιδραστική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος πρέπει «να τεθεί σε ισχύ μέχρι το τέλος του έτους», διότι είναι «αναγκαία».

Το μόνο που κατόρθωσε με την συνέντευξη του ο Γάλλος ηγέτης ήταν να εξοργίσει περισσότερο τους πολίτες της χώρας με τα ψέματα που είπε και την αναφορά του ότι συντεχνίες προκαλούν την αναστάτωση στην χώρα.

Σήμερα όλη η Γαλλία είναι ένα καζάνι που βράζει και κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις εν όψει μάλιστα των νέων διαδηλώσεων και απεργιών που έχουν προκηρυχθεί για αύριο.

Η δήλωση που έκανε διοικητής μονάδας των ειδικών δυνάμεων της στρατοχωροφυλακής είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στην Γαλλία: “Βρισκόμαστε στις παραμονές μιας εξέγερσης. Φοβάμαι πως ένας από τους δικούς μου θα σκοτώσει διαδηλωτή. Ο Εμανουέλ Μακρόν παίζει ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι“.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *