ΚΚΕ: Αντιμετωπίζει τους εξεγερμένους α λα καρτ

Επειδή έγινε αρκετή συζήτηση από τους χρήστες του διαδικτύου για την τοποθέτηση που έκανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας όταν βρέθηκε στο Παρίσι και απεύθυνε χαιρετισμό στους διαδηλωτές, και κάποιοι εστιάστηκαν στο ότι ο γ.γ. αντιμετωπίζει τους εξεγερμένους α λα καρτ, να παραθέσουμε ένα σχολιάκι.

Οταν κινούνται τεράστιες μάζες, όταν εμφανίζεται ένα εξεγερτικό κίνημα είναι αναμενόμενο ότι ακόμα και αν υπάρχει ένα κέντρο καθοδήγησης δεν μπορεί να ελέγξει την αυθόρμητη λαϊκή αντιβία και τις μορφές που θα πάρει. Και φυσικά είδαμε και στην Γαλλία πυρπολήσεις κτηρίων, και αυτοκινήτων, όπως και λεηλασίες καταστημάτων από κουκουλοφόρους. Αυτά ήταν σκηνικά μέσα στην γενικότερη κινητοποίηση του Γαλλικού λαού. Και λογικά ο ηγέτης του ΚΚΕ δεν έκανε καμιά αναφορά σ’ αυτούς τους κουκουλοφόρους όπως δεν είχε κάνει το ΚΚΕ και στους αγωνιστές του Σιάτλ και της Γένοβας που τα είχαν κάνει όλα λαμπόγιαλο ή στις ταραχές και στο πλιάτσικο καταστημάτων που προκάλεσαν κουκουλοφόροι στην Αμερική πριν τρία χρόνια μετά την δολοφονία από μπάτσους του αφροαμερικάνου George Floy.

Ναι εδώ στην χώρα μας το ΚΚΕ πιπιλάει την καραμέλα της προβοκατορολογίας και το είδαμε χαρακτηριστικά τον Δεκέμβρη του 2008 όταν έγραφε ο “Ριζοσπάστης¨ για ««υπηρεσίες που κατευθύνουν κουκουλοφόρους να σπάζουν βιτρίνες, για να νιώθει καλά η αστική εξουσία»; και χαρακτήριζε την εξεγερμένη νεολαία «δήθεν αντιεξουσιαστές λουστραδόροι του συστήματος».

Προφανώς και εμφανίζονται σε διαδηλώσεις ασφαλίτες προβοκάτορες. Είναι προβληματικό όμως κάθε λαϊκή αντιβία να την αποδίδεις σε έργο προβοκατόρων.

2 απαντήσεις στο “ΚΚΕ: Αντιμετωπίζει τους εξεγερμένους α λα καρτ”

  1. Τι πράγμα είναι η λαική αντιβία; Λαική αντιβία να το πεις όταν σε βαράει ο ματατζής κι αν μπορείς τον βαράς κι εσύ. Από κει και πέρα όμως το να καις σκουπιδοτενεκέδες και, ακόμη χειρότερα, να σπας καταστήματα ή να καις αυτοκίνητα, γιατί να το λέμε «αντιβία»; Τι είδος παιχνιδιού με τις λέξεις είναι αυτό; Μέχρι τώρα τέτοιο είδος αντιβίας μάλλον λύνει τα χέρια του Κράτους στο να ασκήσει ακόμη πιο σκληρή καταστολή παρά το τρομάζει. Περισσότερο μάλιστα τρομάζει πολλούς διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να φοβούνται να ξανακατέβουν να διαδηλώσουν όταν πρέπει, παρά το Κράτος και τα ΜΑΤ. Μάς ενδιαφέρει περισσότερο να στήσουμε ένα «επαναστατικό σκηνικό» από το να κατέβει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος σε μια διαδήλωση; Οσο για τη δήλωση του ΚΚΕ το 2008 γιατί την αναφορά σε λουστραδόρους του Συστήματος την παρουσιάζετε σαν να αφορούσε τους εξεγερμένους νέους γενικά και όχι ακρίβώς αυτούς, δηλ. τους δήθεν αντιεξουσιαστές που είναι οι βαλτοί προβοκάτορες; Τελικά πιστεύετε ότι υπάρχουν βαλτοί προβοκάτορες ή όχι;

    • Η λαϊκή αντιβία έχει πολλές μορφές.

      Την άσκησαν οι κάτοικοι της Κερατέα όταν αγωνιζόταν να μην κατασκευαστεί ΧΥΤΑ https://tsak-giorgis.blogspot.com/2010/12/blog-post_607.html

      Την είδαμε από κατοίκους της Χαλκιδικής στα γεγονότα στις Σκουριές Τα γεγονότα στις Σκουριές http://tsak-giorgis.blogspot.com/2013/02/blog-post_9264.html

      Την συναντήσαμε όταν “Λογοδοτούσαν τα εγκληματικά ΜΑΤ στην 17 Ν. http://tsak-giorgis.blogspot.com/2021/11/17_26.html

      Την ανταμώσαμε με την επίθεση ΚΝίτη σε προκλητικό μπάτσο σε συγκέντρωση του ΚΚΕ http://tsak-giorgis.blogspot.com/2019/10/blog-post_44.html

      Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε αρετές παρόμοιες

      Προφανώς και δεν είναι λαϊκή αντιβία να σπάσεις δυο τζαμαρίες ή να κάψεις αυτοκίνητα.

      Από κει και πέρα είναι αστείο να ισχυρίζεται κανείς ότι η λαϊκή αντιβία είναι πρόσχημα για να αυξήσει το κράτος την καταστολή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι εδώ και δεκαετίες έχουν εξαφανιστεί οι οργανώσεις ένοπλης μειοψηφικής βίας (ούτε εκτελέσεις απ’ την 17Ν έχουμε αλλά ούτε και στρακαστρούμες από τον Επαναστατικό Αγώνα) και όμως η καταστολή έχει πάρει πρωτόγνωρες διαστάσεις.

      Είναι τουλάχιστον πολιτική μειοψία το να χαρακτηρίζει το ΚΚΕ λουστραδόρους του συστήματος και καθοδηγούμενους από ξένες πρεσβείες τους νεολαίους που δημιούργησαν τα γεγονότα τον Δεκέμβρη του ’08.

      Για τον υπάρχουν “βαλτοί προβοκάτορες”, δες εδώ http://tsak-giorgis.blogspot.com/2008/12/blog-post_7414.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *