Ρεμπέτικο γλέντι ταξικής αλληλεγγύης για τα δικαστικά έξοδα των δύο απολυμένων κομμουνιστών εργατών πρασίνου Κ.Α. και Σ.Δ.

Η εργατική τάξη δέχεται τα χτυπήματα απ’ το αντεργατικό αντιλαϊκό οπλοστάσιο που εδώ και μια εικοσαετία χτυπάει μανιασμένα κάθε κατάκτηση, κάθε συνδικαλιστική ελευθερία και σπέρνει φτώχεια και απολύσεις.
Οι κομμουνιστές-εργάτες Κωστής Α. Και Σπύρος Δ. εργάζονταν στην εταιρεία πράσινου Green and Health, εταιρεία ιδιοκτησίας Βλάσση Μπισμπίκη. Μια εταιρεία που παίρνει εργολαβίες από το γνωστό εργασιακό κάτεργο της UNISON. Η UNISON μαζί με την Prodea έχουν αναλάβει έργα πρασίνου και αναπλάσεων στο Δήμο Αθηναίων με τις «ευλογίες» του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη.

Με αφορμή τη γενική απεργία στις 9 Νοέμβρη, αντιλήφθηκαν την ανάγκη εργατικής παρέμβασης και οργανωμένης παρουσίας των εργαζόμενων στο πράσινο και κάλεσαν μαζί με άλλους συναδέλφους και αγωνιστές συζήτηση για την συγκρότηση πρωτοβουλίας όσον αφορά την συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση, αλλά και στα πλαίσια προσπάθειας συγκρότησης μόνιμης εργατικής πρωτοβουλίας στον κλάδο.

Έτσι έπειτα από κάλεσμα συγκροτήθηκε το ανεξάρτητο μπλοκ εργαζομένων στο πράσινο, μισθωτών γεωπόνων και αγωνιστών-αγωνιστριών.

Για πρώτη φορά εργαζόμενοι στους συγκεκριμένους κλάδους απέργησαν και πορεύτηκαν με ανεξάρτητο δικό τους μπλοκ.

Τρεις μέρες μετά την απεργία έρχεται η πρώτη απόλυση και επτά μέρες αργότερα η δεύτερη…

Η απόλυση των δυο εργατών επειδή απέργησαν και αγωνίστηκαν για την επιτυχία της απεργίας στις 9 Νοέμβρη, αποτελεί πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους.

Ο αγώνας για την επαναπρόσληψή τους συνεχίζεται.

Πολιτικός Χώρος ”Ηλέκτρα Αποστόλου” 

✊ Ρεμπέτικο γλέντι ταξικής αλληλεγγύης για τα δικαστικά έξοδα των δύο απολυμένων εργατών πρασίνου Κ.Α. και Σ.Δ.

📅 Παρασκευή 24 Μάρτη από τις 18:00 στον Πολιτικό Χώρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» [Ιωάννου Σούτσου & Κάλβου – Γκύζη]

✊ Νίκη στον αγώνα των δύο απολυμένων εργατών πρασίνου

❌ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *